looking for unique and personalized gifts???

Saturday, August 30, 2008

setelah bergelar SHAM

jadi SHAM ni penat jugak...tapi lain penat nye dari bekerja..penat tapu seronok sebab sekarang ni bekerja untuk bos si kenit ni...layan la karenah dia 24 jam..makin manja dan seronok la irfan....24 jam leh berkepit dengan mama dia ni..bgn pagi2 lagi irfan dah minta bacakan dia buku...belum mandi, sarapan, buku dulu dia cari...hari2 nak buku monkey....

sekarang ni selalu hujan...jarang aku bawak irfan turun jalan2 kat kawasan rumah aku ni...swimming pun dah jarang...kesian jugak..tiap2 petang dia ajak swimming...tapi hujan...nak buat camne....

sejak seminggu ni irfan tak tido siang....sebab nye aku nak cerai puting....geram aku tgk puting asyik melekat kat mulut dia....so siang aku mmg sorok puting....kalau irfan minta, aku buat la aktiviti lain...ajak baca buku ke, main ball ke, nyanyi ke, bagi dia makan ke...tapi tu la...kalau takde puting tu dia tak leh tido...so siang dia tak tido...kesian pulak aku tgk...dia dah menguap berkali2, tapi tak tido sebab takde puting...mlm dia tido awal la...kol 9 dah tido..kalau tak kol 12 baru nak tido...aku harap dapat la ceraikan puting irfan ni secepat mungkin...setakat ni kalau siang dah boleh la....cuma bila nak tido dia tetap nak puting...kalau tak tak leh tido....

susu pun aku nak try bagi dalam sippy cup je...tak nak bagi dalam botol lagi...tapi dia tak suka guna sippy cup...dia suka lagi minum air dalam cawan..kalau susu letak dalam sippy cup tu dia minum main2 je...mungkin patut bagi dalam cawan kot

4 comments:

SaDi said...

petua yang saya amalkan untuk anak saya cerai dengan puting... gunting kecil puting tu, masukkan sebuk kopi kat dalam dia, pastu kata yeeeeeekkkkk... everytime baby nak hisap. kalau dia hisap jugak... rasa pahit laaa... bila dia nak tidur, bagi dia selimut keee... bantal ke... atau soft toy.. bila dia leka.. dia tido laaa... dah 3 orang anak saya, puting just sampai setahun jeee... itu laa cara saya ceraikan puting tuu... cubalah try... :)

rizza said...

wanie... dah renti keje ke????

best la irfan

....

puting tu... ko gunting bentuk V... jadik cam pelikan..tgk dia nak isap ke idak heheheh (ni sebab akak ade suruh kawan dulu buat..anak dia tak nak lepas puting 24jam...)

shafa said...

Kena buat mcm tue laaa baru dia xnak dekat puting..Tapi kl dia x tido tue pnat gak nak melayan dia. Kl mlm dia tido awal ok laaa tue.

Hirda Ibrahim said...

sama la wanie, hardy makin kuat melekat dgn puting dia.. kalu x dak puting, dia tido kejap2 je. kita yg penat mlm2 buta dok bgn kena layan dia.
daddy dia kasi sampai oct ni je. genap umo hardy 2 thn. pastu baru nk try ceraikan puting fr him. isk isk