looking for unique and personalized gifts???

Monday, March 26, 2012

Langkawi Trip - Day 2 , Wildlife Park

last week tak sempat nak habiskan cerita langkawi ni...sayyidah kena demam campak..saya pulak tak berapa sihat, selsema teruk...makanye tak berupdate la ye

so sambung lagi Day 2...actually tak plan nak pegi wildlife park ni..di sebabkan hari yg panas, kami pun tak tau la nak ke mana...pusing2 terjumpa la wildlife park ni..bila tanya irfan, semestinye la dia nak masuk kan...


sebelum masuk wildlife park...hari sgt panas..kecik je mata si irfan bila bergambar

Entrance fee
Adult (mykad) : RM 12
Child (mykad) : RM 8


masuk je ade jual makanan utuk haiwan dalam wildlife park tu...1 pack RM 6...dlm tu ade makanan utk ikan, burung, kuaci, kacang tanah, carrot, kacang panjang, kobis dan epal...kami beli la 1 pack...boleh budak2 ni bagi haiwan2 tu makan...

parrot


irfan dgn berani nye bagi parrot makan kuaci


dua beradik ni tgh bagi flamingo dan makan

raccoon..caya la irfan...tak takut pun bagi animal2 dlm park ni makan..*clap clap*


ok ok...baby syida pun nak bagi raccon makan..


kat bird aviary pulak...sekali lagi irfan tak takut...bird makan atas tangan dia lagi...yeay to irfan...anak mama ni dah besar..


burung kaler biru pulak


eh eh mr irwan...nak makan burung2 tu ke?ahaksss


time adik yg takut nak bagi burung makan kat tgn dia..hehehehe


ade mousedeer


oooppss anak dara ni...cover sikit skirt tu..keh keh keh...bersungguh dia bagi mousedeer ni makan


seperti biasa..gambar melompat mesti ade


irfan kan dah lama sgt nak tgk ostrich...dari tahun lepas lagi...akhirnye dapat jugak dia tgk ostrich kat sini...tapi dia takut..ahakss


ade peacock kaler putih


penat tunggu peacock belakang irfan tu pusing...nak amik gambar dari depan..tapi dia tak nak pusing2...asyik bagi bontot je kat irfan...macam tau2 je org nak tangkap gambar dia..bila mr. irwan simpan camera je terus dia pusing...cheh..


kat bahagian rabbit pulak..seronok la bagi rabbit makan..rabbit pun semua gebu2 dan bersih...boleh la nak belai2


mari2 serang baby syida...dia ade byk makanan


serang budak ni jugak...byk makanan dlm beg kertas tu...hehehe...kat rabbit ni kami habiskan la semua makanan..tinggalkan kacang tanah dan apple je utk monyet...


ade monyet dan helang ni sebelum keluar...nak bergambar ngan helang ni RM 10 kalau tak silap...takleh guna camera sendiri..ni mr, irwan shoot dari jauh je la ye


kesimpulannye, budak2 sgt seronok...lagi seronok dari underwaterworld...ye la boleh bagi haiwan2 makan kan...mmg la seronok...ade byk jenis burung...ade jugak mousedeeer, porcupine, monyet, raccoon, buaya pun ade





written by,

2 comments:

lieyalatif said...

kagum lieya wanie.....berani betul anak2 wanie bagi minatang2 ni makan...kalo lieya mau dah ade adengan pakse mia mija gi bagi dah haahahahaahah....lieya sendiri pun takut...bukan takut sebenarnye tapi tak berani haahahaha....wat malu irfan ngan sayiddah jek hihihihi

Sharinginfoz said...

Seronok btl tgk anak2 bg mkn