looking for unique and personalized gifts???

Thursday, March 15, 2012

Langkawi Trip - Day 1, Oriental Village (Cable Car)

Lepas underwaterworld, kami terus ke oriental village...


cuaca kat langkawi sgt panas...kesian budak ni...merengek je la panas...time ni budak2 baru bangun tido...sedap kena aircond kereta...sampai oriental village je kena berpanas balik..tu yg monyok je masing2..dgn baru bgn tido lagi...tapi Alhamdulillah, mujur diorang tak berapa nak buat perangai..senang nak handle


ni yg buat irfan tak sabar2 nak keluar dari underwaterworld tu..nak naik cable car...excited sgt si irfan dapat naik cable car


dalam cable car...


irfan yg sebenarnye takut2, tapi cuba beranikan diri..sebab dia yg beriya ajak naik cable car..ahakss


sayyidah tak payah cakap la kan...dia bukannye reti takut...
tapikan takut2 si irfan, saya lagi takut naik cable car ni...kecut perut saya dok dlm cable car...siap duduk tak nak bergerak2...hahaha...bukan takut ape, saya gayat tinggi2 camni..huhuhu

yg mr. irwan pulak, dia tau saya gayat, lagi la sengaja nak mengenakan saya kan..


ni kat station yg kat tgh2 tu


tgk cable car gantung2 je dah buat saya gayat

mula2 saya ingat stesen tgh tu la stesen terakhir, lepas tu turun...rupa2 nye ade naik lagi..huhuhu...dah sampai stesyen paling atas, kami jalan meredah hutan pulak nak pegi ke sky bridge...takde la hutan sgt pun...ade tangga


berhenti jap, masing2 dah lapar...mana taknye, excited sgt berjalan2 sampai terlupa yg kitorang ni tak lunch lagi...dah kol 3 lebih time ni...mana tak berbunyi perut masing2..mujur bawak roti..boleh la alas2 perut..


akhirnye sampai jugak kat sky bridge...budak2 ni mmg suka la kalau dapat bergambar melompat


sky bridge ni saya takde la takut..saya jalan kat tengah2 tak tgk2 bawah...hehehe


masa kat sky bridge ni cuaca mendung je berangin..tak panas...macam nak hujan pun ade...so selasa la dok atas ni


budak tak reti takut...berlari2 je keje dia...


mereka


bukan main lagi posing lentuk2 kepala


lepas bergambar2, kami pun nak balik ke stesen cable car...nak pegi ke sky bridge ni ok lagi sebab turun tangga..nak balik kena naik tangga...mengah...dah la tak makan...sayyidah semestinye la berdukung...mujur si irfan larat pulak dia naik tangga...


nak turun naik cable car lagi..mmg pejam mata je la saya dok dlm cable car tu...kuang kuang kuang


ooopsss belum habis lagi ni, lepas naik cable car, kami jalan2 kejap kat oriental village tu...bersambung ye..hehehe






written by,

5 comments:

atty's said...

kty pun bila turun ke skybridge okeh lagi..bila nak naik ..taubat..

nifalnin... said...

aduh wanie sama je mcm niza... hahhahaah... niza pun penakut aka gayat bila naik tmpt2 tinggi nih... hahahhahaha... tgk gambor2 wanie pun nieza dah kecut2 perut sampai ngilu rasa lutut... serius x bleh blah... heheheheheh...

comel sayyidah dok posing2 gitu... heheheheh....

nadzirah said...

wani, best nya naik cable car.kitorang dah sampai dah oriental village tu that day, pujuk2 lokman dia tak nak turun katanya panas la, byk org la, tak plan nak naik la....alasan org gayat huhu. nasib baik fikirkan Hannan jgk kalau tak mmg dah heret lokman naik atas hehe

lieyalatif said...

lieya ni gi langkawi dah 2-3 kali tapi tak penah gi sky bridge tu....

Neeza.Areef said...

mmg gayat..tp buat2 tak gayat lah
mane gambo wanie lak