looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, July 15, 2009

aktiviti di hujung minggu

aktiviti kami di hujung minggu yang lepas adalah "SHOPPING"...ahaksss...lama betul tak shopping sakan...seronok jugak bershopping2 walaupun penat, nak tercabut kaki..


aktiviti shopping ni berlaku sabtu lepas...kami ke area jalan TAR...tujuan utama nak ke Sogo...tak byk pun shopping nye..cuma beli baju2 raya si irfan..dan sikit baju adik irfan...saya mmg selalu beli baju raya si irfan ni awal2..tak larat nak bershopping time puasa...sure ramai sgt org...lagi2 tgh pregnant ni..mau pengsan tgh2 mall nanti...


lepas shopping di sogo, kami lunch nasi kandar pulak kat depan sogo tu...dah lama teringin makan kat situ...kemudian jalan2 la area jalan TAR...mula2 pegi jakel...ramai nye manusia..sekejap je masuk situ...mujur takde nak cari ape2 kat jakel tu...lepas tu ke kamdar...konon2 nak cari kain buat langsir dan kain cotton untuk buat cadar tilam baby...tapi ramai org jugak...saya pulak dah sakit2 kaki, mengah2 berjalan...tak larat lagi nak berjalan dah...kami pun balik je la...


singgah kat carrefour subang sebab nak pegi nagoya...nak kena beli kain cotton jugak sebab nak minta tolong SIL jahitkan cadar tilam baby tu..tilam nye dah beli...beli set tilam kekabu...tahan lama sikit...tinggal nak buat cadar je..saya ni tak pandai jahit..so minta tolong SIL je...ahaksss...


dah kat nagoya tu, mr irwan rambang mata tgk langsir2 kat situ...beli la jugak kain langsir...langsir ni pun minta tolong SIL jahit kan...ahaksss...dah minta tolong SIL jahit kan 3 jenis dah...baju melayu si irfan, cadar dan sarung bantal baby dan langsir....mujur dia sendiri yg offer nak jahit kan...


hasil rembatan kat Sogo...1 beg je..



kain langsir dan kain cotton nak buat cadar dah hantar kat SIL malam tadi..kain langsir kami dah potong siap2 mlm tadi...takde SIL susah nak potong2...tinggal nak jahit je..






written by,

7 comments:

mrsjaddo said...

Betol tu.shopping time bln pose.boleh pengsan!

bestnya ader SIL boleh jahitkan.kami kt jahit kt kedai..robek poket!

selamat hr raya.
ehh..awalnya wish :) ahakss..

Sham Ummi Echa said...

sy pon x lrt nk shopping kalo bln poser..letih maaa.. kalo period xpe la.. leh gak nyorok2 mnm air kt fitting room..hehehhe..

sy pon tgh nk setelkan baju raya echa..bli sket2..nk bli sekaligus pengsan lak nk bayo kang

As said...

wah shopping sakan.. dah lama x pergi sogo.. kalo x lu leh kata 2 kali seminggu kat sana... huhuhu.. hmm kami lak baru jer p cari baju raya .. almaklum la .. kalo lambat org dah xnak amik tempahan...
bila la nak p beli baju budak² ni plak...

Puan Iza said...

betul tu wanie....baik shopping skang sblum pose kan....nnt penat. yealah kita kan tgh preggy...mesti tal larat punya :-). iza pun ujung bulan ni nak pi shopping gak....bukan shopping baju raya haikal...tapi baju baby hehehehe....baju raya haikal dah beli siap2 dah....masa sale member card sogo hari tu :-).

zai@umiaiman said...

dgr citer gak sogo ader sale tp xberkesempatn plak..

Mimi said...

bagus Wanie..shopping awal2 utk raya..sbb bulan posa sure ramai orang sesak..wanie lak pregnant sure rimas kan bersesak2 gitu..

☆ lieya latif ☆ said...

uih lieya pun jenis lembik, tak leh shopping time puase....lagi2 tgk mia n mija teguk air ...boleh pengsan wei hahahhhaahah.....

wah dah shopping2 raye nieh.....semangat tul nieh