looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, September 20, 2011

Sebelum raya

huhuhu...org lain dah habis cerita pasal raya...tapi saya baru nak cerita...boleh la....


tahun ni turn beraya kat kg sri aman, puchong...raya ke-3 baru balik teluk intan...

aktiviti sebelum raya...selain mengemas2 rumah, kita bakar lemang...ni first time bakar lemang kat puchong


mr. irwan, anak sedara SMIL dan SMIL tgh sibuk mengisi beras pulut dalam buluh...sebenar nye bakar lemang ni idea SMIL


beriya sungguh si dia membakar lemang


si irfan teringin nak tolong bakar lemang..tapi dok jauh2 sebab takut api...


ni la org2 kuat yg membakar lemang...dari ptg sampai ke mlm ye....ahaksss..oppss..yg paling kecik tu menyibuk je nak bergambar..heheheee


adik dan sepupu nye...kawan bergaduh jugak ni...adik takut dgn si haikal ni...asyik kena buli...hehehe


org tgh sibuk2 bakar lemang, budak dua org ni sibuk main dlm almari kain...


sambil2 bakar lemang, bakar ayam pulak untuk berbuka puasa


lepas berbuka puasa, budak2 sibuk nak main bunga api...si irfan ni penakut...adik pulak terlebih berani....bunga api sekarang mmg takde kualiti kan...sikit je belerang...pemegang dia pun lembik je...macam bahaya pulak nak bagi budak2 main...



written by,

1 comments:

atty's said...

kty kasi fir main mercun pop je..hari2 pau mama dia nak beli mercun pop