looking for unique and personalized gifts???

Thursday, May 17, 2012

Guangzhou - Day 1 and 2


Kami pegi Guangzhou satu family...bawak anak2 semua.bisnes trip la konon2 nye...hehehhe..

kami naik flight kol 8.30 mlm, 4/5/12...so sampai Guangzhou dekat pukul 1 pagi...nak tau kami tido mana mlm tu...tido airport ok...huhuhu...nasib baik la anak2 tido nyenyak je...irfan tido atas kerusi, sayyidah tido dalam stroller...saya yg tak leh nak tido..tak selesa...ramai je yg tido airport...sbb tgh2 mlm teksi sgt mahal...

sekejap2 saya tgk jam..bila la nak pagi...dalam kol 6 kami dah siap2 semua nak pegi hotel...teksi pagi2 tu mahal ok...ade yg minta sampai 350 yuan...huhuhu...so mr. irwan ajak naik metro..diorang nye mrt la....cuba bayangkan pagi2 tu, anak2 tgh ngantuk, saya lak pening kepala tak tido, beg byk lak tu..heret semua naik lrt...mmg mencabar...


sampai hotel dah kol 8 lebih...check in semua, tgk2 diorang bagi bilik kecik...muat2 dua katil je....mana nak letak barang2 yg di beli nanti kan...so esoknye kami tukar ke bilik yg lebih besar...mandi2 semua, terus la keluar semula untuk breakfast dan mulakan misi mencari barang...


sebenarnye kan gambar tak berapa byk...khusyuk mencari barang, terlupa nak ambil gambar..hehehe


tempat pertama kami pergi ialah plaza permainan kanak2...tak jauh dari hotel...jalan kaki je...tapi kalau budak merengek penat berjalan jugak la....

seronokla si irfan mencuba toys yg ade kat situ...byk kedai dan byk jenis toys...sampai tak tau nak masuk kedai mana dulu...hehehe

saya sibuk memilih barang, dua beradik ni sibuk main


oh ye...org2 di guangzhou ni hanya tau cakap bahasa mereka je...english pun sikit2 je...nasib baik la mr. irwan tahu cakap mandarin..so senang la nak berurusan...saya pilih2, mr. irwan yg dealkan...saya ternganga je la dgr diorang sembang...ahaksss..


doll set...macam beg je bekas ni


satu lagi design


barang2 yg saya beli kat plaza toys ni tak boleh dapat hari tu jugak, lusa baru diorang semua hantar kat hotel...


dah puas beli barang kat tempat toys ni, kami pegi oneLink Plaza...dekat la jugak...jalan kaki je...tapi sebabkan saya tak tido seharian, pening kepala, rasa jauhnye la nak sampai....

kat onelink tu nak cari ni

set cadar...hehehehe


dah settle cari set cadar, cepat pegi makan, balik bilik terus nak berehat je...kol 8.30 mlm dah tido ok...bukan je budak2 penat..mak bapak budak pun penat...


Day 2

Misi hari ke 2 adalah ke plaza pakaian kanak2...pagi2 cari breakfast dulu...tapi kedai makan kat sini bukak lambat..kol 9 pagi baru bukak...

khusyuk dua beradik ni tgk org tu buat mee la mian


kami ke plaza pakaian kanak2 naik teksi...jalan kaki mau 5 jam baru sampai...heheheh..gambar kat sini tak byk...sibuk mencari barang la...byk kedai dalam ni...kena pusing2 nak mencari pakaian yg di kehendaki...lenguh kaki jugak la

byk design dress...pening kepala nak pilih...


irfan dan sayyidah meragam jugak la kan..penat...kita pun penat, budak2 ape tah lagi kan...


ni barang2 yg kami beli kat plaza ni...ni pun tak cukup masa nak pusing satu plaza tu...naik van la angkut barang2 ni balik hotel..


lepas hantar barang ke lobby hotel, kami pegi makan..jalan kaki la ke restoran...

pemandangan mlm


dah kepenatan masing2...melepak sambil makan kacang almond


sayyidah dapat ni...dia tak nak lepas, makanye kena la beli...mujur boleh beli satu...



kat sana tak susah nak cari makanan halal...byk jugak restoran muslim...nanti saya buat satu entry utk makan2 pulak ye









written by,

8 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

untung la hasben pandai ckp bahasa depa...klu x haru gak kan...wow byk nya shopping barang nak jual..hehe

Hirda Ibrahim said...

wanie, how much the cadar? dgn duvet ek?

bagusnya iwan pandai ckp cina.
untung tuh.

yer la sure letih the kids. teringat masa bwk hardy pi pasar baru bandung. memang x selesa budak2.

Neeza.Areef said...

ptt la lama ilang pg becuti opps biz trip katanye..hehehe...

lieyalatif said...

wah bisneswoman pi cari barang bisnes eyak heheeheh...

tu la, kire gigih gak wanie bawak budak2.....mmg surender nak bawak anak2 kalo ketempat2 camni...tapi takpe anak2 wanie dah besar ...mudah sikit nak uruskan kan.....

Zana Md Nordin said...

aduhai...geram tengok menan bebudak tu
pastu bertambah geram tengok dress yang cantik2 tu..kalau zana yang pergi..sure aku pengsan nak memilih..silap2 byk beli utk pakai sendiri dari buat bisnes

ooo..mr irwan pandai cakap mandarin yerk
bonus tu wanie...leh geng ngan hubby zana.....

atty's said...

beshnya nengok baju budak2 tu..

papadodie said...

Ade fesbuk x? nak tanya pasal trip Guangzhou ni...

Anonymous said...

valium for anxiety what is valium drug - valium effects on the body