looking for unique and personalized gifts???

Monday, February 4, 2008

takut nak bawak keta la

aku ni ade lesen keta...tapi tak pernah bawak keta...setiap tahun renew lesen je...takut la nak drive...

sebab nye

dulu aku pernah accident keta..masa tu adik aku yg drive..aku dok sebelah...aku hilang darah byk...masuk icu...mmg lepas kejadian tu aku jadi trauma...sampaikan nak naik ape2 kenderaan pun aku takut...seram je rasa...sampai kalau naik keta ayah aku yg drive pun aku kecut perut....mmg tension aku time tu..sedih je...lama gak la baru aku rasa ok sikit naik kenderaan ni...setahun lebih jugak la

sekarang kekadang masih takut jugak naik kenderaan ni..lagi2 kalau naik dengan org yg aku tak biasa naik...

so camne la aku nak drive sendiri...aku ni cepat panic...kalau hubby kekadang brek mengejut pun macam nak luruh jantung ni...macam mana la aku nak drive ni

tapi tak leh la selama nye macam ni kan...kena la berani kan diri jugak...satu hari dulu hubby tak sihat...lepas tu dia alergik pulak ngan antibiotik yg dia makan...dah sesak nafas..suara pun dah takde...nasib baik FIL ade kat rumah..dia yg drive bawak hubby gi hospital...

terfikir la..nanti bila dah pindah rumah sendiri, tetiba ade emergency camtu, hubby tak leh drive...camne ye...mmg kena beranikan diri belajar balik drive ni...lagi pun nanti senang nak ke mana2...takde mengharap kat hubby je...

any tips camne nak beranikan diri bawak keta ni...camner nak hilangkan trauma accident dulu...mmg nak sgt2 drive keta ni

2 comments:

rizza said...

nak hilang kan truma tu...bawak je kete tu..mula2 depan2 umah..sikit2 pastu pi jln lain..pastu jln besar..slow2 dulu

dulu akak pun pernah accident teruk..n akak yg drive..hehhhe
mau tak trauma..hehhelepas2 tu ok balik

good luck!!!

arine said...

I sama macam u wanie. Tiap2 tahun renew lesen tp xpenah drive.huhuhu..lama dh I dpt lesen masa tu umur I 19 thn ni dh 27 thn.dh 8 thn tu tp penakut jugak. sbb nyer I trauma kwan I accident,ms tu arwah baru sebulan kawen.sbb kedua I cepat gelabah.penah sekali bawak,dh tukar gear tak jugak masuk.mmg seram sejuk I.mmg susah la kalu hubby demam ke. Kalu kt KL ni lagi I kecut perut,keta laju2 belaka.huhuhu...
Nk try jugak,kena berani! bila kah keberanian itu muncul?huhuhu..