looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, November 29, 2011

irfan



irfan masa 2 tahun...gigi depan tu jarang..hehehe




written by,

Wednesday, November 16, 2011

kasih sayang seorang ibu

saya dapat ni dari fb



mmg besar pengorbanan insan yg bergelar ibu, mak, mama, mummy, ummi etc...bertarung nyawa, menahan kesakitan yg amat sgt bagi melahirkan anak2 tersayang...untuk insan2 yg bergelar anak, termasuk peringatan utk saya sendiri...sayang dan hormatila ibu2 anda...tidak lupa juga bapa2...kalau difikir2 balik sgt besar pengobanan ibu dan bapa kita...mmg tak terbalas kan

buat suami2, hargai la dan sayangi la isteri anda...isteri la yg membawa anak2 kesayang di dalam perut selama 9 bulan, dan menahan kesakitan seperti 20 tulang dipatahkan serentak sewaktu hendak melahirkan anak, zuriat, tanda cinta suami dan isteri...

yg saya tak paham...kes2 yg buang bayi ni kan...dah la susah payah mengandung 9 bulan, menahan kesakitan masa nak melahirkan..lepas tu boleh pulak buang anak tu sesuka hati...hmmmm..


teringat pengalaman melahirkan irfan dan sayyidah...serik? InsyaAllah tak serik....kalau ade rezeki nanti nak cuba bagi irfan dan sayyidah adik..tahun depan ke, tahun depan2 ke...heheheh..

irfan pun dah asyik tanya bila nak dapat adik boy...dia cakap irfan nak adik twin, sorang boy, sorang girl...adik boy kawan irfan, adik girl kawan adik...hehehe




written by,

Tuesday, November 15, 2011

adik ade baby small


adik ade baby...nama baby adik yg ni Lulu...ade satu lagi nama Lily...adik sgt sayang baby2 adik


hari2 adik suap baby makan..makan byk2 biar kenyang


dah kenyang adik dodoikan baby..nyanyi kat baby sampai baby sleep


 bila baby dah sleep, adik pun nak sleep jugak...adik pun minum susu dulu ditemani baby, sponge bob dan kain...



adik : baby besar
lulu & lily : baby small

ahaksss




written by,

Thursday, November 3, 2011

jom tgk irfan nyanyi

ni video persembahan kelas si irfan... "Wheel on the Bus"....


video


written by,

Wednesday, November 2, 2011

GA Meet My Friends Little Show







Genius Aulad Meet My Friends Little Show
Tempat : New Library Shah Alam
Date : 29/10/11 (Saturday)
Time : Start at 2 pm


sebelum cerita pasal little show ni, nak cerita keadaan irfan sebelum event ni...1 week sebelum show ni, irfan tak sihat...seminggu tak ke sekolah...kena kuarantin kat rumah...irfan kena HFMD...saya perasan bila irfan tak berapa nak mkn dan jelir2 lidah..dia tak mengadu sakit..bila saya check, lidah dia ade ulser, tapak tangan dan kaki ade bintik merah..tapi tak byk pun...satu2 je...terus bawak hospital, dan disyaki kena HFMD...tapi saya heran sbb irfan tak demam pun...hmmm


makanye seminggu la irfan tak ke sekolah...dan tak dapat practice untuk show tu..tapi yg saya risau kalau HFMD nye belum sembuh sepenuhnye sebelum hari show tu, mesti irfan tak dapat nak join kan...mesti irfan akan sedih..sebabnye tiap kali balik sekolah mesti excited cerita macam mana dia practice, irfan nak naik stage, mama jgn lupa hantar dia dan tgk dia nyanyi etc...huhuhu..

Alhamdulillah, dgn izin Allah irfan sembuh dan dapat pegi little show...mmg excited sgt dia...asyik tanya bila nak pegi library, bila nak naik stage...ahaksss


Little show ni diadakan kat new library shah alam...makanye kami pergi awal untuk tgk2 library tu...mmg cantik...ade section untuk budak2..kat section tu budak2 nak bising pun takpe...mr. irwan jalan2 sampai tingkat atas...saya takde la naik sbb budak tak boleh naik tingkat atas...siap ade gym ok...menarik2...mr. irwan terus register kami 4 beranak...lenkali boleh dtg lagi pinjam buku pulak...


budak yg tak sabar nak buat performance


khusyuk irfan baca buku


adik tido masa sampai...kain mesti tak lepas


budak comot baru bgn tido...bukan main serabut lagi rambut...nak betulkan dia tak bagi..ish ish ish

kat section budak2 tu ade stage kecik...mula2 little show nak buat kat situ je..tapi ramai makanye dipindahkan ke tingkat 2...


 irfan tgh tunggu kawan2 yg lain sampai..nak berkumpul


muka dah cuak sbb takde mama ngan abah dekat dia...huhuhu


sessi petang bermula pukul 2 ni utk centre Kota kemuning dan Tasik Prima untuk student 4 dan 5 tahun....

comel2 budak2 ni buat persembahan...macam2 gaya ade..hehehe

antaranye...tgk muka sorang2...beriya buat ekspresi muka masa berdoa...sgt comel ok


ok giliran kelas 5 kaheerah GA Tasik Prima, Puchong.. "Wheel On The Bus"

beratur2 dulu..tgk muka si irfan tu...macam malu, macam takut pun ade...mungkin takut tgk ramai sgt parents yg nak tgk persembahan...hehehe


tgk sekali lagi muka si irfan...kawan2 dia semua cool je , gelak2, senyum2 bila nampak parents diorang...si irfan ni pulak berdiri tak bergerak2..ish ish ish


ok dah start nyanyi..walaupun seminggu tak ke sekolah dan tak dapat practice, tapi irfan tau lagu tu..sebelum2 ni saya pernah ajar...so takde masalah la dia nak nyanyi...kat rumah pun dah practice byk kali...tapi dia segan2 time buat persembahan ni


sekali lagi tgk muka si irfan...hehehehe


tdua beradik sebelum balik...anak dara sape la yg serabut sgt tu...huhuhuh


nanti saya upload video persembahan kelas irfan pulak ye




written by,

Tuesday, November 1, 2011

Roti



Our dinner



Roti + bbq sos + sos cili + sosej + chicken slice + mayonis + cheese...masuk dalam oven, bakar...

irfan pun suka..tapi untuk si irfan tak letak sos cili la...



written by,