looking for unique and personalized gifts???

Thursday, September 3, 2009

berbuka 13 ramadhan

hari ni kami berbuka lauk simple2 je

sambal tumis sotong
kobis masak lemak putih
ikan goreng

kuih pun saya tak buat sebab mr. irwan bawak balik bubur lambuk kg. bharu...dia amik kat ofis dia...tiap2 hari mmg ofis mr. irwan akan agih2kan bubur lambur untuk staff...


saya dah siap2 masak semua..bila nak masuk waktu berbuka, saya pun hidang2 la makanan..time nak senduk nasi, nasi belum masak...saya lupa nak tekan rice cooker rupanye...adoila...kesian mr. irwan dah kelaparan...mujur ade bubur lambuk...makan bubur lambuk dulu la sementara tunggu nasi masak...dah beberapa kali jadi camni..terlupa tekan rice cooker...makin pelupa saya ni


esok saya tak perlu masak untuk berbuka...mr. irwan ade jemputan berbuka buasa di KGPA...semestinya la dia bawak isteri dan anaknye sekali...ahaksss....




written by,

7 comments:

Kakak & Adik said...

salam perkenalan...
*jemput singgah ke blog kami http://something4youandme.blogspot.com utk jualan colored stones yg menarik!*
terima kasih :)

Jue ~ mama DnD said...

loooorrrr....hehehe...insiden ni selalu gak terjadi kat umah mak akak... dia pun selalu terlupa tekan rice cooker....
tp slalunya time perry ni kita mmg jd lbh terlupa..nape erk...?
sib baik bubur lambuk jd penyelamat...
wah sonok lah hrni off dapur duty...selamat berbuka puasa...

neezareef said...

lahai..nunggu bpe hari pn x masak klu x tekan..sian wanie..

Mimi said...

mujur ada bubur lambuk...
bestnyer kt ofis husband wanie dorang agih2kan bubur lambuk..
kitorang pun pernah jadi camtu, tp bukanlah lupa tekan...tp lupa masak nasi terusss..hihi

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

camner boleh lupa wanie..
tp tu arr...zana pun kekadang lupa
time nak senduk nasi.....laaa.....beras lagi kerr...?

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

nasib baik ada penyelamat bubur lambuk kan. kalau tak, lagi la kelaparan mr. irwan tu..

tak pe wanie, lenkali kena la beringat selalu. heheheh

zai@umiaiman said...

best jugak tu sambal sotong, sy pun slu lupa nk tekan rice cooker tu...
..........km baru gak berbuka kat KGPA tu, kelab golf pertahanan awam kan..