looking for unique and personalized gifts???

Thursday, May 20, 2010

irfan dah.....

irfan dah...



totally free diapers....


hehehe...agak lambat kan..dah nak 4 tahun baru la totally free diapers...sebelum ni masih pakai diapers time tido..sekarang dah tak pakai...alasan si irfan " irfan dah big..nak pegi school"


mula2 pening jugak fikir camne nak ajar si irfan ni tak pakai diapers malam...kang terkencing kat tilam, jenuh pulak nak mencucinye...tempat nak jemur pun takde kan...


tetiba saya dapat idea...kami belikan irfan air bed...so kalau terkencing takde la susah nak cuci...ahaksss....irfan pulak suka tido guna air bed tu...siap tak bagi org lain tido atas tu..air bed irfan punya...org lain tak leh kacau...


hampir seminggu irfan free diapers mlm...setakat ni tak pernah accident lagi....sebelum tido bawak pegi toilet, subuh kejut dia bawak pegi toilet...


irfan dah besar...dah boleh pegi school....yeayyy...



sedap makan cendol bila hari panas...








written by,

8 comments:

sya_zazoo said...

salam, nak tanya air bed tu yg toddler size nyer ker?
anak sy sebaya irfan, pon masih pakai pampers mlm.dia penah ckp tanak tapi sgt susah nak ajak dia kencing b4 tido. so, still masih pakai pampers di mlm hari.
hopefully dgn adanya air bed tu boleh la nak train dia & menyenangkan keja mama.;)

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

wahh bangganya ciksue ngan irfan... maryam belum lg betoi2 free diapers... mlm masih pakai.... hehehe mama dia malas nak ngajo.... cayalah abg ipan!!!

☆ lieya latif ☆ said...

tahniah!! tahniah!!! good boy irfan...

~~ciklinn~~ said...

yeyeyeyyey jimat belanja.... suka mama yerk...

mintakk sikitt cendoll

liwaniel said...

sya_zazoo,
wanie beli airbed tu saiz single je utk irfan...yang kena pump angin tu..yg macam bran coleman tu..tapi wanie beli yg murah je..kalau irfan ter accident takde la susah sgt nak cuci :)

liwaniel said...

sue, lieya
nasib baik la tak susah nak ajak si irfan ni pegi toilet pagi2 buta tu...


ciklinn,
kurang sikit belanja diapers...walaupun sehari sekeping je pakai..huhuhu..adik pun dah jimat diaper sbb pakai cd :...duit lebih boleh buat beli baju raya byk sikit..hahahaha

yantz-yeem said...

bagus nya irfan...aqil gaks yg sh nau nak kasik dia jgn pakai pempers...mmm ntah bila la nak berjimat camni???heheheh sib baik dini skg gune CD+minum susu ibu...jimat dah tuk sorang hehehe...

AyangAizul said...

good boy irfan
Adeef pun dah fully free diapers dah. kekdg je dia ngada2 ngan nenek dia nak pkai diapers. so far mlm pun ok siap kekdg bgun sndiri n kejut ummi dia lg. biasanya kejut dia bgun time Aliff bgun nak susu. so ummi xder la bgun 2-3kali... heheheh