looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, August 10, 2010

Singapore - Day 1 & 2




date : 4-9 July 2010

Sambung lagi cerita cuti2..kali ni ke singapore pulak..

sebenarnye takde la cuti2 sgt pun...pegi singapore sebab mr. irwan ade kursus kat sana dari 5-8 julai...saya dan anak2 ikut je la


kami bertolak dari sini nak dekat pukul 5 ptg...sebab ade wedding cousin mr. irwan..dgn berhenti2 lagi, akhirnye sampai singapore pukul 11 mlm lebih..sampai hotel dah pukul 12 lebih..penattt...kami bawak kereta masuk singapore...


kami menginap kat sini sepanjang mr. irwan berkursus



mr. irwan kurus 9 pagi - 5 ptg..kami terperap kat bilik la sepanjang masa tu..

2 beradik yg terperap kat bilik



kat hotel ade swimming pool..saya pulak tak bawak swimming attire dan arm float si irfan..swimming pool tu pulak agak dalam..makanye irfan swim kat bath tub je la ye...lagi best..ade bubble2...ahakkss



ptg2, bila mr. irwan dah balik kursus baru la jalan2 ye..



walaupun kami drive keta masuk singapore, kereta hanya letak kat hotel ye..jalan2 naik bas atau mrt ye kawan2...kalau naik keta kang sesat jenuh pulak



destinasi pertama marina sands...masa ni jalan2 dgn bos mr. irwan sekali..kehkehkeh..



pegi marina sands konon2 nye nak naik skypark...tapi memandangkan si irfan sedap tido dlm stroller, dan stroller pulak tak dibenarkan kat skypark tu, takde la kami naik...boss mr. irwan je naik...kami pun jalan2 je la..mmg jalan2 betul la kan...sampai nak tercabut kaki cari stesyen mrt...ni mr. irwan la punya keje...dia cakap kat depan ade mrt..jalan punya jalan tak jumpa2...huhuhu...dah la dah mlm...dgn bawak anak lagi..yg si kecik nak berdukung, yg besar pun nak berdukung jugak...pengsan...last2 jumpa stesyen bas..huhuhu


jalan2 sambil mencari stesyen mrt



sampai2 hotel mmg nampak katil je la...huhuhu...





written by,

2 comments:

~~ciklinn~~ said...

wah jalan2 pra ramadan ni namanyerr hihihi...

salam ramadhan yer dikk

Hirda Ibrahim said...

spore memang kena naik MRT je wanie. naik kereta mau sesat barat.