looking for unique and personalized gifts???

Monday, August 2, 2010

Jakarta-Bandung Day 5-7 - jakarta




tiba masa untuk ke jakarta..bye bye bandung...


kami naik keretapi je ke jakarta..jam 8.30 pagi

irfan dgn batman nye



sebelum naik keretapi, mr. irwan sempat lari jap ke kartika sari...beli brownies dan pisang bolen..kartika sari kat situ bukak 24jam


panas lagi...sedap jugak...ade cheese..mr. irwan suka sgt



sampai2 terus pegi check in hotel..hotel dekat ngan tanah abang...lepas tu saya dan anak2 lepak bilik je..mr. irwan dan adiknye pegi tanah abang..pegi amik stok utk bisnes adik dia...barang2 basikal la...


ptg kami ke grand indonesia...stress jalan kat jakarta ni..menghabiskan masa dan duit kat teksi je..jem sana sini


nasi timbel for mr. irwan..



Day 6

kami ke pasar pagi mangga 2..jem lagi..huh


betapa sesak nye...mmg tak lama la kat sini...dgn bawak budak2 lagi..pengsan



last2 jalan2 dan dinner kat grand indonesia je...huhuhu



tak ingat pulak ape nama tempat makan ni...puas kami cari tempat makan yg ade wifi..nak check in flight..lambat kang kena duduk asing2 pulak...lagi susah..

mr. irwan punya..nasi sup rawon



BIL punya..nasi rawon bakar



saya punya...nasi bakar..ikan tu tak tau ikan ape..tapi sedap...



Day 7

last day di jakarta...flight kami pukul 6.50 ptg waktu sana la..

pagi jalan2 pasar baru dulu




irfan yg penat..nak berdukung je



sorry bro...ahaksss



dah puas cuci2 mata..beli ape2 yg patut, kami pun balik hotel...amik barang semua, terus ke airport...


irfan dan sayyidah dalam aeroplane



bye bye jakarta






written by,

3 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

wah wanie...berjalan sakan..almost seminggu kat sana yerk..
tp tu lah kan..bw bebudak cuti tempat2 camtu..mmg tak sesuai ler..sian kat depa..penat, panas, boring.....at the end...kita gark yang tension....

uuuhh...terliur nengok nasi2 itu

Eisha said...

sy penah pegi mangga 2 mmg sesak gle2 tapi kak brg kat situ murah..baju kerja ni ley dpt RM10-15 je huhu rugi shopping byk2 dulu :p

liwaniel said...

eisha,
mmg murah2..tapi tak larat nak merempuh ramai2 org tu...huhuhu