looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, January 17, 2012

New Family member

irfan dan sayyidah dapat cousin baru...SIL saya baru je selamat melahirkan baby boy pada 15 januari secara c-section di HKL.....maka nye sekarang cucu pak malik dah ade 3 lelaki dan sorang perempuan la...

kenapa SIL bersalin kat HKL sedangkan rumah kat puchong...cerita nye sabtu pagi2 SIL call saya ckp air ketumban dia dah keluar..bukan sekali byk, tapi meleleh2 macam anak dia yg first..kali ni dah cukup bulan...oh ye anak dia yg first premature ye..

so saya suruh SIL pegi hospital...dia pun pegi la hospital serdang..mmg plan nak bersalin situ pun...pegi emergency,check2 dah 1 cm, bukaan lak lambat...dari pagi sampai ke ptg dia kat emergency, sbb nye wad penuh..takde katil kosong..lagipun dia belum nak bersalin hari tu kan...so ptg tu nak kena transfer la ke hospital lain..sekali semua hospital penuh...yg kosong hanya hospital klang dan hkl..so diorang pilih HKL la sbb dekat dgn rumah mertua dia...merasa la naik ambulan ye...


Actually my SIL berharap sgt dapat bersalin normal kali ni..tapi tak kesampaian...bukaan lambat sgt..air dah makin byk keluar...hari ahad tu bukaan baru 2 cm...doctor tak nak induce sebab takut rahim SIL tak kuat, takut luka s-cec masa bersalin anak dia yg first boleh terbukak..sedih SIL bila dapat tau ke c-sec jugak..saya cakap kat dia tak kisahla bersalin normal ke c-sec..yg penting dua2 ibu dan anak selamat....so ahad mlm tu SIL bersalin la secara c-sec...


oh ye..selalu kita pregnant mesti dah tau gender anak kan..sbb selalu scan...tapi SIL saya dua2 kali bersalin tak tau gender anak..sbb tak scan...mmg surprise la..time dah bersalin baru tau baby boy ke girl..hehehe


ni la hero baru family kami..

D.O.B : 15 Januari 2012
gender : boy
weight : 2.91kg


saya belum pegi melawat lagi...mana sempat mr. irwan nak jemput saya lepas balik keje, pas tu gi hospital kan..jauh tu, jem lak tu..kang sampai2 hospital waktu melawat dah habis...irfan dan sayyidah pun belum tgk cousin baru diorang...mr, irwan je yg dah pegi melawat, terus ke hospital je lepas ofis hour..tunggu SIL keluar wad, balik puchong la baru saya melawat...



irfan dan sayyidah mesti excited jumpa baby nanti...lagi2 si irfan, dia dah la asyik minta baby boy...bukan baby boy je...dia nak 2 baby..satu boy, satu girl..boy kawan irfan, girl kawan adik..boleh tolak stroller besar letak 2 baby (ni kes nampak twin baby dalam stroller)...huhuhu






written by,

3 comments:

atty's said...

hari tu masa kty dok wad 3 hari 3 malam..mmg sokmo org ckp wad penuh..berjam2 diaorg dok kat emergency room..

lieyalatif said...

alahai...comelnye wanie...rambut lebat bolehtahan.....syok tol ade baby kecik kan....ni rase nak preggy lagi nieh...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

uihh terkejut tau..ingatkan "baby" nak dpt adik! ahahahaha