looking for unique and personalized gifts???

Friday, March 11, 2011

keje part time di hujung minggu




ini lah aktiviti kami di hujung minggu kalau takde plan ape2..

balik kg sri aman, bersarapan di sana...dan mr. irwan buat keje part time tak bergaji kat situ....


apekah keje nye?




penebar roti canai tak professional...hahahaha



sebenarnye FIL dan SMIL(step mom in law) ade bukak gerai sarapan pagi...alaa kat depan rumah je..so setiap hujung minggu kalau kami takde plan ape2, kami mmg pegi tolong2 kat kedai...hujung minggu mmg ramai org..tak menang tangan FIL dan SMIL saya walaupun ade 2 pekerja..makanye mr. irwan la yg akan membantu2 menebar roti2 canai..saya menolong hantar order dan mengejar anak yg tak reti dok diam


mari kita tgk cara2 penebar tak professional kita buat roti sardin ye


mula2 bancuh sardin..byk tu sbb nak buat 2



mula nak menebar roti



fewitttt....tebar bang jgn tak tebar..



bak kata mr. irwan "pusing dan tarik...pusing dan tarik" hahaha



sdg memasak roti sardin..1 utk saya..1 lagi utk customer



saya punya roti sardin bersama kuah kari..saya tak berapa makan dhal


mr. irwan punya roti canai banjir



kalau tak ramai org/order je mr. irwan boleh tebar roti..kalau ramai org, dan mr. irwan yg tebar, alamatnye lambat la diorang dapat roti..sbb mr. irwan tebar lambat berbanding FIL...1 mr. irwan tebar, 7 FIL tebar...kata tak profesional...hehehe...


so esok kan sabtu...masih belum ade plan ape2...makanye ke gerai la esok untuk buat keje part time..hehehe...tak pun pegi sarapan je..hehehe...


mau try sarapan kat gerai FIL saya? atau nak try makan roti canai yg mr. irwan tebar? jom le ke gerai sarapan FIL saya...kat lorong bestari 3, kg sri aman, puchong..


selain roti canai ade jugak nasi lemak, lontong (time weekend), bihun goreng ke nasi goreng ke kuew teow ke, ikut ape yg SMIL masak hari tu..jemput la dtg kalau nak try...


sayyidah sekarang ni makan tak nak bersuap..nak suap sendiri je..tapi bila suap sendiri, 2-3 butir nasi je yg masuk mulut..yg lain bersepah2..huhuhu





written by,

7 comments:

Hannah said...

ALAAAA..bestnyer! terrer arr Pak wan jadi penebar roti,tak sangka weh! hahaha...bagus Pak wan..multiskill..

maya amir said...

wahh pandainye mr irwan tebar roti canai..kagum:) btw sayidah tu pegang ape ek?

Murni said...

sodap nmpk roti telur tuh..
i follow salam kenal dari GHMB

Ahmad Nazir Haji Yusuf said...

hahaha....pak wan...keje part time masa org x ramai lah......kalo time ramai org....kang ada jer org tak boleh balik KL.....hahahahaaa

sitiezahim said...

hai wani & iwan..
haha pandai jugak iwan tebar roti ye..good job iwan..tak sangka gegegege :P

JuJue said...

perrrgghhhhh sempoiii...

Ann Ishak said...

apa yang di pegang sayyidah pegang tuh