looking for unique and personalized gifts???

Thursday, December 6, 2007

cerita semalam

kebeakangan ni irfan tak nak dok dalam carseat...kalau letak dia dalam carseat tu mesti meraung2 dia...

semalam balik keje abah jemput irfan dulu...baru jemput mama..abah letak je dia dalam carseat teruk nangis...nangis jerit2 cam kena cubit je...abah siap kena berhenti tepi dulu tgk irfan...nasib baik la nursery ngan ofis mama dekat je...bila dah sampai ofis mama irfan dah nangis teresak2 dah...kesian...mama dukung dia pun nagis lagi...dah merajuk la tu...

balik keje tu kitorang pegi midvalley...nak beli barang sikit kat carrefour...sampai midvalley terus irfan tersengih2...mentang2 la jalan2...happy terus dia...sengih je masa kat midvalley tu..tak meragam sikit pun...

pegi carrefour nak beli susu untuk irfan..huh...mahal betul harga susu sekarang...alangkah bagus nye kalau mama berjaya susu kan irfan sendiri...takde la nak pening2 kepala nak fikir budjet untuk susu...yg penting irfan lak dapat yg terbaik dari mama dia...mungkin takde la dia asyik sakit je...bila fikirkan balik kenapa mama tak berjaya susukan irfan mmg sedih betul...mama jeles tgk org ibu2 lain susukan anak diorang...mama suka tgk ibu2 menyusukan anak mereka dgn susu ibu..masa mula2 dulu mmg mama takde ilmu pasal susuibu ni...sekarang baru nak menuntut...menyesal tak menuntut awal2 dulu...tapi takpe...mama berazam untuk anak2 yg berikut nya nanti, mama akan cuba sedaya upaya untuk menyusukan mereka dgn susuibu selama mungkin...InsyaAllah...

1 comments:

Bonda^Aina said...

wanie,
sama lah Aina,car seat tu dah macam musuh dia...:)letak jer meronta2..kekadang tu tension jugak...ialah for safety kan sebab Abah dia selalu drive ngan dia jer...yg dia suka duk atas perut abah dia....mama dia yg duk membebel hari2..abah dia lah kesian tgk baby meraung2....tapi kekadang tu kita kena zalim gak erk for her safety kan?