looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, June 30, 2009

dah balik dari kg..

semalam mlm kami sampai puchong....terasa kejap je kat teluk intan....


irfan macam biasa la seronok bila dapat jumpa atok dan opah...dari puchong lagi dah bising tanya dah sampai rumah opah ke belum...bila cakap tak jadi balik kg, dia merengek2 nak jumpa opah..hehehe


takde aktiviti menarik pun kat kg...ahad mr. irwan dah pegi shooting wedding kat sungai besar...kami pulak pegi melawat acu irfan kat sekolah ...pegi dgn opah dan atok irfan la...lepas tu terus ke manjung..pegi rumah makcik saya....irfan sgt suka main/berkawan dgn anak makcik saya tu...irfan panggil pak long...pak long nye tu sgt rajin melayan dia...siap suap irfan makan lagi..ahaksss...pak long irfan tu baru je darjah 4....sebab irfan suka sgt main ngan pak long, bila nak balik, sgt susah nak ajak si irfan ni balik...


isnin petang kami bertolak balik puchong...irfan lak mengamuk2 ajak opah dan atok nye pegi rumah pak long....siap tarik2 tgn diorang masuk dlm kereta....kesian si irfan tak puas manja2 ngan atok dan opah....sepanjang dalam perjalanan balik puchong, irfan asyik tanya dah sampai rumah pak long ke belum...dia nak pegi rumah pak long....bila sampai rumah, nampak nak masuk kat gate guard je si irfan dah meraung...dia tak nak balik, nak pegi rumah pak long...jenuh jugak nak memujuk nye....kesian dia...lain kali kita pegi manjung lagi ye rumah pak long....


sampai puchong semalam dah nak pukul 11...seperti biasa la byk menyinggah...takdenye terus balik rumah....balik2 tak sempat nak mengemas2 bag semua...bersiap2 nak tido je....so hari ni la nak mengemas2, basuh2 baju yg menimbun...





written by,

4 comments:

mrsjaddo said...

awk dh balik rupanya..
saya pulak kt sg.petani.dkt intura.curi2 bkak blog lps bg lecture.hihihi

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

x lama lg irfan ada kwn.. skrg dia sunyi kot..asyik2 ngan mama/abah.. bila ada kwn tu yg sampai x mo blk..

zai@umiaiman said...

memng syok lik kg.... tp nk blik sini tu yg liat sikit kan.. jgn kata budak2, sy yg dah tua2 ni pun cm tu gak..

Mimi said...

sian Irfan, sampai nak kena tarik2 masuk kereta ye..
nnt pak long cuti sekolah bole dtg KL jumpa irfan