looking for unique and personalized gifts???

Sunday, August 9, 2009

hujung minggu yang bosan

hujung minggu datang lagi...sama seperti hujung2 minggu yang lepas, kami tak ke mana2 pun...sepatutnye kami pegi perjumpaan beramai2 family mr. irwan di sri menanti hari sabtu...tapi tiba2 mri. irwan dapat call dari bos dia kol 11 mlm jumaat minta mr. irwan keje hari sabtu...mr. irwan kena keje kat data center cyberjaya...so last2 minit terpaksa la cancel pegi sri menanti....dah la mr. irwan excited nak jumpa ahli2 keluarga dia semua...ye la bukan senang nak berkumpul semua ramai...boleh la kenal2 ngan sedara2 jauh...tapi apakan daya, mr. irwan dipanggil keje pulak..


maka nye hari sabtu, aktiviti saya dan irfan hanya la duduk rumah je la....petang2 bawak irfan pegi pasar...pasar depan rumah je, jalan kaki je la...dah beli makanan semua, lalu la gerai jual buah...saya beli la buah langsat kot...si irfan pulak terbekenan dgn buah rambutan...mengamuk2 dia nak buah rambutan...saya bukannye tak nak belikan..tapi nanti dia bukan makan pun...sampai nak tido pun dia minta rambutan...mr. irwan pulak balik kol 1 pagi hari tu


ahad pagi2 kami pegi pasar tani kat stadium shah alam...saje jalan2...panas bukan main...breakfast, pusing2 sekejap, lepak2 gerai cousin mr. irwan...lepas tu balik..tak tahan panas sgt...irfan pun dah meragam...oo ye..irfan kan nak rambutan...sampai ke hari ahad tu dia masih ingat lagi..merengek2 lagi minta rambutan...belikan la jugak untuk dia...tapi sebijik pun dia tak makan lepas tu..huh...


balik shah alam singgah giant kat puchong ni..beli susu si irfan...ade pulak org jual durian yg dalam paket2 tu...saya dah lama teringin nak makan durian...last2 beli yg paket2 tu je...3 rm10..jadi la...dapat jugak merasa makan durian...si irfan mula2 tak suka makan durian...tapi bila second time makan dia suka pulak....sekarang saya dah terasa panas...dah la mmg panas..makan durian lagi, bertambah2 la kepanasan nye...huhuhu...


sekian...








written by,

3 comments:

neezareef said...

sy preggy tahan je la x kan makan duyan..x brani

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

sedapnya durian. masa mengandung akak boleh abiskan 2 bijik durian. 2 bijik tau, bukan 2 ulas. hehehe..memang akak ni hantu durian

mrsjaddo said...

oohh..saya pun selalu pg p.tani mega s.alam tu.kalau pegi sure breakfast kt sana..

mesti kite pernah berselisih kan?