looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, May 22, 2012

Guangzhou Day 3 & 4


sambung lagi cerita guangzhou ye..


3rd Day

seperti biasa breakfast dulu...breakfast mmg kat restoran yg sama je sbb restoran tu yg paling awal bukak..


bergambar2 dulu tepi sungai sementara nak tunggu teksi


ade cruise kat sini..tapi kami tak naik pun


sayyidah nak minum susu...tgk kat stroller..macam2 di sangkut kat stroller...yg kain merah hitam tu sling...kalau dua2 penat nanti boleh la si abang dok dlm stroller, si adik dukung guna sling tu

dah panjang masuk mata rambut depan baby syida ni


tempat pertama hari ke 3 kami pegi ialah highsun ni...


bergambar2 dulu, kedai belum bukak

plaza2 sini ade jual macam2 fabrik, langsir, cadar2..


boleh beli retail kat sini

bos besar dgn tgh memilah kain2 ela

bos kedua besar...kalau tak tau nak pilih yg mana, boleh minta tolong si irfan ni yg pilihkan..boleh tahan jugak taste dia...ahaksss

ha..yg ni bos paling besar sekali...nak pilih kain untuk opah dia

ok dah puas kat highsun tu, kami naik teksi nak pegi Zhan xi lu...sentiasa sibuk jalan2 kat sana



eh eh..mr irwan pun nak bergambar...irfan yg amik gambar ni

byk kedai2 kasut tepi jalan

kat Zhan Xi lu ni lagi byk plaza sepanjang jalan....mmg sibuk dan ramai org kat situ...kami tak tau nak tuju kat mana..last2 cari kasut je lepas tu pegi tempat lain pulak...


lepas shopping pakaian kanak2...larat ke irfan nak angkat beg plastik tu

dah penat shopping...naik mrt nak balik hotel...baby syida pun dah monyok je kepenatan




Day 4

kami pegi balik ke plaza pakaian kanak2...




tgk bos besar shopping


berposing kat depan plaza pakaian kanak-kanak


nak tahan teksi balik hotel


tgh hari pulak, mr. irwan je keluar jalan sorang2..pegi plaza toys, nak settle kan satu problem, pegi onelink nak beli table cloth, pegi zhan xi lu nak amik kasut...saya dan anak2 berehay kat hotel je...heheheh..lagipun lagi cepat kalau dia pegi sorang..bawak anak kang macam2 karenah, tak sempat nak pegi buat semua tu...

kat sana kan byk basikal...delivery makanan pun guna basikal 

ade bas guna elektrik kat sana

suasana kat Zhan Xi Lu...sibuk dgn org 2 yg berniaga nak beli borong

kereta pun byk..kalau bawak anak2 kat sini sure pening kepala






written by,

4 comments:

atty's said...

banyaknya soping..murah2 ye kat sana wanie.

lieyalatif said...

Wahhhhh sampai berbeg2 hah tu wanie.... Berbaloi cari brg tuk meniaga kat sini kan.....

Lieya tgk anak2 wanie jenis senang la jugak yg dibawak berjln jauh gini.... X byk ragam...

Neeza.Areef said...

hadoii..rambang mata tgk kainnn byknyeee...
msti bli byk nk wat biz raya nih

Anonymous said...

buy xanax generic xanax orange pill - do xanax pills expire