looking for unique and personalized gifts???

Thursday, June 25, 2009

24 weeks already

24 weeks sudah...3 bulan lagi dah nak bersalin....cepat masa berlalu...semalam saya pegi monthly check up kat hospital columbia asia, puchong...


adik irfan dah 24 weeks dalam perut mama
24 weeks adik irfan


alhamdulillah perkembangan baby semua ok..tak besar sgt dan tak kecik sgt....kesihatan saya pun ok...cuma sekarang ni saya cepat penat dan cepat mengantuk...kol 9 mlm dah mengantuk...pukul 10 dah tak larat nak bukak mata...hehehe..


nak tau jantina adik irfan?...masa check up bulan lepas nampak jugak sikit, tapi tak confirm sgt sebab tak berapa nampak...semalam tanya jugak gynae jantina baby sebab nak confirmkan balik..tapi kali ni mmg baby tak bagi tgk langsung...tgh2 scan nak tgk jantina, baby leh siap pusing lagi...malu2 pulak dia...ahakss......so next month kita tgk lagi ye..harap2 baby bagi tgk la next month...


lepas check up kami ke 1utama...tujuan utama nak pegi service keta...alang2 menunggu keta diservice, kita tgk wayang dulu...ahaks...tgk movie Transformers...first day lagi...ahakss...siap dapat poster...poster dah lunyai dikerjakan si irfan...


tgk kat tgv je..malas nak pegi gsc..sure ramai org..kat tgv tak ramai sgt
transformers


kami tgk movie tu berempat..kami bertiga dan sorang lagi member mr. irwan...mujur seat sebelah saya kosong...boleh la irfan dok sorang2 satu seat...mula2 irfan ok je masa tgk cerita transformers tu...tapi dah lama dia bosan..ye la bukan cerita cartoon kan...mana dia minat...mula la si irfan tak dok diam...nasib baik tak buat bising dalam wayang...kejap berdiri, kejap duduk, kejap nak duduk dgn saya, kejap ngan mr. irwan...


lepas tgk movie, amik kereta, terus ke carrefour subang pulak...nak pegi nagoya...beli kain nak buat baju melayu si irfan...nak minta tolong SIL jahitkan...baju melayu teluk belanga....beli jugak sikit kain cotton nak buat bedung baby nanti...saya ni dah la tak tau jahit kan...bedal je la..tapi rasanye jahit bedung senang je kan...jahit jadi 4 segi je kan...






written by,

9 comments:

...sWeeT uMi... said...

alhamdulillah..sihat je bb ngan ibu nye ye...wah irfan dah masuk wayang ek...caya laaaaaaaaa...hehehe

AdAm n FaMiLy said...

Salam, lame x jenguk Ipan ngan mamanye kat cni. Tup tup nk jd abg dh Ipan ek. Ipan nk baby ape ni? Bestnye wanie...x lame lg ade bb bru dlm umah. Doa2kn rezeki kmi plak lps ni ek..Dh tngin sgt dh ni. Adam pun dh xmo dpgil Adam dh...Suh kite pgil die Abang...Huhuhu....Die pun tingin rupenye...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

cepatnya wanie dah 6 bulan.. alahai pemalu la adik irfan ni.. tak nak tunjuki gender plak.mesti gegirl ni..

sabtu ni pun kami nak tengok transformer. best tak wanie

Mama Aqim said...

Kejap je dh 6 bulan kan! Bestnye..Wanie due bulan 9 ek?

farah amoi said...

hehehhe...sempat lagi g tgk wayang sambil tunggu kete service...

biaser le bebudak
bukan leh dok diam lelama
mula ler diorg rimas
ak berjalan ler...meronda la...

xpe...irfan dah lulus masuk cinema
nanti boleh masuk lagi kan...
hehehhe

yantz-yeem said...

wah cpt nyer dah lagi 3 bulan jek nak bersalin?raser cam baru je wani pegnent...hiks ha nie mesti ' adik' irfan pemalu tu x mo kasik org tgk jantina dia...

neezareef said...

yelah kain bedung tu jait tepi nye je..senang...

neezareef said...

eh bakal baby girl ke ni pemalu lak dia leh la dia pusing ek bila org nk scan..hihi

Zanna_MamaBatrice said...

cepat jer masa berlalu kan wanie
lagi 3 bulan irfan bergelar abg long.....alahai.......wanie bersalin time raya ke nanti....

oooo
dah gi tgk transformer erk
best tak wanie
rasanyer kalu batrice gi nengok nie
sure khusyuk
dia tu namanyer gegirl
tp suka kalu citer2 aksi nie...
terbaru ajak nengok terminator...
kemain tak berkelip mata tu
x berganjak
khusyuk layan citer aksi.....

harap2 ler baby x malu next month yerk
kot2 ler baby girl kan...