looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, May 30, 2012

Food @ Guangzhou Part 2


ooppsss belum habis cerita guangzhou lagi...kali ni nak buat entry pasal tempat2 makan pulak

breakfast kami mmg makan kat satu kedai je...sbb kedai tu je yg bukak awal sikit..kedai lain bukak lambat...dekat jugak la ngan hotel...jalan kaki je la

mr. irwan punya la mian


ni saya punya...tak tau la nama ape..tunjuk2 kat gambar je..sedap jugak..simple je rasa dia..


portion makanan diorang mmg byk..so breakfast mmg order 2 jenis je pastu makan la berempat..tu pun kekadang tak habis...

irfan makan la mian


oopss nama kedai tu tak ingat la pulak...heheheh


kat area ni ade 2 lagi kedai muslim...so dinner pun kami makan kat area2 sini je la...lepas settle cari2 barang, uruskan hantar hotel, baru la pegi makan..


yg ni pulak kedai dia selang beberapa buah kedai je dari kedai yg kami breakfast...Casablanca nama dia...pilihan makanan pun agak byk...

irfan tgk memilih nak makan ape...nasib baik la ade menu bergambar...kalau tak jenuh jugak la nak memilih makanan


dah separuh baru teringat nak amik gambar...tak tau la ape nama menu ni..tapi sedap...ade rasa pedas2 sikit...irfan pun suka...yg tak tahan nasi kat sana sgt berkanji...makan sikit je dah muak...


irfan pilih ni...sbb dia suka mushroom


Dinner hari ketiga kat Casablanca jugak..kali ni kami tak makan nasi...makan lauk dgn roti je...dah tak lalu makan nasi dia
favourite mr. irwan..tauhu..sedap jugak

ni terung..sedap..saya suka

tak tau lak ape nama dia...carrot je byk...mr. irwan suka la ni...tapi tak kena dgn tekak saya


portion lauk2 ni pun byk...bukan utk sorang makan ye...so mmg tak leh nak order byk2 jenis..kang tak terabis...ni order sampai tiga jenis ni jenih nak menghabiskannye...sepinggan lauk tu boleh 3 org makan...

irfan dan sayyidah pulak selalunye mesti tapau nasi goreng...sbb si irfan ni time org makan main2 makan...dah balik hotel baru lapar...si sayyidah pulak, time org dinner je dia tido...hehhehe


eh ade lagi...nanti sambung ye


cuti sekolah dah start...irfan dah ikut opah dan atoknye balik teluk intan pagi tadi....takde kawan baby syida...baby syida pulak tgh demam ni..






written by,

2 comments:

atty's said...

Nampak menarik jugak menu2 tu semua ..

ALL BRANDED KIDS WEAR said...
This comment has been removed by the author.