looking for unique and personalized gifts???

Monday, January 11, 2010

surprise tak menjadi

last week , 6/1/10 birthday mr. irwan...seperti tahun2 sebelumnye, saya mmg plan nak buat surprise untuk dia...kali ni saya plan nak beli kek dan buat surprise dinner with my extended family...dah plan dah semua..nak masak ape, nak beli kek kat mana..nak buat surprise camne semua dah plan...

tetapi...

boleh pulak saya ingat 6/1/10 tu minggu ni...haih..bila dah duduk rumah je ni tarikh pun boleh tak tau...disebabkan saya ingat 6/1/10 tu minggu ni, maka saya pun berlengah2 la menempah kek semua...so isnin lepas saya pun nak tempah kek la kan..tgk2 rupa2nye rabu tu je 6/1/10..baru la kelam kabut..semua plan tak menjadi..mana la org nak amik tempahan kek last2 minit...nak buat surprise dinner pun tak menjadi...barang2 semua belum beli...kan dah kelam kabut jadinye..macam mana la saya boleh tersilap...


fikir2 punya fikir last2 saya minta tolong SIL bawak saya pegi secret recipe untuk beli kek hari selasa..lepas dia balik keje, terus jemput saya...irfan dan adik pun angkut sama..nak kena cepat..nak kena balik sebelum mr. irwan balik keje la kan...


kek saya minta SIL bawak balik kg sri aman..dan saya minta tolong BIL call mr. irwan nanti ajak dia balik kg sri aman..kalau saya yang ajak nanti kang kantoi pulak kan...semua dah plan baik punya...


sekali...


irfan pecah rahsia daaaa....balik2 rumah je nampak abah nye, terus dia minta kek..taknya mana kek...puas la saya nak mengcover tapi si irfan tak henti2 minta kek, mama ade beli kek..mr. irwan dah syak la kan...makanye dah tak jadi jugak la surprise nye...irfan la ni...huhuhuhu


lepas maghrib kami balik kg sri aman..celebrate birthday mr. irwan...kecil2 je ber sama in laws saya..


kek chocolate indulgance
PIX_4120


kat dapur si irfan punya semangat nak nyanyi happy birthday abah..siap practice semua...tapi bila di suruh nyanyi depan abah, dia malu2 pulak...


buah hati saya..alahai adik..siap tercabut2 butang baju abah dia dukung
PIX_4123


si irfan ni pulak ingat kek tu untuk birthday dia...dia la yang excited lebih kan...dari rumah dah bising nak kek sampai pecah rahsia...birthday abah tapi si irfan yang beriya2 tiup lilin..layan je la
PIX_4128


potong kek pulak..si irfan jugak yg potong kek..birthday dia la katakan..ahaksss..
PIX_4131

hadiah dari irfan dan sayyidah..kad ini irfan yang buat..tapi dgn bantuan saya la kan...si irfan ni mana la pandai nak tulis2 lagi...saya pegang tangan dia dan tulis..
PIX_4139


beriya pulak si irfan ni makan kek
PIX_4140


ni la birthday "boy"...dah tua birthday boy ni..ahaksss
PIX_4145


mr. irwan dah masuk angka 3 la..
PIX_4147


irfan yang comot bersama cousin nye
PIX_4151


lepas habis makan2 kek semua, boleh pulak si irfan ni request nak kek birthday lagi..."nak kek birthday ipan...ben 10 pulak...nak tiup2, potong kek ben 10"...takkan la hari2 birthday irfan ooiii




written by,

5 comments:

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

hahahaha abg ipan ni..mesti comelkan... budak2 mmg camtu..x pandai simpan rahsia :) adoi laaa...

yantz-yeem said...

hepy besday mr.irwan...heheh lkwak je citer wani nie...mmm xpe lah nak wat surprise mmg ssh...pe lagiks kalo irfan nie x leh nak cover!!!hahaha

Ayumieza said...

happy besday mr.iwan semoga dimurahkan rezeki seumur hidup aminnn

☆ lieya latif ☆ said...

alahai sweetnye...kelako plak bace irfan mengantoikan suprise tu heheheeh...same kes cam mia gak nie...tak leh simpan rahsia heheeheh

Sham Ummi Echa said...

hahaha.. x psl2 abg irfan g bocor rahsia.. kantoi mama dia nyer surprise..

bdk2 ni sumer sama kan.. kalo nmpk kek je msti igt besday cake dia.. sabor jer la