looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, March 30, 2011

jom pusing2

jom pusing2 naik basikal petang2...




esok irfan ade school trip ke taman warisan pertanian putrajaya...irfan tak sabar2 nak pegi..nak tgk rubber tree katanye..risau jugak ni..harap2 esok semuanye berjalan lancar

dan harap esok cuaca baik, tak panas sgt dan tak hujan...kalau hujan macam mana nak tgk rubber tree kan..kalau panas sgt takut irfan tak tahan..ni pun tgh tak berapa sihat...





written by,

Sunday, March 20, 2011

saya nak solat



setiap kali saya atau mr.irwan nak solat, sayyidah mesti menyibuk nak solat sama...kalau dok diam2 kat sebelah takpe..ni kita tgh solat, dia boleh berdiri depan kita, atas sejadah kita nak solat sama...


jom layan gelagat si sayyidah ni...sila abaikan beg baju yg bersepah2 tu ye...ni masa kami balik teluk intan

video






written by,

Thursday, March 17, 2011

kesian dia



hari tu kan opah dan atok irfan dtg puchong...irfan mmg seronok la kalau opah dan atok dia dtg...

selasa bila opah dan atok nak balik teluk intan, irfan pun nak ikut...saya bagi je la dia ikut..lagipun parents saya akan dtg puchong balik hari khamis...sbb ade appointment kat hospital selayang..


bukan main seronok si irfan kat teluk intan..saya nak skype dgn dia pun dia tak berapa nak layan...asyik main ye...huhuhu


saya ingat khamis baru parents saya dtg balik, tgk2 rabu ptg dah sampai...irfan pulak asyik cakap tak nak balik...baru 1 je sleep teluk intan..dia nak 3 days...hehehe


hari ni parents saya pegi hospital selayang pastu terus balik teluk intan...irfan nak ikut la...kesian dia..asyik ulang2 baru 1 day sleep teluk intan..nak 3 days...jenuh jugak la nak pujuk dia...bila opah dah atok dia balik pagi tadi muka irfan sedih je...huhuhu


bukan irfan je sedih...adik pun dah pandai sedih bila opah dan atok nak balik teluk intan





takpe ye irfan...cuti sekolah lainkali boleh tinggal ngan opah dan atok teluk intan lama sikit ye




written by,

Friday, March 11, 2011

keje part time di hujung minggu




ini lah aktiviti kami di hujung minggu kalau takde plan ape2..

balik kg sri aman, bersarapan di sana...dan mr. irwan buat keje part time tak bergaji kat situ....


apekah keje nye?




penebar roti canai tak professional...hahahaha



sebenarnye FIL dan SMIL(step mom in law) ade bukak gerai sarapan pagi...alaa kat depan rumah je..so setiap hujung minggu kalau kami takde plan ape2, kami mmg pegi tolong2 kat kedai...hujung minggu mmg ramai org..tak menang tangan FIL dan SMIL saya walaupun ade 2 pekerja..makanye mr. irwan la yg akan membantu2 menebar roti2 canai..saya menolong hantar order dan mengejar anak yg tak reti dok diam


mari kita tgk cara2 penebar tak professional kita buat roti sardin ye


mula2 bancuh sardin..byk tu sbb nak buat 2



mula nak menebar roti



fewitttt....tebar bang jgn tak tebar..



bak kata mr. irwan "pusing dan tarik...pusing dan tarik" hahaha



sdg memasak roti sardin..1 utk saya..1 lagi utk customer



saya punya roti sardin bersama kuah kari..saya tak berapa makan dhal


mr. irwan punya roti canai banjir



kalau tak ramai org/order je mr. irwan boleh tebar roti..kalau ramai org, dan mr. irwan yg tebar, alamatnye lambat la diorang dapat roti..sbb mr. irwan tebar lambat berbanding FIL...1 mr. irwan tebar, 7 FIL tebar...kata tak profesional...hehehe...


so esok kan sabtu...masih belum ade plan ape2...makanye ke gerai la esok untuk buat keje part time..hehehe...tak pun pegi sarapan je..hehehe...


mau try sarapan kat gerai FIL saya? atau nak try makan roti canai yg mr. irwan tebar? jom le ke gerai sarapan FIL saya...kat lorong bestari 3, kg sri aman, puchong..


selain roti canai ade jugak nasi lemak, lontong (time weekend), bihun goreng ke nasi goreng ke kuew teow ke, ikut ape yg SMIL masak hari tu..jemput la dtg kalau nak try...


sayyidah sekarang ni makan tak nak bersuap..nak suap sendiri je..tapi bila suap sendiri, 2-3 butir nasi je yg masuk mulut..yg lain bersepah2..huhuhu





written by,

Thursday, March 10, 2011

jom main sama2

si sayyidah ni dah pandai nak berkawan...pandai ajak kawan main sama2..kalau kat kg sri aman, cousin dia ni la kawan dia



sekarang ni je diorang berdua ni elok je main..sebelum2 ni asyik gaduh je...kejap2 kena tolak, kang kena tarik rambut, kena cubit..huhuhu


siap nak suapkan si haikal ni puting..ahaksss



sayyidah kalau nampak ade budak baya2 dia, mesti dia ikut je budak tu...agaknye nak ajak main..tapi tak reti nak cakap...hehehe




written by,

Friday, March 4, 2011

Pisang bolen




apekah itu pisang bolen???




ni diaaa




dalamnye ade pisang dan cheese




makan panas2 baru lepas masak mmg sedap...


mr. irwan beli 2 kotak lagi...saya bukan tak suka pisang bolen ni..suka..tapi boleh mkn paling byk 3-4 ketul je (byk tu..hehehe)...lepas tu dah tak lalu...kalau brownies berkotak2 pun takpe..hehehe


anak2 pun tak mkn pisang bolen ni..makanye mr. irwan la yg kena menghabiskan semua nye ye...





written by,

Thursday, March 3, 2011

kesian kena tinggal..



kesian du beradik ni kena tinggal ngan abah...mama nye pun kena tinggal jugak..hukhukhuk


mr. irwan pegi bandung 26/2 - 1/3 hari tu...dia pegi ngan adik dia je...kami tiga beranak tak ikut...kena tinggal..huhuhu


ini kes adik mr. irwan book kan tiket masa air asia buat promosi tiket murah..RM 25 pegi balik jakarta...kenapa jakarta?..sbb BIL ade urusan di sana..dah settle urusan di jakarta terus ke bandung naik train...


sedih kena tinggal..yg lagi kesian dua beradik ni la...terutama si irfan sbb adik tak tau ape...mlm pertama kena tinggal irfan cakap " abah tido mana?tido bandung ke?tak tido ngan irfan?" huhuhu...


mujur sabtu dan ahad parents dan adik saya ade kat sini..takde la irfan sunyi sgt..tapi ahad bila diorang nak balik muka irfan dah lain...tiap2 mlm tanya bila abah nak balik...lama sgt abah pegi bandung katanye...

mr. irwan balik sini selasa..flight mlm..sampai rumah dah pukul 1 lebih pagi...anak2 dah tido..pagi2 esoknye irfan dapat jumpa abah masa sebelum pegi school je...mlm baru jumpa abh balik lepas mr. irwan balik keje..


tapikan..mr. irwan ni boleh tahan jugak bershopping kat bandung...huhuhu...dia lagi hebat kalau bab2 shopping ni berbanding saya...saya ni tak berapa reti nak shopping2 ni..hehehe


nasib baik la mr. irwan ade beli something untuk budak2 ni..seronok la irfan...saya dapat pisang bolen dan brownies kartika sari..nyum nyum...

yg si adik pulak abah balik, tak sudah2 minta youtube kat hp..hahaha...layan je la..irfan pulak asyik cakap kat mr. iwan "jom bawak irfan pegi bandung pulak..beli tiket utk irfan sekali"


budak sedih kena tinggal...kurusnye budak ni



note to mr. irwan : dah puas jalan2 bandung kan...sila la bawa kami pegi jalan2 ke cameron ke, gambang ke pulak tau..kehkehkeh...irfan nak so syok holiday...





written by,

Wednesday, March 2, 2011

dia pun nak jugak

bertudung...





written by,

mari2 , tgk2, beli2 (tudung denim ala pearl haya)



Sticky Post


HAPPY HOUR!!!!!

Happy hour
now until 5 pm 1/3/11

* payment must be made by 5 pm 1/3/11 to get happy hour price


Happy hour
RM 35/pc


Tudung Denim ala Pearl Haya

comel2 ni..boleh la amik sehelai dua


TD001
fully denim
size M


TD002 Black
fully denim
size m


TD003
denim + cotton
size m


TD004
denim + cotton
size M


TD005
denim + cotton
size M


TD006
yg ni bukan denim
Ferina bunga
material cotton
size M


Price :
RM 40/pc
2 pcs, RM 39/pc



Interested???
email saya untuk sebarang pertanyaan dan pembelian
email : iwanie@gmail.com



nota kaki : tudung2 ni for mommies ye..bukan untuk kanak2...model nye je kanak2...hehehe....tersengih2 malu dia bila saya minta tolong dia jadi model tudung2 ni

"irfan tak nak la..irfan boy..mana boleh pakai tudung"

ahaksss





written by,