looking for unique and personalized gifts???

Thursday, October 21, 2010

tadika ooo tadika

org lain dah siap2 register tadika, saya baru terhegeh2 nak cari tadika untuk si irfan ni..huhuhu...last2 minit baru nak cari...ish ish ish


saya tgh2 survey tadika dekat2 ngan rumah ni..kalau lagi dekat ngan rumah lagi bagus, saya boleh jalan kaki je hantar dan jemput si irfan ni...bila irfan pegi keje, saya mana ade kenderaan kan..lagi2 pulak saya ni nama nye ade lesen, tapi tak berani nak drive..


ade satu tadika dekat ngan rumah...dah pegi survey...tapi saya tak berkenan pulak...tadika yg lain jauh sikit..tak dapat nak menghantar jalan kaki...ade 2-3 tadika yg saya nak survey..satu taman tapi tak kena naik kenderaan jugak la...


satu tadika yg saya berkenan sgt..tapi belum pegi tanya2 lagi..genius aulad..jauh sikit...kat bandar puteri puchong...tapi kalau alang2 naik transport takpela jauh sikit tak?


tapi bila fikir2, risau pulak nak bagi irfan naik transport tadika ni...rasa dia macam kecik je lagi..boleh ke dia naik transport ni?...


korang rasa camne? sesuai ke budak yang nak masuk 5 tahun naik transport tadika ni?



written by,

4 comments:

yantz-yeem said...

sama lah wani...dok tgh pikir2 nak carikan tadika tuk aqil..mmg kalo ikut ati nk gaks anto ke genius aulad tu..tpi x confiden aqil leh naik van tadika tu...even kalo yg dekat2 ngan umh ni byk gaks choice...

liwaniel said...

wanie dah pegi tgk genius aulad bandar puteri puchong..walaupun at shop lot, tapi sgt selesa...van genius aulad tu pun ok...siap ade cikgu tunggu kat bawah time sampai dan balik..tapi transportation dia ke puchong prima ni rm 80 pegi balik..huuhuhu

Hirda Ibrahim said...

kat area sini pun genius aulad jauh fr area taman. kena amik van dia.

for me la wanie, coz wanie ada kat umah to hantar & amik irfan naik van. so should be ok la.
mcm kes hirda, cam x percaya nk soh cikgu kat daycare siapkan baju dia, & tunggu dia balik tadika.

last2 insyaAllah kami will enrol hardy masuk tadika row depan umah ni je. coz tadika tu ada daycare sekali. senang...

liwaniel said...

hirda,
tadika dekat2 ngan rumah mmg ade, tapi kami tak berkenan pulak...ade yg satu tu mmg dah ok subjek2 dia, tapi husband tak suka sebab serabut sgt tempatnye..huhuhu