looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, June 17, 2009

dia dah 2 tahun 8 bulan


irfan

sekejap je masa berlalu...tak lama lagi dah nak masuk 3 tahun dah si irfan ni...dan tak lama lagi irfan dah nak jadi abang...yeah, 17 weeks to go....tapi kemungkinan besar 15 weeks lagi...mungkin saya kena bersalin masa 38 weeks...next week saya punya monthly check up..nak confirmkan balik jantina baby..hari tu tak berapa nampak..my baby malu2 pulak...ahaksss


opppsss...sebenarnye nak cerita perkembangan abg irfan ni....dah semakin besar, semakin byk perkembangan dia...cuma badan je tak besar2...hmmmm...

sejak kebelakangan irfan tersangat manja dgn saya...semua nak saya buat...nak tido kena ade saya...ade suatu hari tu saya merajuk dg dia...pura2 tak nak tido dgn dia...beriya2 dia menangis pujuk saya tido dgn dia...takut betul mama dia merajuk, tak layan dia....kalau mama marah, mama kena pujuk balik, kalau abah marah, dia cari mama pujuk jugak....

selera makan pulak, macam biasa la...si irfan ni susah betul nak suh dia makan...sikit sgt yg dia makan..puas la masak macam2 untuk dia...susu lagi la sikit dia minum...kalau tak dipaksa minum susu, mmg takkan minum susu langsung la...kalau biskut2 dia suka la

irfan masih belum boleh bercakap dgn betul..masih belum boleh buat ayat...dia suka cakap2 bahasa german lagi..geram kadang2 tu..sebab dia mmg sengaja cakap macam tu....cakap pun terbalik2 lagi.."susu nak" , "baring ipan" , "ipan bantal"....

sgt tak suka kalau duduk rumah je...mula la dia buat perangai..kalau dapat keluar jalan2, bukan main seronok dia...

irfan dah diapers free waktu siang sekarang...nak tido dan jalan2 je pakai diapers sekarang...nak train dia tak pakai diapers mlm pulak..harap2 dia dah dipers free sepenuhnye sebelum dia 3 tahun....mula2 potty training si irfan ni mmg menguji kesabaran sungguh...satu hari 3-4 kali mengemop lantai...sekarang dia sendiri yg akan cakap kalau nak kencing/poo poo...tapi bila dah dipakaikan diapers, dia takkan cakap nak kencing/ poo poo...dia malas nak ke toilet...sekarang ni pun suka sgt tahan kencing..bila dah nak terkencing sgt baru nak bagitau...

kebelakangan ni si irfan rajin belajar...sekejap2 suruh kita bacakan buku, ajar ABC...bila ditanya "nak gi school"...


my little hero
irfan



saya pulak, teringin nak makan ni
Untitled-2

cheese cake..yummy...asyik teringin makan manis2 je pulak...risau pulak gula naik nanti




"note to mr. irwan: belikan cheese cake boleh?satu slice je..hehehe"







written by,

8 comments:

neezareef said...

ohhh irfan dah nk 3taun..x jauh beza ngn my doter..tp my doter lom free diapers lg..huhu...

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

irfan nak manja lbh sementara adik x kuar lg..hehehe

Puan Iza said...

irfan makin besar dah...tak lama lg nak dpt adik lak...sama cam haikal hehehe...

itulah wanie, haikal pun sama manja cam irfan gak...ada je yg tak kena....skang ni dia asik nak suh kita dukung jer...mana larat weiii nak dukung...dah lah berat...huhhuhu...tapi yg selalu jd mangsa dia tuk dukung ialah papa dia lah hehehhe...elamat mama dia ni ha :-)

Mimi said...

Wanie, Najeeb pun sama, blom reti buat ayat penuh..selalu paling max. pun 3 perkataan je...kalo ikutkan dlm family saya, boys mmg 'berat' mulut sket...

Irfan da toilet train ye? bagus la Wanie, saya ingat nk start bila dia da ready, rasanya sekrg mcm x ready lagi..ihik..

sedapkan cheesecake snickers tu..hari tu makan kat rumah my sis, dia order utk anak dia...sedappp sangat

☆ lieya latif ☆ said...

biase cam tu la kan wanie, budak nak dpt adik sure manje lebih sikit hi hihihi....tak pe laa layan kan ajek...

tu ar irfan ni rugi tul ...punye laa mama die masak sedap2 selalu tapi die tak mo mkn plak ....nampaknye wanie, irfan same ngan mija....fenin nak pakse die makan...mia plak ok jek...mmg kuat makan....

cheese kek....alah, org mengandung nak....beli ajek hi hihihi tapi gule naik kene jawab sendiri la ngan doktor hi hihi

Sham Ummi Echa said...

biasa la kan bdk2 ni mesti manja ngan mak dia kan.. apa2 hal sumer nk mak.. nk plak irfan nk dpt adik kan.. lg la manja sbb pasni dia kena mengalah ngan adik dia.. da jd abg long kena la jd macho man kan

dapnyer cheese cake tu..spt biasa ku lihat.. ninerecipes nyer ker..

Mama Qaseh said...

Hensemnya Irfan..tk lma lagi nk dpt adik yea..mama jga diri bebaik tau..jga baby dlm perut tue baik2 bg dia mkn best2..Salam Kenal

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

budak2 yang nak dapat adik memang manja terlebih.. ialah sat gi mama dia kan nak tumpu lebih perhatian kat adik. heheh tapi kita sebagai ibu mana ada rasa nak bahagi2 kasihkan.. semuanya sama rata jer kan..

mesti irfan pun dah tak sabar nak tengok adik keluar..

adoi meleleh tengok kek cheese tu.. tu kek dari nine recipe ker?