looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, December 18, 2007

14 mos

semalam irfan masuk 14 bulan...semakin besar anak mama ni...

progress irfan

* dah boleh berdiri tapi tak stabil lagi
* suka tgk animal
* tak kedekut..kalau dia tgh makan, kita minta mesti dia suap kat kita...
* pantang nampak makanan...mesti mulut dia bising sebut mum mum...selagi tak dapat selagi tu la dia sebut...tapi makan nye sikit je pun
* dah faham arahan..kalau mama cakap tolong amikkan mainan tu, dia amik dan bagi kat mama
* makin kuat mengamuk...kalau ngamuk siap guling2, hentak2 kaki kat lantai
* tak leh kena tinggal...nak ke dapur pun kena senyap2..kalau dia perasan mama dia takde, mengamuk lagi
* kalau dia poo poo, perlahan2 dia pegi kat mama pastu duduk atas riba sambil sengih2...nak suh cuci la tu...tak nak lak dia gi kat abah dia
* dah pandai rindu abah..kalau weekend abah gi shooting, abah balik je irfan terus suh abah dukung, manja2 ngan abah..mama dia tak layan

ape lagi?..ha...bila la si kenit ni nak jalan....risau pulak

2 comments:

Crystalblue said...

Hi Wanie. Siang tadi saya jumpa dokter sb ada blood spot. Takutlah. Wak bersalin sakit tak? Takutlah.

Lepas bersalin ingat nak cari kerja. Saya ada diploma IT. Tapi kalau dapat duduk rumah lagi best kan.

Oklah.Selamat Hari Raya Haji.

wanie said...

crystalblue..awak ape khabar..baby dalam perut ok tak?...
bersalin mmg la sakit...tapi jgn risau la... :)