looking for unique and personalized gifts???

Friday, May 18, 2012

Food at Guangzhou Part 1


Makanan halal di Guangzhou tak susah jugak la nak cari...dekat2 dgn hotel kami menginap adela 4 restoran muslim kepunyaan org2 china islam xinjiang

yg jual2 guna basikal2 tepi2 jalan pun ade..so saya buat entry yg ni dulu ye...


yg ni jual roti..ala1 roti nan..bakar dlm tempayan tu


ni roti yg kami beli, yg besar tu plain, yg kecik tu manis..yg besar 3 yuan, yg kecik 2 yuan satu..


yg ni atas dia ade kuaci, sebelah dia tu manis ade kismis

mr. irwan suka roti2 ni...kalau terjumpa mesti beli..nanti masa dinner, order lauk je makan dgn roti ni...nasi sana tak leh nak makan selalu..muak..byk kanji..

ni macam kerabu rasa dia..ade masam, pedas...sedap la...ni kami jumpa masa jalan2 kat zhan xi lu...5 yuan sebekas tu..

ni la uncle yg jual..saya pun tak tau ape name dia...

ade jugak jual orange juice...tapi bukan blender campur air ye...yg ni mmg 100% diperah dari oren...tak amik pulak gambarnye...puas la minum orange juice


yang ni pulak satay kambing...sedap...

beriya 3 beranak ni bergambar ngan satay kambing...irfan dan sayyidah pun suka satay kambing ni

yg ni pun satay kambing..tapi yg ni lagi besar....

bukan main lagi si sayyidah nganga mulut


yg ni pulak makanan dari malaysia...ahaks...saya bawak bekal pegi sana...bawak roti2 sikit dan biskut jugak...kami kat sana makan 2 kali je...breakfast, pastu lepas habis beli2 barang lewat ptg baru pegi makan lagi..ye la, mana nak cari tempat2 makan kat area2 situ....so mmg berguna la bawak nasi segera ni...tgh2 cari2 barang, anak lapar, diorang makan ni..boleh tahan jugak rasanye..


restoran2 pulak, saya buat entry lain nanti ye






written by,

2 comments:

lieyalatif said...

wah...menggiurkan sate kambing tu wanie..dah le lieya ni peminat kambing...besar2 yeak sateynyer...dah mcm kebab dah lieya tgk....

atty's said...

nampak sedap lak satay kambing tu..
roti tu pun nampak sdp