looking for unique and personalized gifts???

Monday, August 24, 2009

tragedi sahur pertama

macam besar je tragedi nye...hehehe...takde ape pun sgt..


untuk sahur hari pertama, saya bangun nak dekat kol 4...nak masak lauk panas2 la konon nye....tgh2 saya menggoreng ayam (nak buat ayam masak kicap konon nye), tetiba gas habis pulak..sebenarnye sebelum tu saya dah terfikir kalau la gas habis time nak masak sahur cam ne nak buat...sekali betul2 habis time sahur...huhuhu.so nak buat camne?...dah pukul 4.30 time tu...dah lewat rasa nye kalau nak pegi sahur kat luar...


camne nak sahur?..takkan nak makan nasi kosong je kan...mujur la ayam tu dah 3/4 masak...saya pun masukkan ayam tadi tu dalam oven...ahakssss....bersahur dgn nasi + ayam goreng bakar + kicap je la kami hari first tu....saya tak kisah sgt...tapi kesian kat mr. irwan..makan sikit je dia...tak selera dia makan....


moral nye: kena sentiasa pastikan gas ade untuk memasak sahur..kalau tak jadi cam saya la...hehehe




written by,

7 comments:

INDA said...

petua bagus tu, sila pastikan gas selalu ada ye...

mrs khairul said...

xpe wanie..learn from mistake..niza mmg selalu ada 2 tong gas..1 utk standby, 1 utk masak..so kalo tiba2 gas habes x kisah sbb dh ada stock..soknya mesti beli gas baru..usually mcm tu la..ni mak niza yg pesan..heheheh

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

ala sian korang... yelah haru gak klu gitu.. hurmm..nasib ada ovenkan...

yong ibu chem said...

mmg haru kan klu tetiba saat penting gas habis!

tapikan, best tu pepagi sahur mkn bakarrr!

Sham Ummi Echa said...

hahaha..kelakar la plak..tp sian mr irwan..sib baik ada oven kan..kalo x lg haru

Mimi said...

roasted chicken pun sedap buat sahur :D

Jue ~ mama DnD said...

kesiannya..patah selera Mr.Irwan..
wanie kena ada 2nd tong...backup..
tapi syok jugak mkn ayam panggang time sahur kan..