looking for unique and personalized gifts???

Friday, July 3, 2009

mee udang banjir

kejadian ni masa on the way balik teluk intan weekend lepas..kami kalau balik teluk intan mesti ikut jalan lama, tak ikut highway...jalan dah besar dan selesa...mr. irwan suka ikut jalan lama sebab leh tgk macam2...boleh menyinggah2...


kat area2 nak sampai sekinchan, kami ternampak banner mee udang banjir ni...dah terlajak, siap leh patah balik sebab nak try mee udang tu...gerai mee udang ni baru je bukak..sebelum ni takde pun....


DSC_9361


tak sia2 jugak la kami patah balik...sedap mee udang nye....kat gerai ade mee udang dan mee sup tulang


irfan yang monyok...tgh sedap2 tido dalam kereta..tetiba kena kejut ajak makan pulak
DSC_9364


mr. irwan order bihun udang banjir...byk udang nye
DSC_9369


saya pulak tak berapa suka mee yang kuah nye pekat2 ni..me udang ke, mee rebus ke, mee jawa, yang seangkatan dgn nye saya tak berapa gemar...sedap camne pun tetap tak leh nak telan...


so saya order kuey teow sup tulang
DSC_9370


sedap sup tulang nye..rasa dia simple je macam mak saya masak...suka suka..harga mee sup tulang RM4, mee udang RM3.50 dan mee udang banjir RM5


irfan pun suka sup tulang ni..makan kongsi ngan saya la...hirup sup je lebih..kuey teow nye tak makan pun
DSC_9378


lain kali balik teluk intan boleh singgah lagi gerai mee udang ni





written by,

17 comments:

Puan Iza said...

Sedapnya mee udang banjir tu...sup pun nampak sedap gak....

re: wanie, tepung muffin tu x de jenama....iza beli kat kedai jual bahan2 kek kat puchong.

Hannah said...

Wah, wanie..mane nih yer? Sg Besar? Sekinchan? Tg Karang?

Mama Qaseh said...

Pnh dgar Yang tp jauhnyaa laa nk kesana..mna tau da rezeki naik Perak leh cri tmpt tue kan..nyum nyum sdaaapnya

Fariena said...

sekinchan ker mana nie? lokasi plz!!! boleh try sbb dekat sikit dr kuala sepetang nun...

mrs khairul said...

wanie aritu niza p bukit merah..kwn ajak mkn mee udang banjir dkt2 dgn umah dia @ semanggol...tapi kan saya rs xsedap pun..cuma udang dia jek yg banjir...

apapun saya tetap vote mee bandung...(makcik org johor kan,.....heheheh)....jgn mara..

yantz-yeem said...

alahai...harap2 pi kedah nie dpt pekena mee udang...

mrsjaddo said...

kuah ke..or udang yg banjir?
hehe..

roti canai banjir pun sedap jgk..

Puan Iza said...

re: wanie, dekat dgn KPMC Puchong tu....nama kedai Bake With Yen.....

Mimi said...

sedapnyer tgk mee udang banjir..saya suka jenis kuah pekat2 camtu..rasa kenyang bila hirup kuah..harga dia pun not bad kan..

neezareef said...

owner yg sama ke ngn yg sedia ada tu wani..tp ape pn tetap banjir udang byk fuhh..sedapnye nengok..bila la nk rasa nih

☆ lieya latif ☆ said...

sedap yek wanie, lieya tgk pun dah terliur tau....ari tu laa tgk kat rancangan Warung Kita...mmg dah simpan hasrat nak pekene mee banjir udang nie....tapi ntah bile dpt nieh....he he he

eija28 said...

sedapnyer...nak sket!!!!

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

nampak pun dah selera.. tu belum makan lagi.. tak lama lagi tu masuk la dalam rancangan warung kita kan..

nanti kak mimi kena try la satu hari nanti kalau pi sana

farah : m0mma HD said...

tu dia eeeihhh....best nye bihun udang banjir tuuuuuu
nak skit !
alahai .....
sup tulang pun nampak sedap

murah plak tu
serius..murah !!!!
kira berbaloi laaa...

Linda Latip said...

huwaaaah! bikin org yg telah lunch pn terliyor daaa! tp org suke lg waninye order huhuh..sadapppp...

As said...

sedapnyer... terliuq tgk mee udang tuh.. bila la kami dpt mkn..huhuhu

eRiNsZ said...

wow best nyer teruja nieh