looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, June 1, 2010

She's 8 months old

senyuman budak belum ade gigi




adik dah 8 bulan

# berat adik tak naik2...baru 6 kg ok...betapa kecik nye anak ku itu...menyusu mmg adik kurang sikit..tapi kalau bab makan mmg berselera...apa yg saya masak semua dia bedal...kalau nampak irfan tgh makan, atau saya tgh suap irfan makan, cepat dia dtg dekat..siap pegang2 kaki abang, nak panjat2, nak minta makan jugak...makan mmg semangat..berat tak naik2...huhuhu

# adik baru belajar2 angkat bontot nak merangkak...menyusur macam askar tu slow2 je..

# sekarang adik kuat marah..kalau dia tak dapat ape nak, abang tak main dgn dia ke, etc, mula la dia mengeluarkan suara yg rock tu..menjerit ok...bukan menangis...

# dah mula mengutip2, masuk mulut..barang2 irfan tak leh bersepah2 ye...habis di kutip masuk mulut..paling suka kertas2 dan plastik...dah beberapa buku si irfan koyak adik gigit...si irfan pulak bila kena kacau dgn asik ke, buku dia koyak adik buat ke, dia tak marah adik...dtg la dia kat saya mengadu...ahaksss..




written by,

7 comments:

Siti Rohana said...

alah2..cute nye..ct memang suke tengok baby sengeh tapi nampak gusi aje....cute!!!

wani..memang gurl gitew...aisyah pun tak naik mana berat nye...dah 1 thn 6 bulan..berat 8 kg aje..kalau haris..dulu...8 kilo tu umur 3 bulan nak masuk 4...

tapi tak pe..asal sehat...janji dia nak makan pun kire ok...:)

lawa sgt anak wani ni...bila sayyidah nak jumpa aisyah ni...:)

yantz-yeem said...

cptnya sayyidah dah 8 bulan...dia nyusu badan ke wani??

Mimi said...

comeynyer Sayyidah...suka tengok bb blom ada gigi senyum nampak gusi :)
re: wanie plan nk gi nx week ye? kat sana yg wajib pergi Rumah Mode & Pasar Baru..yang lain-lain tu ada mcm2 FOs..if Wanie amik supir orang sana, tanya je dorang mana tempat FO yang best, sure dorang tau katner nak bawak..Selamat Bershopping!

Puan Iza said...

Happy 8 months Sayyidah!

Tak per, sayyidah mkn byk2...nanti besarlah :-). ooo..sayyidah tak leh merangkak lagi ek...Dania dah terer merangkak dah. sekarang ni tgh2 cuba nak berdiri lak.

atty's said...

amboi .pandai posing..dah .comel.

~~ciklinn~~ said...

alolololo comelll nyerr... sekejap jer dah 8 bulan yerkk

Rizziela said...

Comelnya adik..

Abg memang sayangkan adiklah..GOod Boy betul abg Irfan ni