looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, June 10, 2009

dia yg suka kucing

salah satu aktiviti si irfan kat kg adalah main kucing...parents saya tak bela kucing..kucing2 jiran suka dtg lepak2 depan rumah..parents saya pulak rajin bagi kucing2 tu makan...selalu la kucing2 tu semua jinak dengan parents saya


irfan kan mmg suka kucing...asyik2 ajak keluar nak main dgn kucing...acu nye la yg menjadi mangsa si irfan...ahaksss...mama nye leh rileks sikit...


si irfan ni tak kira masa nak main dgn kucing....masa ni tgh hari..kucing2 semua nak berehat2 tido la kan...kucing2 tu semua duduk bawah meja, tak layan irfan yg nak main ngan diorang...


irfan pun tersgt la kecewa..sampai terbaring2 dekat meja tu menunggu kucing2 tu keluar dari bawah meja..sedih betul dia tak dapat main ngan kucing
t.i


tunggu punya tunggu akhirnye kucing tu pun keluar...irfan ape lagi, terus la menangkap kucing tu
t.i


akhirnye berjaya dapat main kucing
t.i


cubaan untuk dukung kucing
t.i


kucing tu pulak biar je ape irfan nak buat dgn dia...
t.i


dalam gambar2 tu nampak macam irfan ganas je ngan kucing kan..tapi sebenarnye irfan tangkap dan dukung kucing dgn penuh kasih sayang dan lemah lembut...tak ganas pun...tu yg kucing tu pun tak kisah irfan amik dia...kalau kucing tu meronta2, irfan cepat2 lepaskan dia...takde la dia nak tarik2 ekor kucing tu....


irfan ni mmg suka dan sayang dgn haiwan...bukan sahaja kucing...kat kg sri aman pun ade kucing..tapi irfan tak berani nak dukung sebab kucing2 tu garang sikit..irfan berani usap2 je...kalau petang2 kat kg sri aman, keje si irfan ni adalah mengejar ayam...FIL saya ade bela byk ayam kg...seronok si irfan tu main kejar2 ayam..


ingat nak belikan pet untuk si irfan ni..tapi saya kan duduk rumah tinggi..mana la boleh nak bela kucing...kalau hamster takut pulak irfan picit2 pulak nanti...hamster tu kan kecik..irfan pulak suka nak pegang2...ape ye yg sesuai?







written by,

10 comments:

neezareef said...

wah..baiknye dia
tp sy x bg anak pgg kucing

yantz-yeem said...

berani nyer irfan pegang kucing!!! dia x takut langsung yea wani?kalo aqild ah lari dah...

Fateen said...

bagusnya Irfan..penyayang dgn haiwan yea.. masa irfan angkat kucing tu, sikit lg nk sama tinggi..

☆ lieya latif ☆ said...

mmg irfan ni penyayang la wanie...mmg tak sah lagi ....irfan nanti leh jadi abg long yg baik hi hi hi....kalo budak lain sah2 dah lame kucing tu kene tarik ekor bagai....

Mimi said...

nampak Irfan penyayang la kt binatang...mesti kalo bela kucing dia suka, tapi nnt bb lahir x sesuai lak ada kucing kt rumah..

Ikan mcm ok...

eija28 said...

wah...bestnyer irfan main dgn kucing....eija plak klu blk kg my MIL...abis kucing tu kena tarik dgn iman.....huhuhu...cuba wanie try bela ikan...ok kot...

~~ciklinn~~ said...

wanie..nap akak tak nampak gambar ni... huhhhhuh adoii apsall lak nie....

As said...

suka tgk dia main ngan kucing... hmm ya la.. bukan sumer org berani ngan kucing.. kalo adriana... lain mcm skit.. dia ganas ngan kucing... hehhehe

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

irfan ni pet lover kot... tu pasal dia tak kisah mana2 binatang pun, janji jinak kan..

teringin nak tengok wanie time pregnant ni. hehehe

AyangAizul said...

baiknyer irfan ngan kucing. elok jer pegang. kalo Adeef... abes dah kucing tu dikejekan nyer. dah lanyak, di kejar... pastu kucing tu marah nanges lak takot. tp pastu kejar blik kucing tu...