looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, January 5, 2011

irfan's first day @ preschool




hari ni irfan baru start pegi school..orientasi start hari ni hingga jumaat...

school irfan



mlm tadi sebelum tido, kami dah pesan macam2...and he excited nak pegi school..amazingly pagi tadi senang betul nak kejut dia bangun tido...pukul 6.30 pg saya kejut dia...panggil 2-3 kali dah terus bangun nak mandi..betapa excited nye dia nak pegi school...


irfan with his oversize uniform..sgt besar ok..panjang baju je dah nak sampai lutut...huhuhu...



my name is muhammad aisy irfan..



mr. irwan amik cuti sampai jumaat nak hantar anak sekolah



dalam kelas..tgk2 uniform dia bukan main besar lagi..ni size m.uniform baru dapat sepasang je...nanti lagi sepasang amik size s la



antara yg terawal sampai..baru ade 2 org dlm kelas masa ni



ade 3 budak nama irfan dalam kelas dia..hehehe



oppss..parents boleh ade kat school sampai 8.45 am je..



masa nak balik saya risau jugak dgn si irfan ni..saya tau dia takkan nangis..tapi dia buat muka kesian..tu yg buat saya sebak..huhuhu..tapi ape2 pun irfan ok je...salam2, kiss2 dan hug kami pun balik..


time habis school kami pegi tgk irfan...irfan akan balik naik school van..nak tgk macam mana irfan naik van..risau jugak..but again, irfan ok je..seronok kot ramai kawan..lagipun sebelum masuk sekolah lagi irfan dah cakap nak naik school van..


beratur nak naik van...time ni si sayyidah nampak abg dia..terjerit2 panggil abg...rindu abg ye walau baru 2 jam tak jumpa..kehkehkeh



tunggu turn nak naik van



lepas van dah jalan, singgah mydin mart sebelah je ngan school irfan, then balik...mr. irwan yg tunggu irfan kat bawah apartment...van akan hantar irfan sampai ke area lif..


disebabkan baru first day, tak tau nak budget van akan sampai pukul berapa, mr. irwan pun tunggu la kat bawak tu lama2..saya kena naik rumah nak masak lunch untuk irfan...lama oo kena tunggu...sejam lebih...hahaha...kesian mr. irwan...takpe2 lepas ni boleh la nak budget pukul berapa irfan akan sampai..dan saya la yg akan tunggu bawah setiap hari...

setelah lebih sejam setengah tunggu, akhirnye irfan pun sampai..



irfan berjaya naik van..yeay...first day berjalan lancar..harap2 hari2 selepas ni pun begitu jugak


waaa....anak mama dah besar...*sob sob sob* rasa mcm baru semalam dia menangis2 minta susu...huhuhu




written by,

6 comments:

Ealyie said...

uuuu.. best kan tgk 1day anak pi sekolah? ;)
btw baju2 islamic kindy ni mmg lebih kurang je gayanya.. Senang kang kalo nk belajo solat kan..

nifalnin... said...

huhuhu.. sebak plak niza bc n3 wanie kali nih... camner la pulak naufal masuk skolah nanti... dia start 10 jan nih...

*comel irfan pki uniform tu.. skali tgk dh mcm jubah seluar pulak kan... heheheheh...

Wati3qv3 said...

yeayy irfan berjaya ngan jayanya ke school.. rajin2 belajar yer irfan. sonot irfan dapat kawan2 baru..

☆ lieya latif ☆ said...

wah bangge plak lieya tgk wanie...irfan hepi n riang jek...tak takut2 pun muke...good boy lah.....senang wanie kan...risau kalo budak yg nangis2 nie jek.....

irfan, belajar pandai2 yeak...

Sham Ummi Echa said...

owh irfan masuk GA eh. tp bagus la irfan mmg berani dan brsemangat betul nk g school. ok la irfan x nangis. lemah betul tgk anak nangis nih. kita yg mak ni pon sedih sama.

-SharleenZawawi- said...

genius aulad yer... hmm memana islamic kindy lebih kurang sama jer kan uniform dia... syok kan 1st day tgk keletah anak2 ke kindy ni...