looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, August 8, 2012

Junior Chef masuk dapur



Pejam celik dah masuk 10 hari terakhir ramadhan dah...sekejap je masa berlalu kan...ramai yg dah start buat persiapan utk raya kan...biskut raya dah start buat???heheheh

junior chef ni dok sibuk la suruh buat biskut raya...dia nak tolong kata nye..kalau ikut kan mama dia ni, tak berapa rajin nak buat...ahaksss..baru start buat satu jenis biskut je pun...chocolate chip


junior chef ni la yg buat...saya tukang bancuh adunan dan bakar je..senang keje


makin kecik biskut chocolate chip tu irfan buat..hehehe


tgk la badan si irfan...dah kurus sgt2...tgn2 semua tulang je tinggal...huhuhu...irfan puasa...setakat ni belum pernah tinggal puasa lagi...alhamdulillah..2-3 hari pertama je dia ada merengek2 lapar...lepas tu dah ok...adik makan depan dia pun dia dah tak kisah...tapi kan time berbuka dia tak makan sgt, sahur pun sama...tu yg makin kurus...risau pulak saya...


siap bakar je satu tray, terus budak ni rasmi dulu...tension je abg tgk adik dia makan biskut dulu...


hasilnye...ade besar, ade kecik..boleh ye...junior chef yg buat..saya bancuh 2 adunan biskut ni..tapi 2 hari dah tinggal separuh...tak sempat raya dah habis la biskut ni nampaknye..hehehe






written by,

5 comments:

Neeza.Areef said...

amboi pndai irfan..rajin ni tlg mak dia kt dapo..aik..adik tukang rasa ye..klu camnie x smpai raya hehe

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

wahh rajin betul irfan..al-hamdulillah seronok dgr irfan x tinggal puasa lagi.... gudboy dia..

wanie, aku pun dah mula buat biskut raya..hahaha dah tggl separuh gak ni...

Pink Lavender said...

wahhh..
seronoknyer ada chef kecik tlg yer...cepat sket siapnyerr

makneng follow sini
jemputla follow makneng

sya_zazoo said...

rajinnye irfan...tabik spring kan irfan boleh tahan pose.
anak sya baya irfan jugak tp dia larat sampai pkl4. pastu dh lembik sgt.tpaksala buka awal.

maya amir said...

slmt hari raya wanie.. ampun dipinta kalau ade terkasar bahasa ye.. take care!