ya puan2..hari ini kita akan memasak cekodok pisang bersama chef irfan dan assistant chef sayyidah..
langkah pertama, kita perlu buang kulit pisang..begini ye puan2..
selepas itu, lenyek2 kan pisang...assistant chef sayyidah turut membantu melenyek pisang
Seterusnya masukkan sedikit tepung
dah sedikit gula..secukup rasa ye...jgn byk sgt..tak elok makan manis2 tau
gaul sampai sebati tau
ok dah siap adunan cekodok...sekarang kita pass kat chef besar untuk digoreng..saya tak boleh goreng sendiri sebab saya kecik lagi..
sementara menunggu chef besar menggoreng cekodok, jom kita tgk ape assistant chef sayyidah ni buat
Seterusnya masukkan sedikit tepung
dah sedikit gula..secukup rasa ye...jgn byk sgt..tak elok makan manis2 tau
gaul sampai sebati tau
ok dah siap adunan cekodok...sekarang kita pass kat chef besar untuk digoreng..saya tak boleh goreng sendiri sebab saya kecik lagi..
sementara menunggu chef besar menggoreng cekodok, jom kita tgk ape assistant chef sayyidah ni buat
lenyek2 pisang...bagus2 mengikut arahan chef irfan
eh..eh...dia makan pulak pisang yg di lenyek tu...camne nak buat cekodok ni..tak boleh jadi assistant chef la macam ni
eh..eh...dia makan pulak pisang yg di lenyek tu...camne nak buat cekodok ni..tak boleh jadi assistant chef la macam ni
tadaaa.....cekodok dah siap di goreng...sedap...makan cekodok pisang dan minum milo...jemput makan semua
3 comments:
chef2 yg comel hihihihi...assistant chef tu takleh percaya....konpem abis pisang di mknnye heheheeheh...
sedapnye tgk cekodok pisang wanie nieh!
chef irfan, auntie selalu buat, lepas lenyek pisang, masuk gula.. dah hancur gula baru masuk tepung.. chef buat ni mmg lain sikti yer.. hehehe
terliur sudah tengok kodok pisang yang chef irfan masak
Post a Comment