looking for unique and personalized gifts???

Thursday, August 18, 2011

anak bujang saya


sekejap je masa berlalu kan...hari ni dah masuk hari ke 18 kita berpuasa...seminggu lebih je lagi nak raya...si irfan dah hari2 tanya bila nak raya...tak sabar2 nak pakai baju raya..ahaksss....


Alhamdulillah...irfan sampai hari ni dah berjaya berpuasa penuh 11 hari...alhamdulillah...belajar puasa pelan2 ye...saya tak paksa dia puasa...kalau dia tak larat, saya bagi makan...tapi selalunye bila pukul 6.30 - 7 ptg baru si irfan bising lapar....sekejap je lagi nak berbuka kan...so saya pujuk2 la supaya dia tahan sampai waktu berbuka...

ni irfan dah terlepek menahan lapar dan dahaga sambil tgk tv..hehehe


sepanjang hari kena ade aktiviti utk si irfan ni..bagi dia leka..belajar ke, melukis ke, main game ke, tulis2 ke..ape2 je la..kalau tak kang sekejap2 buka peti ais...hehehe


lepas buka puasa, si irfan ikut abah nye pegi terawih...tapi takde la hari2..say tgk kalau dia agak2 cam penat/ngantuk, saya tak bagi la dia pegi..kang dia baring je kat belakang bukan ikut solat pun...


hari ni irfan tak posa...kesian dia semalam sakit2 perut puasa..mana tak nye masa sahur susahnye nak makan...sikit sgt makan..so bagi la dia rehat 2-3 hari ni..tapi bila di tanya esok nak puasa tak, dia jawab nak puasa...


dan disebabkan irfan puasa, maka setiap hari la dia tanya bila nak raya...lambat lagi ke nak raya...kenapa lambat sgt nak raya..dah tak sabar2 nak beraya anak bujang saya ni....hehehhe


si irfan dah besar la....huhuhu...




written by,

4 comments:

lieyalatif said...

alahai bagusnye irfan....dpt die puase kan .....terra betul....mia jugak laa yg tak start2...tahun depan la kot baru ajar ekekeekek....

atty's said...

salam wanie..alhamdulillah
bagusnya irfan..dpt posa penuh ..

bila posa ..baru terasa meriah irfan nak raya , tu yg ari2 tanya bla nak raya

...sWeeT uMi... said...

bagus nye irfan wanie ni...dapat gak 11 ari puasa penuh kan, irfan umi gak yg separuh2 huhuhu...next year kena latih puasa ni (^_^)

AyangAizul said...

bestnyer irfan dah start puasa...
Adeef lum lg start psl xder sapa monitor dia kat umah. time weekend nenek dia lak ada so mmg la payah nak paksa dia try puasa

tp kalo tya dia semedang je jwb "Abang kuasa laaa..." (puasa dia sebut kuasa...)