looking for unique and personalized gifts???

Thursday, October 4, 2007

Geram

arghh..nak lepas geram kejap

semalam abah hantar mama dulu baru hantar irfan kat taska...mama dah pesan kat abah barang2 yang kena bagi kat taska...

balik keje abah jemput mama lepas tu terus jemput irfan...pengasuh taska kata abah tak terlupa bagi puting kat irfan...irfan nangis je(irfan hisap puting kalau nak tido)...ok la..mama pun tanya la abah...abah kata ada bagi, letak dalam beg..mama pun tanya la diorg sekali lagi..bukan ape...mlm2 nak tido irfan kena ade puting..kalau tak dia ngamuk...puting tu pun baru je sehari beli..takkan nak tukar baru lagi..

mama : husband saya kata ade dalam beg
pengasuh 1: takde dari pagi
mama : dah bagi kat pengasuh 2:
pengasuh 2: dah cari dalam beg pun takde
mama: mungkin tercicir kot, boleh tolong cari kan kat atas ke
pengasuh 1: kalau tercicir mesti kitorang jumpa(cakap sambil tak pandang mama pun)(naik atas tempat babies)

mama ingat dia tolong carikan...puas la mama tercegat depan pintu taska tu..diorang tak carikan pun..semua2 pengasuh buat tak tau...mama pun mula dah nak marah...mama pun naik sendiri ke bilik baby...pengasuh2 lain still buat tak tau..sembang2...mama pun cari la kat bilik tu...kejap je dah jumpa...ade dalam almari tempat simpan beg babies..mungkin terjatuh masa diorang keluarkan botol....lagi la mama naik angin...mama terus keluar taska sambil tayang2 puting kat pengasuh2 yg tgh sembang tu...

fuh...geram betul....mama bukan nye marah diorang cakap puting takde...yg mama geram tu, semua buat tak tau bila mama minta tolong cari kan...geram betul...ingat ape...mama malas nak membebel ngan diorang tu...pastu lagi tambah mama marah, irfan poo poo pun diorang tak cuci..mama dah masuk keta baru perasan irfan poo poo...gi la singgah petronas nak tukar diapers dia..tgk2 dah merah2 bontot dia...bila nak cuci meraung2 dia sakit...mmg buat mama semakin marah ngan pengasuh2 ni..bukan sekali 2 camni...dah byk kali...mama malas cakap..kang diorg kata mama cerewet pulak...tapi mana boleh camni....sampai sekarang masih marah lagi...nasib baik hari ni terlambat lagi...abah hantar mama dulu baru hantar irfan...kalau mama hantar irfan, mmg kena perli diorang semua ni...

ok..dah lepas geram..sekian

4 comments:

Fabmama said...

Poor you!
Kalau I, sure dah kena laser babysitter tu semua. Hmm, just a suggestion - why don't you cari nursery lain? Since dah terbukti babysitter tu semua takleh harap. Buat you susah hati aje.

Paparock said...

ye la
wa pon panas hati dengar, tapi..
kalau kita sembur, nanti takut dia jaga anak kita sambil lewa jer...

kalau dah teruk sangat cari jer nursery lain, tapi make sure sembur habis-habisan pada hari terakhir tuh..haha!

anamiraa said...

tukar tempat lain tak boleh ke wanie? kesian baby..

wanie said...

wanie mmg cadang nak tukar nursery lain...tgh survey2 nursery mana yang ok...kesian kat irfan..