looking for unique and personalized gifts???

Thursday, May 31, 2012

Food @ Guangzhou Part 3



ok2 ni last entry pasal guangzhou ye..hehehe


dinner hari ke 5...saya dah tak lalu nak makan chinese food...so kami cari la restoran Salam Harbor ni...boleh la makan fastfood


Saya dan anak2 punya..ade burger, checken wing , nugget dan fries..siap dapat free senduk nasi lagi..hehehe...yg kaler oren tu la senduk nasi

mr. irwan tetap ngan nasi dia...lapar katanye...tapi sup tu sedap...


mr. irwan yg kelaparan


kat dalam restoran Salam Harbor ni ade bakery halal...Zam Zam Bakery namenye...boleh la budak2 ni makan kek



disebabkan dinner awal sgt...so beli la roti2..kot2 budak2 ni lapar mlm2 nanti...beli lebih sikit untuk breakfast esoknye....




Dinner last sebelum balik Malaysia...mr. irwan bawak kami makan kat restoran Salam...restoran ni macam high class sikit...toilet pun ade air

us


minum teh dulu


ape tah name dia...masam2 semuanye


yg ni ikan...sedap..ade pedas2 sikit..tgk byk portion dia...jenuh kami nak menghabiskannye

tauhu favourite mr .irwan

dalam menu tulis macaroni..utk irfan dan sayyidah

kek untuk irfan dan sayyidah


kat kawasan ni byk pulak kedai makan halal...ade jugak yg jual2 tepi jalan macam ni...ala2 pasar mlm...

ayam golek


kat deret restoran Salam tu ade 3-4 restoran halal...seberang jalan besar pun ade 3-4 restoran halal...ade restoran masakan turki, arab, restoran pizza halal pun ade....kalau saya tau, dah ajak pegi area situ..takdela hari2 makan chineese food je kan...oh ye...ade satu kedai runcit halal kat situ..biskut munchys buatan Malaysia pun ade kat kedai runcit..tapi of course la dua kali ganda harga kat sini...


ok sekian la cerita pasal guangzhou...barang2 yg diborong kat sana pun dah sampai...kena pulun habiskan menjual pulak...boleh la ke sana lagi utk memborong lagi...hiksss..



written by,

4 comments:

atty's said...

bukan main lagi model ayam golek..nya

Zana Md Nordin said...

kira tak susah gark ler nak cari makanan halal kat sana yerk wanie

terliur tengok taufu tu..
sedapppp
zana tak pernah jemu ngan makanan china...
coz' sangattt sedapppp

eRiNsZ said...

wawawawa nak p jugakkkkkkkkkkk...
tringin nk p memborong kat stu hahah

Eisha said...

bestnya!!! teringin nak pegi guangzhou