looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, June 2, 2009

weekend di melaka




weekend baru ni kami pegi melaka...ikut mr. irwan lagi la...dia ade shooting kat melaka pulak...sabtu dan ahad saya dan irfan melepak je kat bilik...tak jalan mana2 pun...mr. irwan shooting sabtu dan ahad dari pagi sampai mlm...bosan ooo duduk bilik je...tak leh nak ke mana2...irfan pulak keje nye melompat2 atas katil bagi menghilangkan bosan terperap dalam bilik...kesian...


ahad pulak ingat nak ajak mr. irwan makan ikan bakar...tapi dia balik shooting pun dah kol 7 lebih..dah kepenatan...kesian pulak nak ajak....


kami ingat nak balik puchong isnin pagi2...tapi malas pulak..hehehe...mr. irwan ajak pegi jalan2 kat area taman2 di melaka tu..

mr. irwan: jom kita jalan2 dulu la..tangkap2 gambar..bawak irfan pegi taman buaya ke
saya: dari taman buaya baik pegi zoo..byk sikit binatang leh tgk

irfan pulak terdengar perbualan kami...bila dgr zoo je, dia la yang paling excited...so kami pun buat la keputusan pegi zoo...

mula2 kami singgah taman mini malaysia dulu...tak masuk pun..saje jalan2 kat luar2...tu pun irfan dah masam2 muka...sebab dia kan nak pegi zoo...mini malaysia tu bukan zoo...ahaksss

masa ni irfan ok lagi..sebab dia ingat dah sampai zoo
melaka


hari sungguh panas...tak tahan rasa nye...dah bercadang2 dah tak nak pegi zoo sebab panas sgt...tapi irfan dah meragam2 nak pegi zoo...kesian pulak
melaka


masih kat taman mini malaysia lagi..ingat nak belikan irfan topi tu...kang kepanasan pulak kat zoo takde topi...tapi si irfan ni mana la nak bertopi2...dia tak suka ade ape2 atas kepala dia...tak jadi la beli
melaka


lepas tu kami ke zoo pulak la...irfan sgt excited...puas hati la bawak dia pegi zoo kali ni...dia mmg seronok sgt....tak reti penant pulak tu...saya dan mr. irwan dah penat berjalan, irfan masih lagi nak berlari2...kami nak duduk berehat sekejap pun tak boleh..."nak animal" kata nye...saya pulak sampai dah sakit2 perut...kebelakangan ni mmg saya cepat letih kalau byk berjalan...last2, mr. irwan je la yg melayan si irfan..saya duduk je...ahaksss...


gambar2 di zoo melaka kemuadian la ye...saya masih dalam mood "M" la...sgt besar "M" saya ni...hahaha






written by,

10 comments:

zai@umiaiman said...

best arr gi zoo, walaupun penat cm ner pun klau tengok anak2 gumbira, ilang penat tu kan

neezareef said...

g zoo mmg penat..nak2 time cuti skolah
nk naik trem punye seksa nk batur

jgn M ibu mengandung..hehehe

☆ lieya latif ☆ said...

oooo gi melaka plak la yek...untung gak hubby selalu ade job jauh2 ni kan wanie, leh ikut skali...dpt le jengjalan.....lieya pun mmg no. 1 kalo ikut laki kene gi kursus ke ape...he he he he

eija28 said...

wanie g melaka yerk....cian wanie kempunan nak mkn ikan bakaqqq....wah syoknyer g tmn mini malaysia....eija lama dah x ke situ....nanti hapdet gambar g zoo plak yerk....

Mimi said...

bestnye Irfan gi Zoo..dengar perkataan Zoo terus teruja ye dia..heheh

atty's said...

oh irfan g jalan2 melaka ye..

CuTeMiUt78 said...

wah.. seronok la irfan ya.. tgk animal.. kat zoo.. teringat masa bawa mirul g zoo.. masa tu umur dia 8 bulan.. wah excited je

Sham Ummi Echa said...

wah besnyer dpt g zoo melaka.. sham pon g melaka last week tp x smpt nk g zoo.. smpai melaka pon da ptg

mama mya said...

syioknye jalan2 melaka.. cepat2 upload gambo suh itu penyakit M pergi jauh2 hihihi..

p/s tahniah(10x) kepada puan wanie :)

Linda Latip said...

ambeih comei nye topi! hehehe sunuk la time cuti skolah byk la job abah irfan..mama leh la berjln skalik ye..hehe kitorg tak bwk lg Ghazi ke Zoo..tk sbr tgk reaksi die camne