looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, August 22, 2007

masuk wad

irfan masuk wad...ni kali kedua dalam tahun ni..kali ni irfan kena cirit birit dan muntah2..sampai dah lembik2 dah...setiap kali minum susu atau makan mesti muntah balik...asyik tido je dia...dah takde tenaga la tu...sedih mama tgk dia tido je tak aktif macam biasa...minum susu pun taknak..takut muntah lagi kot...

jumaat ptg: abah pegi johor, ade job kat sana..mama n irfan ta ikut sebab sabtu tu konvo adik mama..ayah mama jemput mama n irfan kat tempat keje mama..dalam perjalanan pegi ke rumah mak andak mama, irfan tetiba poo poo...lain macam bunyi nye...sampai bocor2...mama ingat poo poo biasa je...sampai rumah mak andak, mama cuci poo poo irfan..dah siap mandi semua, mama letak irfan ruang tamu..baru je mama nak pegi mandi tetiba irfan muntah pulak...banyak pulak tu..mama ingat biasa je la sebab kekadang mmg irfan ade muntah...malam tu irfan meragam..3-4 kali poo poo cair....dah rasa tak sedap hati...tetiba irfan muntah lagi...opah mama suh bawak gi klinik...tgh2 malam kol 11.30 ayah dan ibu mama bawak mama n irfan pegi az-zahrah...dr bagi ubat dan pesan kalau makin teruk bawak balik hospital..sampai rumah irfan terus tido
sabtu: pagi2 lagi dah pegi putrajaya..konvo adik mama...irfan masih cirit birit...sampai bila nak cuci poo poo dia nangis..merah dah bontot dia...kesian...pagi2 tu muntah sekali je..mama ingat dah ok..lepas konvo, dalam perjalanan balik irfan muntah lagi dalam kereta...byk pulak tu...ptg ayah mama hantar mama n irfan balik rumah...mlm tu abah balik dari johor..abah irfan pun tak sihat...abah irfan tak larat nak bawak gi klinik..tunggu esok pagi

ahad: irfan masih cirit birit2..muntah2 dah kurang..tapi irfan asyik tido je...bawak irfan pegi az-zahrah...irfan masuk wad....masuk air...irfan asyik tido je...nangis pun tak..kalau nangis pun perlahan je...sayu je bunyi nye...risau mama...sedih tgk dia asyik tido je tak aktif cam biasa

isnin: muntah dah takde...masih cirit birit tapi dah kurang sikit...masih belum boleh keluar wad sebab irfan tak nak minum susu langsung...still on drip...

selasa: dah off drip...irfan still kurang menyusu tapi ok sikit dari semalam...dah tak muntah..poo poo pun dah kurang...irfan semakin aktif balik..habis semua barang2 dalam bilik tu disepah2kan nye..hehehe...abah pulak tak sihat..pagi2 nak pegi keje, dia muntah2...terus pegi klinik kat bawah tu...abah tak pegi keje...terbaring je abah sebab dah tak larat..doc kata abah kena food poisoning..mama kena turun naik hospital nak gi beli makanan dan minyak angin abah...nasib baik irfan tak byk ragam....ptg dah boleh balik..abah pun dah kurang pening kepala

hari ni baru mama masuk keje..irfan belum sembuh sepenuh nye..risau jugak..tapi mama tak boleh cuti lama2 sgt...semoga irfan cepat sembuh ye sayang..makin kurus dah irfan...sedih nyee...nampak tulang dah...isk..isk..

3 comments:

RifQy NaZHaN RyZa said...

Ala cian nyer Irfan,
So Auntie doakan Irfan cepat sihat.
Irfan minum susu n mkn byk2 ye.So lepas ni bole main guling2 balik ye.

Sya said...

siannya irfan...

dlu anak ofismate kita pnah kena mcm irfan.. sampaikan akhirnya berak berdarah.. admit hospital lama gak.. salah satu cara nk bg cepat sembuh, kita bg baby tu nestum beras alat².. buat pon cair² je.. jgn bg susu wat sementara waktu.. itu mengikut kata paed ofismate kita laa..

tp utk bfeed baby tak sure plak method ni applicable ke tak..

wanie said...

thanx...sekarang irfan dah sihat dari berak2 n muntah2 ni..sekarang batuk berkahak pulak