looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, August 24, 2011

adik ooo adik


Pejam celik pejam celik dah 24 hari kita berpuasa...tinggal beberapa hari lagi dah nak raya kan...cepat je masa berlalu...

ni dua beradik yg comot...ni masa bukak puasa kat grand dorset subang..masing2 dah comot...si adik siap boleh main ice-cream tuang2 atas meja...huhuhu...


bulan2 puasa ni adik jadi sgt murah hati ngan si abang...bila adik makan ke, mula la sibuk nak bagi abg..tunjuk2 kat abg...si abg tu dah la puasa kan..kalau time tak puasa, takde pulak dia nak kongsi2 makan ngan abg..saje je mendengki abg dia yg tgh puasa..huhuhu


si sayyidah ni mulut dia sekarang macam murai..pot pet pot pet tak berhenti2...ade je benda dia bebel...kadang2 bila kita tgh sembang, dia pulak sibuk menyampuk...bila kita cakap ngan org lain, dia yg jawab."haa..apa?..haaa ape?"...hehehe...letih jugak kadang2 melayan bebelan dia...


ooo ye...si sayyidah ni suka sgt menyanyi...kalau tgk tv atau youtube sah2 la dia nyanyi ikut tv dan youtube tu kan...time dia tgh main2, kang tiba2 dia nyanyi...time takde org layan dia main, dia pun nyanyi la sorang2...bila kita tanya adik buat ape, mula la dia tersengih2...adik ni sgt kreatif..dia bukan je nyanyi lagu yg sedia ade, tapi dia buat lirik sendiri ok...ahaksss...contoh guna rentak lagi are you sleeping, tapi lirik nye dia buat sendiri...

contoh : baby nak susu, baby nak susu, baby nak..minum susu...(rentak are you sleeping)

hahahha..kekadang ape2 ntah lirik dia bantai nyanyi...lagu nak pegi toilet pun ade...ahaksss


adik naik horse la...


sekarang si sayyidah ni kalau nak pakai baju, nak yg dia pilih sendiri..tapi kan, dia minat betul baju2 abg dia...yg ben 10 la macam2 lagi...so hari2 la dia nak pakai baju si abang...baju kalau besar tak kisah la dok rumah je pun..tapi kalau seluar kan longgar..pakai sekejap dah terlondeh...


si sayyidah ni byk mengikut perangai si abg...bila di tegur, tak dapat ape dia nak, mula la muka masam je, siap buat bunyi2 konon2 dia tgh marah..yg tak tahan tu siap boleh lari kat pintu merajuk....kalau kita marah/tegur dia, dia cakap "juk , juk" (sambil masam2 muka)...suh kita pujuk dia..selagi tak usap kepala dia selagi tu la dia suh pujuk...sama cam abg dia...cepat betul dia belajar dari si irfan ni


nota kaki : "mama irfan nak adik lagi..adik boy pulak"...kuang kuang kuang



written by,

5 comments:

ZanaNordin said...

he he he...saja jer ler tu adik nak kacau abang
dah sama besar dah adik ngan abang
kejap jer yerk wanie

hik hik hik....irfan dah request baby boy tu...

Neeza.Areef said...

cerdik irfan..

Eisha said...

hehe pandai irfan bg hint ek

Waralaba Fried Chicken said...

Sangat berharap, semoga web ini menjadi web yang terdepan dalam menyajikan informasi yang mencerahkan

Salam Hangat dari kami mukena dan Pembicara Internet Marketing serta Parfum FM lalu Salam Hangat dari kami mukena dan waralaba fried chicken serta Parfum FM lalu toa

Jual Parfum said...

Sangat berharap, blog/website ini menampilkan informasi yang terus bermanfaat :) keep blogging...