looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, August 25, 2009

hasil ke kreavitian saya

sgt kelakar kan kejadian bersahur tu..mmg bagi pengajaran..lepas2 ni kena ade gas spare la kat rumah....


1 ramadhan hari tu mr. irwan kena keje...nasib baik sampai petang je...kalau tak berbuka sorang2 je la saya....untuk berbuka saya masak simple2 je...mr. irwan cakap tak masak banyak2 lauk...maka nye saya cuma masak 1 lauk, 1 sayur dan 1 jenis kuih je...simple je kan...kuih pulak konon nak buat kuih cara berlauk...ahaksss...tapi kan saya takde pulak acuan nye...so dgn ke kreavitian saya telah menggunakan bekas2 yang ade...ahaksss..nak tgk rupa kuih cara berlauk saya...


sgt kelakar rupa dia


saya guna loyang muffin je...pastu bakar dalam oven...hehehe...dah la takde pewarna kunig...bantai guna pewarna hijau je...ahaksss...sungguh buruk rupa kuih cara saya tu...jadi la kan...asalkan boleh di makan...saya buat cara berlauk dan cara manis...masa gambar tu di ambil, dah tinggal 2 ketul je cara manis...lepas keluar oven je si irfan dah sebat dulu 4 ketul...


first time saya buat kuih cara tu...menjadila jugak walaupun bakar je...saya mmg kena buat kuih sendiri..mr. irwan mmg tak suka beli kat bazaar ramadhan...dia kata nanti buat dosa je..ye la..sebelum2 ni kalau beli kat bazar ramadhan kuih2 nye dah la makin kecik, dan kurang rasa...daripada beli dan mengata baik buat sendiri...kalau tak sedap pun mr. irwan ni takkan mengata masakan isteri dia ni...hehehe...dia akan cakap sedap je walaupun sebenarnye saya rasa tak sedap pun...ahaksss...sungguh menjaga hati isteri...sebabnye dia nak saya masak..kang kata tak sedap kang saya merajuk tak nak masak pulak kan...hehehe...tapi saya tak kisah pun kalau mr. irwan kata masakan saya tak sedap...dah mmg tak sedap...saya ni bukan nye terer masak sgt pun...try and error je semua nye..kadang2 jadi..kadang2 tak...


2 Ramadhan

sepatutnye mr. irwan kena keje jugak..tapi server rosak...so diorang tak lah nak install...tak kena keje la ahad tu...aktiviti kami, membasuh segala barang2 baby (bantal, soft toy dsb) dan balik kg sri aman jemur semua tu...saya tak kena masak untuk berbuka...kami berbuka kat luar je dgn member2 mr. irwan...berbuka kat Seoul Garden Steamboat kat IOI mall...


sekali tak kena dgn selera saya..sebab nye saya sebenarnye teringin nak makan kenny rogers...bila makan steamboat rasa tak best la kan...ahaksss...nanti2 nak ajak jugak mr. irwan makan kenny rogers...walaupun makanan tak kena dgn selera saya, yg penting mr. irwan happy dapat kumpul ramai2 dgn member2 dia..itu tujuan utama nye...bukan senang nak jumpa ramai camtu..semua ade komitmen sendiri


sekian aktiviti kami di hujung minggu




written by,

9 comments:

INDA said...

kreatif... kreatif....

takpe, try and error, the best method to cook :)

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

harap dpt wanie makan kenny rogers tu sebelum bersalin, kang takut kempunan pulak..

memang kreatif tengok kuih cara wanie.. hehehe

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

kreatif la wanie.. xpe belasah je... kite samalah.. mmg masak sendiri je.. puas hati dr beli pastu x sedap..dpt dosa.. hehehe

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

yg penting rasa... kalau rupa cantik, tapi rasa takde, tak best gak kan...hehehe...kuih cara ni favourite haziq..wajib beli utk dia..tpai dia suka mkn cara yg manis..

☆ lieya latif ☆ said...

eh cun ape kuih cara wanie tu....kreatif gak wanie menggunakan bahan ape yg ade....hik hik hik

ye laaaa...kalo leiya pun panik tetibe masak gas abis...ngan mase yg suntuk lagi....hihihi...betul laa kene ade extra tong gas kan...tapi umahkuarters den tu sempit....mane mau lotak...heeheheh

AyangAizul said...

rupa tak pnting wanie, yg pnting ada rasa.

syok je kan leh masak tiap2 hr siap ngan wat kuih lg. kita ni keje tak smpat la nak wat kuih bagai tu. tgu weekend je la tu pun kalo rajin. masak tgk keadaan, kalo smpat masak. kalo tak, beli je la...

Mimi said...

bestnyer buat kuih sendiri, bukan senangkan nak fikirkan apa la nak makan juadah berbuka..mula2 ni ok lagi..bila da lama mulalah xde idea..huhu

eija28 said...

mmg nampak lain dr yg lain kuih cara wanie...kreatif tu.....

As said...

1st time tgk kuih ni.. tp xpe.. yg penting rasa.. kalo rupa pelik xpe... heheheh... rajin ya wanie masak .. ngandung² nih...