looking for unique and personalized gifts???

Monday, February 22, 2010

Centre of Exellence yang tak EXELLENT

Sabtu lepas kami pegi pegi la service kereta kat konon2 nye Centre of Exellence ni...First service 1000km...mr. irwan bawak sekali saya dan anak2 sebab tempat tu besar...ade macam2 boleh tgk sementara tunggu kereta siap...sebab pengalaman dgn kereta perodua, service paling lama pun 2 jam lebih je...saya pun ade jugak ikut pegi service kereta perodua dulu...layan2 irfan main kat mini playground dia, tgk2 tv, baca2 majalah, kereta pun siap...even kalau takde appoinment, main redah je hantar kereta still kereta siap menjelang tgh hari...


sambung cerita sabtu lepas ye...kami hantar kereta kol 10 pagi...lepas tu pegila breakfast kat cafe dia...dari cafe nampak la kereta kami tgh di service..ok la...senang la hati kan...lepas breakfast, pegi la jalan2 kat proton tu, tgk2 kereta, ambil2 gambar si irfan...lepas tu kami pegi la waiting room dia...dalam kol 12 la kami masuk waiting room...dari waiting room tu boleh nampak kereta kami...dah takde org service kereta kami tu...ok la..mungkin dah siap..mungkin tgh tunggu sesuatu ke...


kami pun menunggu la lagi...tunggu punya tunggu...kereta kami masih di situ..dan tak dibuat ape2 pun...dari pukul 12 ke pukul 1 ke pukul 2...hati dah panas...kereta dah siap ke belum?..kalau belum siap, kenapa takde org buat sesuatu pun...kalau dah siap kenapa tak serah je kat kami...


tempat kejadian



dalam kol 2.30 ptg mr. irwan pun terserempak la dgn person yg incharge kereta kami tu...dia cakap tunggu sekejap...nak dekat pukul 3 kami dapat bil...kereta dah siap...hellooo....dari pukul 12 kereta tu takde siapa yg attend..maknanye dari kol 12 tu la kereta dah siap service...habis tu kenapa tunggu pukul 3 baru nak serah kereta....boleh pulak macam tu kan....


irfan sampai dah tertido2 kat sofa..



Service Item : 1. Engine Oil 2. Oil Filter 3. Gasket 4. Engine Tuning...ni mengambil masa 5 jam ke...really piss me off..ni baru service sikit je..kalau service major mau kena bawak tilam bantal semua...

patut tak saya marah...patut ke Service Item : 1. Engine Oil 2. Oil Filter 3. Gasket 4. Engine Tuning ni mengambil masa 5 jam...


baru la saya tau kenapa mr. irwan sgt2 anti dgn proton ni...macam2 hal...oleh kerana kereta kecil kami tu dah tak muat kalau nak berjalan jauh, kami takkan beli kereta proton ni...bak kata mr. irwan "this is my 1st & last PROTON!!!"






written by,

4 comments:

Zety Zin said...

ayat mr irwan tu sama dengan ayat hubby saya :)

INDA said...

la... kesiannya.
tapi kenapa since 12 lebih tu tak g tanya pd service counter? kalau my husband, dah kenala...

liwaniel said...

inda, ingatkan kereta belum siap lagi..dalam kol 1 tempat service tu dah kosong..receptionist pun takde...pegi lunch kot...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

fuh, berjanggut ler wanie...
sabar plak mr irwan menunggu erk..
kalau laki zana sure, dia dah pergi kat customer services dia tanya....

lamanyer 5 jam...membazir 3 jam camtu jer menunggu...kalau serah awal2 kan byk tempat leh pergi kan wanie.....

mmg patut ler laki zana asyik condemn PROTON ...nie salah satu sebabnyer lah......