looking for unique and personalized gifts???

Friday, December 30, 2011

Dutch Lady Movie Mania

Date : 18/12/2001
Venue : Tgv Bukit Tinggi


dalam akhir bulan 11 hari tu saya ade register kat Fan page dutch lady untuk event Dutch Lady Movie mania..Cerita Alvin and The Chipmunk 3


Kami sampai dalam kol 9 pagi..untuk register semua...kedai2 pun belum bukak lagi...


bergambar dgn susu dutch lady besar..


Budak yg tak sabar2 nak tgk alvin and the chipmunk..asyik tanya bila nak masuk cinema...


 ade maskot dutchlady kids dan school





sebelum masuk cinema...budak2 bergambar ramai2


dalam hall, sebelum movie start, ade aktiviti untuk budak2...nanyi2, jawab soalan etc..

irfan enjoy movie tu...irfan kalau bawak tgk wayang mmg takde masalah..yg susahnye si sayyidah..bawak la tgk cerita ape pun termasuk cerita cartoon, dia tak nak dok diam...nak jalan2..nasib baik la kami dapat seat tepi...saya terpaksa la bawak dia keluar hall main lari2 kat situ...huhuhu



written by,

Thursday, December 29, 2011

ikan terubuk




masak asam pedas ikan terubuk weekend lepas


lama tak masak asam pedas ni...asyik2 masak lauk2 yg tak pedas je..ye la buadak2 ni mana mkn pedas...weekend time mr. irwan ade kat rumah je la pun nak masak lauk pedas2 ni...





written by,

Wednesday, December 28, 2011

Wordless Wednesday


budak comel yg kepenatan menemankan mama berbelanja...



written by,

Monday, December 19, 2011

Jom





yeay nak pegi sini....








irfan dah tak sabar2 dah...hari2 tanya bila nak pegi


hotel dah booked....entrance ticket dah beli online kat http://www.sunwaylostworldoftambunstore.com

tinggal nak pegi je..tunggu mr. irwan cuti....





written by,

Wednesday, December 14, 2011

tak gaduh tak sah

eh eh..sekejap je rasanye dah nak habis cuti sekolah dah...belum bawak irfan holiday2 lagi...awal bulan hari tu je irfan ikut opah dia balik kg seminggu....


cuti2 aktiviti 2 beradik ni, celik mata bergaduh...pastu main elok2, kang gaduh balik...kejap dgr adik menangis, kang abang lak menjerit....pening kepala dibuatnye....yg si abang kuat menyakat..yg si adik pulak kuat mendengki...ape yg abg dia pegang semua dia nak...kalau abg tak bagi, di pukulnye si abg...yg tak tahan tu bila berebut, adik siap gigit2 si irfan lagi...kalau gaduh sure irfan kalah....huhuhu..ganas anak dara ku ni


sayyidah suka ikut ape si irfan buat..ape je si irfan buat, adik mesti ikut....kalau irfan ajar nyanyi lagu abc ke ape ke cepat je adik dapat...cuba kalau saya yg ajar, dia buat tak heran je...huhuhu..cara bercakap pun ikut irfan..


walaupun dua beradik ni kuat gaduh..tapi saya tahu mereka sayang antara satu sama lain...bukan sepanjang masa gaduh..ade masa siap pakat ngan adik bagi mama pening kepala pun ade..abg ajak adik sepah2 selimut main monster...si adik ajak abg main sepah2 block...kadang2 time abg mandi, adik yg sibuk2 cari baju utk abg dia...abg suap adik makan..abg pakaikan baju adik....kalau adik terjatuh ke, terantuk ke ape2 la dia ngadu kat abg..abg pun pujuk la..time guruh kuat adik akan cari abg peluk kuat2...sgt sweet...sejuk hati tgk gelagat dua beradik ni...


buah hati saya...kadang2 buat darah saya naik...mereka juga penyejuk dan penenang hati saya...semoga jadi anak2 yg soleh dan solehah...love them so much







written by,

Monday, December 12, 2011

Chelsea chelsea

ok ..budak ni dah di basuh oleh abahnye suh sokong chelsea...so jadi penyokong setia chelsea la ni..gambar lama ni...hehehe

Chelsea Chelsea...




adik pun bakal jadi penyokong chelsea...mr, irwan punya keje la...siap tau nyanyi lagi chelsea lagi...ahaksss



written by,

Tuesday, November 29, 2011

irfan



irfan masa 2 tahun...gigi depan tu jarang..hehehe




written by,

Wednesday, November 16, 2011

kasih sayang seorang ibu

saya dapat ni dari fb



mmg besar pengorbanan insan yg bergelar ibu, mak, mama, mummy, ummi etc...bertarung nyawa, menahan kesakitan yg amat sgt bagi melahirkan anak2 tersayang...untuk insan2 yg bergelar anak, termasuk peringatan utk saya sendiri...sayang dan hormatila ibu2 anda...tidak lupa juga bapa2...kalau difikir2 balik sgt besar pengobanan ibu dan bapa kita...mmg tak terbalas kan

buat suami2, hargai la dan sayangi la isteri anda...isteri la yg membawa anak2 kesayang di dalam perut selama 9 bulan, dan menahan kesakitan seperti 20 tulang dipatahkan serentak sewaktu hendak melahirkan anak, zuriat, tanda cinta suami dan isteri...

yg saya tak paham...kes2 yg buang bayi ni kan...dah la susah payah mengandung 9 bulan, menahan kesakitan masa nak melahirkan..lepas tu boleh pulak buang anak tu sesuka hati...hmmmm..


teringat pengalaman melahirkan irfan dan sayyidah...serik? InsyaAllah tak serik....kalau ade rezeki nanti nak cuba bagi irfan dan sayyidah adik..tahun depan ke, tahun depan2 ke...heheheh..

irfan pun dah asyik tanya bila nak dapat adik boy...dia cakap irfan nak adik twin, sorang boy, sorang girl...adik boy kawan irfan, adik girl kawan adik...hehehe




written by,

Tuesday, November 15, 2011

adik ade baby small


adik ade baby...nama baby adik yg ni Lulu...ade satu lagi nama Lily...adik sgt sayang baby2 adik


hari2 adik suap baby makan..makan byk2 biar kenyang


dah kenyang adik dodoikan baby..nyanyi kat baby sampai baby sleep


 bila baby dah sleep, adik pun nak sleep jugak...adik pun minum susu dulu ditemani baby, sponge bob dan kain...



adik : baby besar
lulu & lily : baby small

ahaksss




written by,

Thursday, November 3, 2011

jom tgk irfan nyanyi

ni video persembahan kelas si irfan... "Wheel on the Bus"....


video


written by,

Wednesday, November 2, 2011

GA Meet My Friends Little Show







Genius Aulad Meet My Friends Little Show
Tempat : New Library Shah Alam
Date : 29/10/11 (Saturday)
Time : Start at 2 pm


sebelum cerita pasal little show ni, nak cerita keadaan irfan sebelum event ni...1 week sebelum show ni, irfan tak sihat...seminggu tak ke sekolah...kena kuarantin kat rumah...irfan kena HFMD...saya perasan bila irfan tak berapa nak mkn dan jelir2 lidah..dia tak mengadu sakit..bila saya check, lidah dia ade ulser, tapak tangan dan kaki ade bintik merah..tapi tak byk pun...satu2 je...terus bawak hospital, dan disyaki kena HFMD...tapi saya heran sbb irfan tak demam pun...hmmm


makanye seminggu la irfan tak ke sekolah...dan tak dapat practice untuk show tu..tapi yg saya risau kalau HFMD nye belum sembuh sepenuhnye sebelum hari show tu, mesti irfan tak dapat nak join kan...mesti irfan akan sedih..sebabnye tiap kali balik sekolah mesti excited cerita macam mana dia practice, irfan nak naik stage, mama jgn lupa hantar dia dan tgk dia nyanyi etc...huhuhu..

Alhamdulillah, dgn izin Allah irfan sembuh dan dapat pegi little show...mmg excited sgt dia...asyik tanya bila nak pegi library, bila nak naik stage...ahaksss


Little show ni diadakan kat new library shah alam...makanye kami pergi awal untuk tgk2 library tu...mmg cantik...ade section untuk budak2..kat section tu budak2 nak bising pun takpe...mr. irwan jalan2 sampai tingkat atas...saya takde la naik sbb budak tak boleh naik tingkat atas...siap ade gym ok...menarik2...mr. irwan terus register kami 4 beranak...lenkali boleh dtg lagi pinjam buku pulak...


budak yg tak sabar nak buat performance


khusyuk irfan baca buku


adik tido masa sampai...kain mesti tak lepas


budak comot baru bgn tido...bukan main serabut lagi rambut...nak betulkan dia tak bagi..ish ish ish

kat section budak2 tu ade stage kecik...mula2 little show nak buat kat situ je..tapi ramai makanye dipindahkan ke tingkat 2...


 irfan tgh tunggu kawan2 yg lain sampai..nak berkumpul


muka dah cuak sbb takde mama ngan abah dekat dia...huhuhu


sessi petang bermula pukul 2 ni utk centre Kota kemuning dan Tasik Prima untuk student 4 dan 5 tahun....

comel2 budak2 ni buat persembahan...macam2 gaya ade..hehehe

antaranye...tgk muka sorang2...beriya buat ekspresi muka masa berdoa...sgt comel ok


ok giliran kelas 5 kaheerah GA Tasik Prima, Puchong.. "Wheel On The Bus"

beratur2 dulu..tgk muka si irfan tu...macam malu, macam takut pun ade...mungkin takut tgk ramai sgt parents yg nak tgk persembahan...hehehe


tgk sekali lagi muka si irfan...kawan2 dia semua cool je , gelak2, senyum2 bila nampak parents diorang...si irfan ni pulak berdiri tak bergerak2..ish ish ish


ok dah start nyanyi..walaupun seminggu tak ke sekolah dan tak dapat practice, tapi irfan tau lagu tu..sebelum2 ni saya pernah ajar...so takde masalah la dia nak nyanyi...kat rumah pun dah practice byk kali...tapi dia segan2 time buat persembahan ni


sekali lagi tgk muka si irfan...hehehehe


tdua beradik sebelum balik...anak dara sape la yg serabut sgt tu...huhuhuh


nanti saya upload video persembahan kelas irfan pulak ye




written by,

Tuesday, November 1, 2011

Roti



Our dinner



Roti + bbq sos + sos cili + sosej + chicken slice + mayonis + cheese...masuk dalam oven, bakar...

irfan pun suka..tapi untuk si irfan tak letak sos cili la...



written by,

Monday, October 31, 2011

Little surprise celebration

Irfan 5th dan Sayyidah 2nd Birthday celebration
Tempat : Kg Sri Aman


Actually kami buat simple dan kecil2 je...cuma family saya dan family mr .irwan je...kami buat bbq kat kg. sri aman...

irfan minta surprise kan dia...makanye berusaha la saya dan mr. irwan plan...masa nak amik kek, tinggal kan irfan ngan SIL...tapi irfan macam pelik apesal la semua org sibuk2 ni...sibuk beli brg, prepare utk bbq...SIL ckp irfan ade tanya dia senyap2 "mama nak buat birthday irfan ke"..tapi semua org buat tak tau je...hehehe

ptg dalam pukul 6 lebih, saya dan mr. irwan pe kg sri aman dulu...untuk siap2 kan BBQ..irfan tinggal kat rumah dgn parents saya...dia pun dah pelik2 asal mama dan abah dia sibuk2 ke sana ke mari...ahakssss

dalam pukul 9mlm camtu, mr. irwan pun pegi jemput irfan dan parents saya kat rumah....irfan sampai je kg sri aman, turun dari kereta, saya pun bawa keluar kek dan nyanyi happy birthday beramai2...jadi tak surprise nye??? entah la...irfan cakap jadi...kuang kuang kuang...


Angry Bird Cake for irfan and sayyidah


rainbow cake


Happy birthday to u..happy birthday to u..happy birthday to irfan and sayyidah...happy birthday to u


Potong cake


nyum nyum


The food...BBQ ayam, kambing, daging burger, sosej, jagung...bihun, potato wedges, fish nugget, dadih, apam, eclairs

sepupu irfan

org kuat bakar membakar


makan angry bird..




susah nye nak shoot gambar adik yg elok...maklumla ramai kawan..main je keje dia..berlari ke sana sini...baju muka semua dah comot


"irfan : best la birthday irfan...mama buat surprise..ade kek angry bird...nanti nak birthday lagi tau"




written by,