looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, January 13, 2010

kisah si abang




mari bercerita karenah si abang pulak

irfan dah nak masuk 4 tahun dah tahun ni..cepat je kan...dia dah bising nak pegi school...tapi saya masih belum masukkan dia tadika lagi..rasa macam kecik sgt je lagi..lagipun si irfan ni cakapnye belum betul lagi..kadang2 tu jenuh nak faham ape yg dia cakap..


tiap jumaat mlm mr. irwan akan main badminton kat club house rumah kami...main dgn adik2 dan cousin2 dia la..irfan akan ikut sekali dan main dgn cousin2 dia..bila balik rumah je dia bercerita la

irfan: ipan main ngan abg aman(aiman), kakak afina (afrina), salah (sarah)
mama: best ke main?
irfan: best
mama: irfan main ape?
irfan: main king kong
mama: king kong?..king kong tu ape?
irfan: king kong la


adoila..jenuh nak memaham king kong tu ape...rupa2nye ping pong daa...ahaksss


hero kami yang tak reti duduk diam..tgn tu dah berparut dah sebab jatuh...



mulut irfan mmg becok sekarang..tapi tu la...cakapnye masih tak betul lagi..kadang2 tu bila dia tak tau nak sebut satu2 benda tu, dia suruh kita yang sebutkan...


kisah dia dan adik pulak...si irfan ni mmg tak boleh dgr adik nangis...mula buat muka kesian kat adik..."adik nak susu kot...adik nak pujuk kot..adik yak kot..adik nak tido kot"...dan macam2 kot lagi...dia pulak yang mengajar kita kenapa adik nangis...ahaksss


di masa2 lapang irfan suka nyanyi "itsy bitsy spider" kat adik sambil buat gaya2 lagi...time adik menyusu, mesti dia cakap kat adik" minum byk2..nanti besar main ngan ipan..main abc, 123, block, playdoh bla bla bla.."..kesian si irfan ni tak sabar tunggu adik pandai main...nak kawan main


irfan ni sekarang sgt kuat merajuk sejak ade adik ni..pantang di tegur sikit terus merajuk...bukan nangis tau..tapi merajuk...bila dia buat muka merajuk dan duduk jauh2, sedih pulak saya tgk...


yang paling tak tahan

irfan: mama jom main
mama: ok..kejap ye mama tidokan adik dulu
irfan: ipan nak main..jom main ipan
mama: 5 minutes ok..tidokan adik jap..nanti adik nangis
irfan: mama ni degil la..tak nak kawan la...

oiittt..boleh pulak dia kata kita ni degil..ish ish ish






written by,

3 comments:

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

mcm tu ke ada anak 2 wanie? haahkan mesti sedih tgk anak p jauh... aduh la..camne la maryam nanti...

Mimi said...

sama la...rasa anak tu mcm kecik je lagi..tambah2 pulak dia lahir hujung tahun, lagi la rasa still a baby...baru je 3 thn 2 bulan padahal lahir 2006 sama cam Irfan..

hatiberbunga said...

aduyai.. mmg sedey tgk anak majuk sbb kita terpaksa layan si adik yg duk nangis.. cam asyraf, anak sulung ku itu.. huhu..