looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, October 13, 2009

kejadian 23 september 2009

lama tak update blog ni..mr. irwan pun tak tolong update kan...ye la...dia pun balik rumah untuk tido je...sunyi katanye kat rumah...kesian mr. irwan...


cerita kenduri akikah dan cukur jambul adik yaya kemudian la ye saya update...nak cerita pun gambar2 nye takde...ade kat mr. irwan...tunggu saya balik puchong la nampaknye baru boleh update...


nak cerita sikit kejadian 23 september 2009


20 setember 2009 - hari raya la...kami beraya kat kg sri aman...saya rasa baby dlm perut macam kurang gerak....ingat nak kira pergerakan dia...tapi dok sibuk layan tetamu, terlupa pulak

21 september 2009 - di kg sri aman jugak seharian..tetap rasa baby macam kurang aktif...mr. irwan ade ajak pegi hospital..tapi saya tak nak...sebab saya rasa mungkin perasaan saya je tu..atau mungkin sebab penat..

22 september 2009 - kami sekeluarga keluar beraya rumah sedara-mara...dari pagi sampai ke malam...saya rasa penat sgt...

23 september 2009 - sebenarnye appoinment dgn gynae 25hb..masa tu la baru nak decide induce bila...tapi mr. irwan suruh saya cepatkan appoinment...jumpa la gynae hari tu...cerita2 dgn gynae, sekali dia suruh masuk wad hari tu jugak dan induce...huhuhu...belum bersedia mental dan fizikal lagi...sempat balik amik beg dulu dan call mak saya...nasib baik la parents saya sampai sebelum saya masuk labour room...dapat la mereka tolong jagakan si irfan...takde la saya risau sgt fikirkan si irfan...lagi pun masa tu single bed room dah penuh...saya dapat doube bed room...tapi sebelah katil saya kosong...jadi selesa la sikit....

saya di induce dalam pukul 3.30ptg...pukul 7 ptg, baru bukak 2 cm..rasa lama nye...perut dah start sakit2...lepas gynae dtg check pukul 7 tu, contraction semakin kuat...tak tahan rasanye..siap mandi lagi nak hilangkan rasa sakit....pukul 8mlm lebih, masuk labour room...bukaan dah 5 cm....setelah berperang menahan sakit akhirnye sayyidah humaira selamat di lahirkan pada pukul 10.46mlm..

sepanjang saya menahan sakit di labour room, mr. irwan sentiasa ade di sisi dan memberi semangat...saya dapat lihat dia cuba sedaya upaya tidak menitiskan air mata bila tgk saya tgk menahan sakit yg amat sgt....sama ketika saya tgk sakit untuk melahirkan irfan dulu...


begitula alkisahnye...takde la suspen2 pun..hehehe...bersalin kali ni sama jugak masa bersalinkan si irfan...pegi checkup, rasa baby kurang gerak, induce terus...



note to mr. irwan: terima kasih kerana sentiasa berada di sisi..sungguh besar kasih sayang seorang suami terhadap isteri mu ini...






written by,

6 comments:

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

al-hamdulillah selamat semuanya.. terharukan bila hasben ada sama.. sakit woo

Mimi said...

seronoknyer baca kisah Wanie bersalin...
Maklum la, saya bersalin cesaer..jadi x merasa pengalaman sakit bersalin..

Fateen said...

Alhamdulillah..semua dah selamat.. kehadiran suami disisi lebih membuatkan kita kuat untuk melalui proses melahirkan itu..

Tahniah buat wani dan suami.. tak lupa juga buat irfan, dh jadi big brother skang ni..

viruspadu said...

alhamdulilah

tahniah :D

kita akan lebih kuat kalau ada suami di sini kan :D

☆ lieya latif ☆ said...

syukur semuanye dipermudahkan....betul tu wanie, kalo hubby disisi ..senang hati kite mase tgh sakit berjuang nak bersalin...

INDA said...

kenapa rasa sayu bila baca part mr iwan cuba menahan tidak menitis air mata, hehehe slhamdulillah... semoga selamat semua