looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, February 27, 2008

stroller

si kenit sekarang kalau jalan2 mesti nak jalan sendiri..tak nak pegang tangan pulak tu....nak merayau2 sendiri..penat nak kejar...

ape aku buat, walaupun dia dah tak nak dok dalam stroller aku tetap bawak stroller....bila aku tolak stroller, dia akan tolak jugak kat sebelah aku...takde la dia jalan2 sendiri....

midvalley

semalam balik keje kami singgah midvalley...hubby nak cari photo paper untuk print gambar2 customer dia...

lepas tu pusing2 la nak cari harness untuk si kecik..semua kedai baby kat situ aku masuk....tak jumpa pun...susah jugak ye nak cari harness ni...

Tuesday, February 26, 2008

kecik?

anak aku kecik?..aku tak bagi makan kat anak aku?aku sekat pemakanan dia?...

ya..anak aku mmg kecik...tak dinafikan kan..mmg badan dia kecik berbanding budak2 yg sebaya dengan dia...aku bagi si kenit ni makan...macam2 dah aku bagi dia makanan yang sesuai dengan umur nye yg belum 2 tahun tu....dan aku mmg sekat pemakanan dia...bukan sekat..tapi jaga ape yg dia boleh makan dan yg dia tak boleh makan...

setakat ni mmg aku masakkan makanan dia tak letak ape2 seasoning pun....cuma kadang2 aku guna butter atau minyak sikit untuk menumis (aku guna sunflower atau olive oil)....doc advice sebab berat si kenit ni dah berbulan2 tak naik...

kalau aku makan kat luar ngan kawan2 aku/hubby...mesti kena tegur asal bagi anak makan nasi putih kosong/roti kosong je...mak bapak pulak makan sedap2...aku tak kisah la diorang cakap macam tu..yg penting aku mmg jaga pemakanan dia...kalau makan kat kedai tu mmg dah sah2 la macam2 seasoning tukang masak tu letak dalam makanan dia kan....aku tak mo la bagi anak aku makan pelbagai seasoning tu....

si kenit ni mmg tak dah berapa nak makan...makan pun 3-4 suap je...pastu dah tak nak..macam2 jugak la aku masakkan utk dia....dia tetap makan sikit je...susu dah mmg dari dulu minum sikit je...tapi minum air masak byk...dia boleh habiskan satu botol 4oz sekali minum...
tapi dia suka kalau aku buat ikan/ayam rangup...dia makan camtu je..jadi snek dia...

sejak kebelakangan ni aku tgk si kenit ni nak makan makanan adult...dia tak nak makan kalau letak dalam pinggan...skarang aku letak makanan dalam pinggan kaca yg kitorang guna la...baru la dia nak makan sikit...

anak aku mmg kecik..tak kisah la..asalkan dia sihat, aktif(sememang nye tersangat la aktif) dan membesar dengan cerdik..

sebenarnye aku ni pun dah takde idea nak masakkan ape utk si kenit ni...nak kena cari resepi baru...anyone ade resepi yg sesuai utk irfan leh share ye

keje kosong

sekarang aku tgh berusaha bersungguh2 cari keje lain..keje sekarang dah nak tamat tempoh...aku tak bercadang nak sambung...tapi keje lain masih belum dapat lagi...dah beberapa interview aku pegi...harap2 dapatla berita baik dalam masa terdekat ni....

susah betul nak dapat keje sekarang...pening2

ade tak keje kosong kat mana?.......

Monday, February 25, 2008

irfan dan cat

kat rumah ade seekor kucing..kucing kesayangan FIL aku..

irfan ni pulak mmg pantang nampak kucing...dia pegi dekat2 kucing tu, bercangkung, pastu tenung je kucing tu...kelakar pulak aku tgk...nak pegang dia tak berapa berani....dia punya la tenung sampai kucing tu pegi tempat lain...kucing tu mesti pelik asal la budak kecik ni suka tenung dia...hahaha...

dulu aku ade seekor kucing masa keje kat jb...masa aku berhenti keje dan balik sini, aku siap bawak kucing tu sekali...boboy nama nye....boboy ni mmg manja ngan aku...kalau org tgh makan, dia takkan kacau/bising...kalau tgk org tgh baring, dia suka panjat dan tido atas badan org tu...pastu kalau nak org belai dia, dia gesel2kan muka kat tgn kita....mmg comel...hubby pun suka....tapi beberapa bulan lepas aku bawak balik kl, dia jadi ganas...mungkin belajar dari kucing2 lain...tapi dia tetap manja ngan aku...sampai la aku bersalin....seminggu aku kat hospital...maka seminggula boboy tak jumpa aku..bila aku balik rumah, dia macam merajuk ngan aku, tak nak manja2 ngan aku lagi...adik ipar aku kata, tiap2 kali dengar bunyi kereta, mesti dia berlari keluar...tunggu aku balik..bila nampak baby, lagi la dia merajuk.....sehari je aku kat rumah, esok nye aku balik teluk intan, berpantang...bila aku balik rumah, boboy mmg dah jadi kucing yg sgt garang dan ganas...nak pegang dia pun tak boleh...sedih jugak..

skarang boboy dah hilang...tapi bukan kat rumah...hubby bagi boboy kat cousin..hubby tak nak ade kucing kat rumah sebab ade baby...boboy lari dari rumah cousin hubby tu....

aku ingat nak bawak irfan ni pegi zoo la..leh dia kenal haiwan2 lain...

weekend lagi

aku ni kalau weekend mmg tak leh dok rumah...mesti nak keluar jalan...sabtu lepas pegi ikea...lepas tu courts megastore..ingat nak beli hob and hood...

sales girl : kena order..10 hari baru dapat
hubby: takde stok ke kat sini
sales girl: mmg tak simpan stok kat sini

laa...macam tu pulak...kalau ade customer nak beli, kena order dulu...10 hari lepas tu kena gi sana balik amik...ish...so kami pun tak jadi beli kat situ...cari kat tempat lain nanti

balik tu singgah uptown, dinner kat situ...

ahad lak lepak rumah je..

si kenit ni kan kalau nak tido mesti nak ngan mama dia ni...kalau abah dia nak tido kan, mmg dia tak nak...kadang2 aku minta tolong tidokan si kenit ni dulu sebab aku ade keje sikit kat dapur...punya meraung dia cari aku....beriya2 nangis sampai teresak2 dah...aku bukan ke mana pun..kat dapur je....bila aku masuk bilik, pujuk2 dia, baring sebelah dia, tak sampai 5 minit dia dah tido...kekadang abah dia jeles, sebab tak nak abah tidokan kan..nak mama je tidokan...hehehe...


ptg ni aku ade interview la...

Friday, February 22, 2008

harness

si kenit ni skarang dah tak nak dukung kalau jalan2...nak jalan sendiri...pegang tangan pun tak nak....kekadang tu saje je dia nak main2 kan kita...dia jalan2, lari..suh kita kejar dia pulak...jenuh la nak mengejar dia...

mmg nak kena beli harness ni...risau pulak kalau jalan2 kat tempat ramai org...takut hilang pulak nanti...sekarang ni byk betul kes budak hilang...

ade segelintir yg komen, kalau pakaikan harness kat anak, macam kita buat anak tu cam haiwan....tak payah la bawak anak kalau keluar....ish...aku bengang gak dengar statement camtu...yg pegi sama kan cam haiwan sape suruh...mak bapak yg pakaikan anak harness tu sebab sayangkan anak, takut anak hilang....pastu aku, kalu pegi mana2 mmg takkan tinggalkan anak ngan sesape...kalau pegi kedai kejap pun mesti bawak irfan...dah la keje, jemput irfan dah nak malam..takkan la weekend nak jalan2 sendiri tinggal dia pulak....mmg aku sanggup pakaikan dia harness daripada tinggal dia....

nak cari harness ni...makin lasak si kenit ni...sejak dapat kaki ni, mmg tak dok diam...merata2 dia nak jalan...

Thursday, February 21, 2008

ayam ku terbang

semalam balik keje hubby pegi main squash..aku ngan si kenit tunggu la sampai dia habis main..

balik rumah tetiba hubby nak mengemas bilik...cabut cot irfan..irfan dah tak nak tido dalam cot...then vacuum bilik...si kenit sibuk nak mengacau abah nye mengemas...tetiba si kenit meraung bila dengar bunyi vacuum..terus dia berlari kat aku..sambil tunjuk2 kat bilik...takut si kenit ngan bunyi vacuum tu...bila dah habis vacuum..terus dia pegi kat abahnye, tarik tgn abah keluar bilik...hahaha

tetiba aku teringat sesuatu...satu hari tu ayam masuk rumah...hubby nak halau keluar....ayam tu masuk bilik kitorang...hubby pun nak halau la dia keluar...bila kita halau mestila ayam tu kelam kabut nak keluar, sambil kepak2 kan sayap dia dan berkokok kuat....kebetulan si kenit ade kat depan pintu bilik...so ayam tu panic tak leh keluar....ayam tu kepak2 kan sayap dan cuba tebang atas irfan...irfan punya la takut...terus dia nangis teresak2...kuat lak tu dia nangis...aku pun terus la peluk irfan..belek2 dia takut ayam tu tercakar dia ke...tapi takde...dia nangis sebab takut...

tapi kejadian tu takdela buat si kenit ni takut ngan ayam...dia still suka main kejar2 ayam...terutama anak ayam...hahaha

Wednesday, February 20, 2008

sotong goreng tepung

semalam teringin sgt nak makan sotong goreng tepung (favourite aku nih)...hubby balik keje belikan sotong...

so dengan kemalasan dan irfan yg merengek2 aku berjaya jugak masak sotong goreng tepung nih..sebab dah teringin sgt..hehehe...

simple je aku buat sotong goreng tepung ni...

sotong (potong jgn kecik sgt)
tepung gandum
tepung beras
garam
black pepper
telur

1. campurkan tepung gandum, tepung beras, garam dan black pepper..semua tu agak2 je.
2. gaul sotong dalam telur yg dah dipukul, lepas tu golekkan2 dalam tepung
3. goreng sampai garing...

dah siap...

menu kami semalam simple2 je

ikan masak lemak cili api (favourite hubby)
sotong goreng tepung
sayur kacang buncis goreng

tapi sotong goreng tepung yang habis dulu...nyum nyum...

gambo nye takde...malas pulak nak snap...hehehe

berkisah2

alkisah 1

satu hari tu pegi la beli barang2 dapur kat carrefour....irfan sekarang mmg tak nak di dukung..nak jalan sendiri..nak tolak trolley...lalu kedai kasut......irfan pun pegi la tgk2 kasut..pastu terus amik sepasang yg dia berkenan...kebetulan mmg nak belikan satu sandal utk dia...aku pilihkan yg lain..tapi dia tak nak..nak yg dia pilih tu jugak...aikk...dah ade taste sendiri budak kecik ni...aku pun belikan jela sandal yg dia pilih tu...mmg cantik pun yg dia pilih tu...si kenit ni punya la suka sandal yg dia pilih sendiri tu sampai kat dalam rumah pun nak pakai sandal tu..tak nak tanggal...

alkisah 2

selalukan budak2 yg tumbuh gigi ni suka menggigit org..tapi si kenit ni terbalik pulak...dia tak menggigit...tapi dia sua tangan atau jari dia suh kita gigit...aku pun gigit la main2...pastu dia buat muka cam sakit...pastu sua balik tangan suh gigit...macam2

alkisah 3

irfan dah pandai nak ajak jalan2...kalau nak keluar je dia cuma amik kasut...dia amik kunci kereta bagi kat abah...nak ajak jalan2 naik keta.....suka jalan2 irfan ni..abah dia kata ikut perangai mama nye....hahaha...masa pregnant kan irfan dulu, mmg aku tak lekat kat rumah..mesti nak keluar jalan2...sampaikan kalau hubby ade job pun aku ikut..sanggup aku berpanas berjam2 tunggu hubby habis job...punya la tak leh dok umah...

alkisah 4

mama: irfan, mana hidung?
irfan : tunjuk hidung dia
mama: mana hidung abah?
irfan : jolok jari dia masuk dalam lubang hidung abah...

aik...hahahaha

alkisah 5

irfan pegang diapers dia, sambil muka kerut2..pastu tarik tangan mama..

mama: nak pegi mana baby?
irfan : tarik tgn mama

mama pun ikut la dia...dia tarik mama bawak gi toilet...rupa2 nye dia poo poo..nak suh cuci..

irfan ni geli ngan poo poo dia sendiri..kalau tgh cuci, dia nampak poo poo dia jatuh kat lantai toilet, punya la dia angkat2 kaki tak nak pijak lantai tu...susah betul nak cuci poo poo si kenit ni..

Tuesday, February 19, 2008

demam panas lagi

hari ni terpaksa el....irfan demam panas..

masa amik dia dari taska semalam ok je...on the way nak balik rumah, tetiba badan dia dah mula panas...mlm tu bagi dia ubat demam...tgh malam dalam kol 2 lebih dia merengek2....badan dia panas sgt....bagi dia ubat masuk bontot....merengek je dia sepanjang mlm....lama lepas tu baru kurang sikit panas nye...

pagi tadi ingat nak pegi keje..dah siap2 nak pegi keje dah...tgk2 badan irfan masih panas lagi...risau pulak...dia merengek2 je...tu yg cuti hari ni...

risau pulak...irfan demam on and off sejak ,inggu lepas lagi...ni kali yg ke empat dia demam sejak minggu lepas....dah bawak jumpa paed jumaat lepas...dia kata tekak irfan merah...paed bagi antibiotik...tapi still irfan demam on and off...kenapa ye?

Monday, February 18, 2008

16 months sudah




semalam irfan masuk 16 bulan

# dah boleh sebut ball dan car..tapi belum boleh panggil mama & abah..ish ish ish
# dah boleh jalan tapi masih kengkang2 lagi..dah tak nak dukung..nak jalan sendiri je
# tak nak org suapkan makan...nak suap sendiri je...selera makan pun makin kurang
# suka toy car dan ball...pantang nampak, mesti dia nak
# kalau ngantuk, dia tarik tangan mama ajak masuk bilik
# dah faham ape yg kita cakap atau suruh

Friday, February 15, 2008

demam lagi

tadi taska irfan call hubby aku...irfan demam lagi la...

hubby dah gi jenguk irfan...irfan panas jugak la...takdela kuat...tapi merengek2 lje la si kenit tu...

risau pulak...irfan demam..pastu sihat..pastu demam balik..demam nye tak kuat...tapi irfan mesti merengek2...start demam hari ahad hari tu...isnin petang dah tak demam..rabu pagi demam balik...malam nye dah tak demam...tgh hari tadi demam balik...kenapa ye macam tu?...

Pasta & vegetable gratin

from http://nienafaiz.fotopages.com

Pasta & Vegetable Gratin (from Baby & toddler food book)

1 cup chopped mixed vege
2 cups cooked pasta
30gm butter
1 tbsp plain flour
1 cup milk
1/4 cup grated cheese
1 tbsp breadcrumbs

Preheat oven to 180'c. Steam, boil or microwave the vegetables in a little water till tender.
Put in a greased casserole dish with the pasta and stir to combine.
Melt the butter in a small pan. Blend in the flour and cook, stirring for 1 min.
Gradually blend in the milk until smooth. Cook, stirring until the sauce boils and thickens.
Simmer for 3mins.
Pour over vegetables.
Mix together the cheese and breadcrumbs and sprinkle
over the top.
Bake for 15 mins.

nyummy...


mama pun join makan sekali

macam2..

esok pasti kelam kabut...esok aku ade exam ptd...kat kajang...exam dari pagi sampai ptg..nampak gaya nye hubby la kena jaga irfan...hubby ni belum pernah jaga irfan sorang2 lagi.....tgk camne dia esok...hehehehe

mlm esok pulak hubby ade job...kat mana ntah tak ingat pulak...kena jemput aku dulu dari exam tu..pastu tak tau macam...nak hantar aku ngan irfan balik rumah dulu takut tak sempat...tapi takkan la aku nak ikut sekali...selalu nye kalau job mlm ni mesti habis lewat...kang mengamuk si kenit ni...tgk la esok macam mana..

hubby aku tgh hangin ngan nikon ni....kan hari tu flash dia rosak...hantar gi repair kat nikon...dah lama, hari ni baru dapat quotation...rm630 nak repair flash tu...huhuhhu..mmg hangin la dia..dah la lambat...pastu harga repair dah nak sama ngan harga flash tu..baik beli baru je kalau camtu..hahaha....ni dia tgh hangin la ni..tadi dia cakap nak jual slr nikon..nak beli canon lak...ish..ish..dah hangin sgt la tu

Thursday, February 14, 2008

saje2 je

Wednesday, February 13, 2008

bola oh bola

sekarang irfan suka main bola dan kereta...kat rumah ade 2 biji bola...satu kecik dan satu besar...kalau balik je rumah mesti dia cari ball dia dulu...bakul kain jadi gol dia(ni abah dia punya keje...comel je bila dia sepak bola nak masukkan dalam bakul tu...

tapi...tiap kali nak main bola, si kenit ni mesti ajak abah dia main...walaupun abah dia tgh buat keje, aku ade nak main bola ngan dia, si kenit tetap tarik tgn abah ajak main bola...dia bosan kot main bola ngan mama dia ni...SEBAB NYE..mama dia tak pandai main bola...hahahha...

tapi dia tau pulak..kalau bagi dia bola tenis, dia tak sepak..dia main baling2...hmmmm

ade sekali tu abah main futsal...kitorang pun ikut la...irfan exited sgt la tgk org main futsal tu...siap tepuk2 tgn lagi....dia pun sibuk2 nak masuk dalam gelanggang futsal...nak main ngan bola yg besar tu...

abah irfan ni suka tgk bola...kalau ade game kat astro(lagi2 kalau chelsea) mesti dia tgk...irfan suka pulak tgk game bola tu...elok je dua beranak tu tgk bola...

irfan ni suka sgt ngan bola...dia dah boleh sebut ball...tapi lum leh panggil mama lagi...alahai....

balik keje ni, hubby main squash...mesti irfan pun sibuk2 nak main sama...berebut la ngan abah nye reket squash tu....

Tuesday, February 12, 2008

alkisah

malam semalam hubby keluar ngan kawan dia...nak gi jumpa penghulu kg..nak minta sign utk borang kawin kawan dia tu...lewat pulak dia balik rumah...lepak minum2 dulu ngan kawan dia tu...

aku pun tidokan irfan kat ruang tamu...aku ni mmg tak leh tido selagi hubby tak sampai rumah..lewat macam mana pun dia balik aku mesti tunggu kat ruang tamu....kenapa ntah...so lepak la kat ruang tamu tgk tv tunggu hubby balik...irfan lak dah tertido kat sebelah aku...

tetiba irfan merengek2...aku pun tepuk2 dia...dia tido balik...aku pun sambung tgk tv...ade satu adegan ni, org naik kuda...tetiba irfan terus berdiri, duduk atas aku..terkejut aku...tangan tunjuk2 kat tv sambil henjut2 kan badan dia...dia tunjuk horse la...hahaha..lepas habis adegan kuda tu elok je dia gi tido balik...ish ish...

demam

irfan tgh tak berapa sihat..dah nak seminggu dah...minum susu sikit sgt...air masak pun tak nak minum...selalu nye si kenit ni mmg suka minum air masak...makan pun dia tak nak...dah la sekarang tak mau org suapkan dia...dia nak makan sendiri...tapi bukan makan pun..dia main2...risau jugak...

tgh malam dia asyik merengek je...jumaat lepas, tengah2 tido tetiba dia mengamuk kol 2 pagi...menangis macam kena cubit...tak tau kenapa..perut tak kembung pun..puas la pujuk...siap bagi bola, buku ajak dia main...tiap kali bila minum susu, dia macam tersedak...pastu muntah...kesian...

ahad on the way nak balik rumah dari teluk intan, badan irfan dah panas sikit...sampai rumah, dia asyik merengek je...nak dukung je...semua tak kena...susu mmg tak nak minum...tgh malam badan dia panas...lap2 badan dia, bagi ubat demam...

semalam aku cuti...irfan demam lagi..bawak gi klinik..tekak irfan merah...tu yg tak nak menyusu dan makan kot...merengek je sepanjang hari...nak dukung je...nasib baik mlm tadi irfan dah ok sikit..dah tak demam, tak merengek lagi...hari ni tgk irfan dah ok...leh la hantar nursery...

lama betul aku cuti ni...terasa malas betul nak berkerja hari ni..hehehe

balik kg

cuti tahun baru cina hari tu kami balik teluk intan, kg aku...lama dah tak balik..khamis tgh hari bertolak ke sana...

irfan punya la seronok dapat jumpa tok, opah, pak lang dan mak su nye...pak ngah je yg tak balik...takde buat ape2 pun kat sana..lepak2 je..

lepas jugak rindu nak makan masakan ibu aku...ibu aku masak mmg simple je..tapi mmg sedap...kalau aku buat mesti tak jadi sama macam ibu aku buat...hubby pun suka masakan ibu aku...dia leh kata balik teluk intan ni sure naik berat dia...hahaha...mmg pun...kalau balik teluk intan, mesti dia makan bertambah...tak cukup sepinggan..byk kali aku try masak macam ibu..tapi rasa dia tak sesedap yg ibu aku masak...tak tau la mana silap nye...lauk2 yg ibu masak mmg simple je..contoh nye hari tu, ibu aku cuma masak ikan goreng, sup sayur, udang + kentang goreng ngan sos tiram, sambal belacan...hubby aku mmg suka masakan yg simple2 ni...

balik kl ahad..ikut jalan kg...jem pulak...selalunya 3 jam dah sampai...kali ni 5 jam lebih baru sampai rumah..

Cheezy wedges

(from http://nienafaiz.fotopages.com/)

Boil 1 potato (cut into wedges) till cooked..
Drain, put into oven proof dish..
Take 1 slice of cheese and put on top of the wedges potato..
Put into microwave oven till cheese melted..

Tuesday, February 5, 2008

tv baru

semalam balik keje singgah carrefour subang...nak beli tv...sebenarnye ahad lagi nak beli tv tu..tapi cc tak lepas...dah call bank dia kata aku nye cc ok je...mungkin line kat carrefour tu busy...penat tunggu...

so semalam pegi la carrefour balik nak beli tv tu....last2 tak jadi beli tv tu...jumpa tv lain pulak...hahaha...sama cam semalam cc tak lepas jugak....3-4 kali try baru la lepas...tension gak tunggu...ok jugak la harga tv tu...dapat pulak vaucher carrefour...ok la tu

tv tu sebenarnye untuk rumah baru nanti...rumah belum leh masuk lagi tapi barang2 semua dah beli...bila la leh masuk rumah baru ni....loan dah approve...tapi lama nye la diorang ni nak settle kan payment...

dalam bakul

aksi2 irfan main dalam bakul




Monday, February 4, 2008

kesian si kenit

jumaat lepas cuti hari wilayah...tapi hubby kena keje...ade presentation pulak....sampai petang...lepas tu dia terus pegi bangi...shoot gambar nikah pulak mlm tu...tak sempat balik rumah pun...dia balik kol 1 pagi...irfan dah tido dah...

esoknya pulak, hubby keluar pepagi lagi...gi shoot gambar wedding pulak..irfan lum bangun lagi...lewat ptg baru balik..

kesian irfan...rindu dia ngan abah nye....2 hari tak jumpa....sabtu tu, bila abah dia balik je, bukan main seronok dia...nak main ngan abah je...tapi abah dia dah keletihan..tak layan sgt irfan..kesian dia...irfan bukan main semangat lagi tarik2 tgn abah ajak main, buat muka2 manja...aktif sgt dia mlm tu..tapi hubby mmg dah letih sgt..dah tertido kat ruang tamu...irfan pulak sibuk la kacau abahnye tido ajak main...panjat2 badan abah suh bangun...sedih pulak tgk...aku pun ajak la si kenit ni tido

esoknye pagi2 hubby pegi main badminton...aku dah pesan kat dia, hari ni untuk family..kesian kat irfan...balik dari main badminton, siap2, kitorang gi wedding kawan hubby...irfan mmg berkepit ngan abah nye la...mmg dia buli abah dia habis-habisan...dia ajak jalan2 je..dah tak nak dukung dah si kenit ni...

tapi bila kat rumah, pantang tak nampak mama dia ni..mesti dia cari...walaupun abah dia ade je ngan dia...kalau ke dapur aku mmg tutup pintu dapur...takut irfan ikut sama ke dapur...meraung la si kenit tu..macam kena cubit2 je...sampai teresak2...takut mama dia lari kot...

takut nak bawak keta la

aku ni ade lesen keta...tapi tak pernah bawak keta...setiap tahun renew lesen je...takut la nak drive...

sebab nye

dulu aku pernah accident keta..masa tu adik aku yg drive..aku dok sebelah...aku hilang darah byk...masuk icu...mmg lepas kejadian tu aku jadi trauma...sampaikan nak naik ape2 kenderaan pun aku takut...seram je rasa...sampai kalau naik keta ayah aku yg drive pun aku kecut perut....mmg tension aku time tu..sedih je...lama gak la baru aku rasa ok sikit naik kenderaan ni...setahun lebih jugak la

sekarang kekadang masih takut jugak naik kenderaan ni..lagi2 kalau naik dengan org yg aku tak biasa naik...

so camne la aku nak drive sendiri...aku ni cepat panic...kalau hubby kekadang brek mengejut pun macam nak luruh jantung ni...macam mana la aku nak drive ni

tapi tak leh la selama nye macam ni kan...kena la berani kan diri jugak...satu hari dulu hubby tak sihat...lepas tu dia alergik pulak ngan antibiotik yg dia makan...dah sesak nafas..suara pun dah takde...nasib baik FIL ade kat rumah..dia yg drive bawak hubby gi hospital...

terfikir la..nanti bila dah pindah rumah sendiri, tetiba ade emergency camtu, hubby tak leh drive...camne ye...mmg kena beranikan diri belajar balik drive ni...lagi pun nanti senang nak ke mana2...takde mengharap kat hubby je...

any tips camne nak beranikan diri bawak keta ni...camner nak hilangkan trauma accident dulu...mmg nak sgt2 drive keta ni

sweet potato pancake

keledek yang dah di masak - lecek
tepung
susu
telur

1. bancuh tepung dengan susu dan masukkan telur
2. masukkan keledek yg dah dilecek. kacau
3. panaskan sikit butter..dan masukkan bancuhan tepung tadi..
4. masak penkek sehingga kekuningan

breakfast irfan semalam...dia makan sikit je...abah dia yg habiskan yg lain...