looking for unique and personalized gifts???

Friday, January 13, 2012

Lost World of Tambun - Theme Park

esoknye pagi2, kami pegi breakfast.irfan yg tak sabar2 nak masuk theme park siap tak nak sarapan lagi... "jom la mama..kang tutup kang"... alahai anak..theme belum bukak pun lagi pepagi tu...

oh ye price bilik lost world hotel tu dah termasuk 2 breakfast dan 2 entrance to hot spring by night...


dah breakfast, balik bilik kemas, checkout, terus ke lost world...


tgh beratur nak amik gelang...kami dah beli tiket entrance awal2 secara online.....so tinggal nak amik gelang..


 si abg yg excited...yg si adik pulak takde mood nak bergambar...nak terus masuk pool je...tu tgk dah merajuk..konon2 nak jalan sorang2 pegi pool..hehehe


 sebelum main air, kami pegi petting zoo dulu


ade raccoon..irfan tgk bagi raccoon mkn..tapi di campak je...dia takut...hehehe


 sayyidah berani sikit bagi makan terus kat raccoon


 alahai...raccoon2 ni bila nampak ade org nak bagi makan, terlompat dia camni...comel je


 ok dah puas tgk raccoon, kita tgk burung pulak...byk jugak burung dalam ni...ade bermacam2 jenis...itik berwarna warni pun ade


 irfan dan sayyidah tgk bagi peacock ni mkn


 mr. irwan berposing..


 burung2 kat situ sgt jinak..boleh makan atas tgn...tapi burung yg kecik2 je la..kalau burung yg besar mcam peacock tu sakit kang dia mematuk...irfan dan sayyidah khusyuk tgk burung tgk makan kat tgn mama dia...diorang teringin nak bagi mkn camtu, tapi takut...hehehe


 adik cuba2 berani nak bagi burung mkn...sekali burung besar yg dtg..."akit, bird gigit"





 irfan dan sayyidah nak bagi peacock mkn..tapi bukan atas tgn la..sakit kang kena patuk


 ok keluar dari birdwalk, ade parrot pulak...sayyidah takut nak bergambar ngan parrot ni


 kalau sayyidah takut, sudah tentula si abang pun takut..si irfan kan penakut sikit berbanding adik dia...ade sekali tu kami jumpa cacing kat atas lantai..si irfan dah sebatu lari, yg si adik boleh relax je nak amik cacing tu..nak buang kata nye..huhuhu


 fuyooo...dalam takut2 si irfan, berjaya jugak bergambar ngan burung kat atas bahu...


 mula2 berani bagi mkn...


 lepas tu kena gigit...


tapi takde hal la..sambung balik bagi mkn..abg pun join sama




ok jugak la petting zoo ni..macam2 haiwan ade..puas la budak2 tgk haiwan2 tu, bagi mkn..makanan haiwan2 ni boleh di beli dgn harga RM 1 sepeket..ade makanan untuk raccoon, burung, kuaci utk parrot, makanan ikan, rabbit...


dah puas bergurau senda dgn haiwan2 dlm petting zoo, baru la kami main air pulak..


 tapi sebelum tu naik kuda dulu...hehehe


gambar masa tgh main air dah selepas2 tu takde sbb kamera semua dah simpan dlm locker..malas nak keluarkan2...kami top up duit siap2 kat gelang mr. irwan..so semua perbelanjaan dalam theme park tu guna gelang je la..senang tak yah nak kejap2 bukak locker amik duit..nak beli makanan pun boleh bayar guna gelang je....kalau ade balance, nanti akan di refund masa keluar dari theme park..

irfan seronok la main air, adik pun sama...tapi sekejap2 keluar dari pool sebab sejuk...bila dah kesejukan, kami jalan2 dulu tgk tiger feeding, naik tram pusing2 theme park, sambung main air balik

ptg pulak hujan tetiba...sekejap lebat, lepas tu renyai2...bila dah sejuk2 camtu, kitorang berendam kat hot spring la pulak kan..panas kan badan

seronok sgt irfan dan sayyidah..irfan siap ajak dtg lagi lain kali..hehehe..balik dari theme, dalam kereta masing2 terus zzzz...

kalau nak beli tiket entrance ke lost world secara online boleh ke http://www.sunwaylostworldoftambunstore.com... beli online dapat harga murah sikit berbanding beli terus dari kaunter dia.....







written by,

4 comments:

Cho Zila said...

salam... terima kasih bagi info tiket online.. boleh percayakan....

Cik Deby said...

salam. tumpang tny, ape attire utk hotspring tu? leh pakai tshirt x?

hasanah ahmad said...

bestnya!1nak pergi juga la sana! terima kasih share cerita dan info menarik di sana :)
Jom visit saya pula di sini
http://imnah03.blogspot.com

Anonymous said...

buy xanax buy xanax london - xanax 1/2 life