looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, May 21, 2008

19 mos

irfan dah 19 bulan...

pekembangan si kenit

weight : 8kg
height : not sure
favourite food : biscuit, bihun, kuey teow...nasi makan sikit2 je
favourite drinks : air masak
favourite toys : car, ball
favourite book2 : yg ade gambar animals..
vocabs : boleh la sebut beberapa perkataan dan kita dah boleh faham sikit2 ape dia cakap
health : sejak aku start keje balik, hantar irfan kat taska, dia start kena selsema, batuk2...

- kalau poo poo, dia tarik tgn kita tunjuk toilet..suh tukar diapers...
- laju je dia ke toilet kalau kita ajak mandi..
- kalau bawak dia swimming, tak nak dok dalam baby float tu dah..
- ringan tulang..kalau kita minta tolong ape2 mesti dia buat..
- aku panggil hubby "b"...bila si kenit dengar aku panggil abah dia "b", dia pun ikut sama panggil abah dia "b"..geleng kepala je abah dia..
- kiss mama dan abah sebelum tido
- setiap hari si kenit tarik mama/abah dia masuk bilik dia, tunjuk kat poster ABC dan numbers...suh ajar..
- kalau kita tgh mengemas rumah, dia pun sama sibuk nak kemas jugak
- dah pandai bagitau kalau dia kencing...(dah kencing baru bagitau)

1 comments:

arine said...

wah dh besar irfan yek. dah macam2 explore.