looking for unique and personalized gifts???

Thursday, January 14, 2010

takoottt!!!!

saya sgt takut sekarang...tiap kali mr. irwan pegi keje atau keluar dan tinggal saya dan anak2 kat rumah, saya mesti ketakutan...


byk kes kat rumah saya ni...mula2, kes pecah kereta..tapi di luar kawasan rumah la...kalau duduk rumah tinggi yang berguard ni, parking visitor kan terhad..byk la kereta2 parking kat luar...byk jugak la yang dah jadi mangsa pecah...sampaikan parents saya nak dtg sini pun fikir 2-3 kali..takut takde parking visitor kat dlm..huhuhu


itu satu hal..yang buat saya takut sekarang ni byk kes pecah rumah kat sini...boleh dikatakan setiap hari ade rumah yang kena masuk...waktu siang lak tu..mula2 diorang masuk ikut yard..masuk rumah yang takde grill...sekarang masuk ikut pintu depan pulak..setakat ni diorang ni masuk rumah yang takde org...time org pegi keje atau pergi bercuti...takutt ooo....mmg rumah kami bergrill..tapi takut..


ade kes 2-3 hari lepas pulak, diorang ni dah berani nak rompak org kat lif...lagi la saya takut...mmg tak turun sorang2 la lepas ni....lagi la saya risau je duduk rumah sorang2 dgn anak2 ni...diorang dah berani rompak kat lif, nanti2 diorang berani masuk rumah yg ade org pulak....


kalau rumah kena pecah time takde org mmg la sedih, tapi kalau kena pecah time ade org kat dlm lagi takut kan...dgn anak2 lagi...minta dijauhkan...


kes ni dah jadi lama...tapi masih belum dapat tangkap orgnye lagi...tak sure sama ade org luar atau org dalam yg buat ni...sebabnye, dia tau je time org rumah tu pegi bercuti...


takut ooooo...polis tak leh meronda ke kawasan rumah kami ni....huhuhu...cepat2 la tangkap mereka yg terlibat...hari2 kami ketakutan ni


mr. irwan...jom kita tambah kunci...lepas ni jgn tinggalkan kami je kat rumah tau...takut la


written by,

4 comments:

atty's said...

harap cepat dpt tangkap ..org jahat tuh

Zety Zin said...

uish bahaya tuh! take care ok

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

bahaya tu wanie...takotnya

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

takutnyer wanie...yelah, bahaya tu....kalau dah sampai si perampok tu tahu time2 tuan rumah xde gi bercuti ke apa....

kenapa polis tak leh ronda kat kawasan rumah wanie tu?

iskh....pak guard tak jalankan kerja ke wanie...yelah, suppose bila ada guard nie, terjamin ler sikit.....

hope cepat ler selesai masalah nie
tak pun...panggil karam sigh walia....cepat sikit pihak2 yang terbabit ambil tindakan