looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, November 24, 2009

dua budak botak

saya suruh irfan temankan adik kejap...tgk2 dia pun tertido sebelah adik..



bila tgk adik dibotakkan, irfan pun sama nak botak jugak..tapi takdela sampai botak licin ye...


adik dah 2 bulan...semalam bawak adik pegi cucuk...

keluar dari bilik doctor:-

abah: adik nangis tak kena cucuk?
irfan: nangis
mama: irfan tak sayang adik ke?
irfan: sayang..ipan marah doktor



berat adik tak berapa naik la...mmg adik tak kuat menyusu...hmmmm

kepala adik pulak berkerak...macam mana ye nak hilangkan?




written by,

alahai

raya aidilfitri lepas kami kat tak balik teluk intan...so raya haji ni kami nak beraya kat teluk intan la kan...dah plan dah nak balik teluk intan samaada rabu mlm ataupun khamis pagi...

tapi mak saya call semalam..di tak bagi kami balik teluk intan....huwaaaaa.....Sebabnye...mak dan ayah saya kena sakit mata....diorang takut kalau kami balik beraya kat teluk intan, nanti irfan dan adik berjangkit sakit mata pulak...setelah bersembang2. keputusan nye tak balik teluk intan la...huhuhu...saya dah berangan2 nak beraya ngan family saya kali ni..tapi nak buat camne kan....kang berjangkit sakit mata kat anak2 susah pulak kan...

makanye raya haji ni beraya di kg sri aman lagi la nampaknye....




note to mr. irwan: tahun depan dua2 raya beraya kat teluk intan tau..tak kira...hahaha



written by,

Sunday, November 22, 2009

di waktu petang

potato wedges for irfan
DSC_2564


nyum nyum....





written by,

Thursday, November 19, 2009

adik lagi

tgk gambar adik time ade rambut ni puas2


DSC_2496


DSC_2555


adik suka tgk mainan gantung2 ni
DSC_2548


Sekarang adik dah BOTAK!!!!ahakks....




written by,

Wednesday, November 18, 2009

bila adik nangis

jom tgk cara2 abang irfan dodoikan adik
video




written by,

Tuesday, November 17, 2009

irfan suka tempe

DSC_2559
ntah ape nama masakan ni...saya letak tempe, tauhu, kentang dan ikan bilis



kalau masak ni, saya kena goreng tempe dan ikan bilis lebih sikit...sebabnye irfan suka makan tempe...tgh2 saya menggoreng kang ade la budak kecik ni menjenguk2 dapur...nampak ade tempe dan ikan bilis, dia pun dgn lemah lembut nye minta nak makan...

mula2

"nak satu je"

kang datang balik dapur..

"nak dua ye"

datang balik dapur

"last je..last je"

dtg balik dapur

"nak last je tau..last je"

sepuluh kali last daaa...belum sempat saya nak masak lauk tu tempe dan ikan bilis goreng dah tinggal separuh di kidnap si irfan ni...kena la goreng lagi


makanye, harus la goreng tempe dan ikan bilis lebih2 sikit...irfan mmg suka makan tempe...makan camtu je buat jajan2




written by,

Monday, November 16, 2009

irfan budak manja

ni la budak manja mama..dah jadi abang pun masih manja lagi
DSC_2255


tgk macam besar je si irfan ni..tapi hakikatnye dia semakin kurus...risau betul saya...susah betul nak suruh makan
DSC_2253




suatu hari ketika tgh makan biskut

mama: bagila adik sikit biskut..adik tgk je irfan makan tu
irfan: tak boleh..adik takde teeth
mama: bila adik boleh makan?
irfan: esok adik ade teeth..esok adik boleh makan



irfan: mama cepat pump..nanti adik takde susu
mama: adik minum susu ape?
irfan: susu mama la

kesian irfan..dia tak dapat minum susu mama masa baby dulu...




written by,

Thursday, November 12, 2009

adik pun nak bergambar jugak

layan gambar2 adik pulak ye


DSC_2406


DSC_2275


DSC_2391


esok dah jumaat...sekejap je dah hujung minggu balik



written by,

Wednesday, November 11, 2009

bila dia berposing

si irfan ni kalau nak bergambar takde nye nak berposing elok...macam gaya dia buat


DSC_1662


DSC_1658


DSC_1649


irfan dan abah
DSC_1644




written by,

Tuesday, November 10, 2009

aktiviti hujung minggu

yeay saya dah habis pantang minggu lepas...

maka nye aktiviti hari minggu kami adalah jalan2....sabtu kami pegi belanja barang dapur..agak kelam kabut jugak la la melayan dua beradik ni...dgn si irfan pantang nampak mainan, merengek2 minta mainan...si adik pulak kejap2 merengek...nak berbelanja pun kena cepat2....lepas belanja barang dapur, singgah kelana jaya kejap...mr. irwan nak amik stok album...lepas tu terus balik rumah...


ahad pulak duduk rumah je...mr. irwan je keluar pegi melawat sedara dia kat hospital...saya tak pegi...risau pulak nak bawak si kecik tu ke hospital...


isnin mr. irwan amik cuti...saja nak menghabiskan cuti yang byk lagi tu...kami pegi lunch kat Restoran Saba, cyberjaya...kami order lamb kabshah dan lamb hanigh...sedap...irfan pun suka makan kambing tu...


lepas makan cadang nak terus balik je sebab hujan lebat...sekali tetiba terpegi ke 1utama pulak...ahaksss...mr. irwan nak pegi mph...kami kalau masuk mph kalau tak 2-3 jam mmg tak sah...5-6 buku jugak mr. irwan beli...pegi 1utama semata2 nak pegi mph je..lepas tu terus balik rumah...


adik meragam setiap kali jalan2...dia tak suka jalan...si irfan dulu masa baby, kalau berjalan senyap je...kalau terperap kat rumah je dia meragam...adik ni terbalik pulak...adik tak suka berjalan kot....




written by,

Monday, November 9, 2009

Dah Breakfast???




Happy monday everyone...



written by,

Wednesday, November 4, 2009

adik ooo adik

DSC_2338




written by,

Tuesday, November 3, 2009

little update

dah seminggu blog ni tak berupdate...tak berkesempatan nak update...


adik kurang sihat...kena selsema pulak...dah beberapa hari dia kurang menyusu dan meragam waktu mlm..bila tgh menyusu dia mengamuk2...hidung tersumbat...kesian tgk adik...kecik2 lagi dah kena selsema...ni berjangkit dari irfan la ni...tapi irfan dah sihat...adik yang belum sihat lagi...


ni abg irfan yang sgt manja..kuat merajuk
DSC_2332


irfan: nak car kfc
mama: car kfc ape?
irfan: car kaler2
mama: cakap la kat abah
irfan: nak car kfc
abah: car kfc ape?
irfan: car kaler green
abah: nak beli kat mana?
irfan: kfc kat depan
abah: nanti la beli
irfan: hah kaler green..



huhuhu...terpengaruh ngan iklan chicky meal kat tv...hari ni pagi2 lagi dah tanya mana car kfc...




written by,