looking for unique and personalized gifts???

Thursday, July 9, 2009

irfan ku sayang

abg irfan sekarang sgt manja ngan saya..tak boleh di marah..cepat sgt merajuk nye...kalau saya marah dia, hanya saya yang boleh pujuk dia...dia akan nangis sampai saya pujuk dan peluk dia...dia takut betul kalau saya marah dan tak layan dia...


alahai budak busyuk mama...dialah yg menceriakan hari2 saya di waktu saya bersedih...dia lah yg menemankan saya bila saya sunyi...walaupun kadang2 perangai dia buat saya naik angin, tapi gelagat tu jugak la yang menceriakan saya...buat saya tersenyum...terasa bahagia bila tiba2 dia dtg kat saya dan tiba2 peluk dan kiss2 saya...


kalau nak di ikutkan saya ni lebih garang berbanding mr. irwan..tapi si irfan lebih rapat dgn saya...nak tido mesti cari saya...mesti nak saya peluk masa tido kan dia...


irfan jugak kuat jeles bila ade budak lain duduk kat saya atau saya dukung budak lain...dia tak marah, cuma dia akan meyelit sama kat saya...tapi dia cuma jeles dgn budak yg dia tak biasa..kalau macam cousin dia ke, dia tak kisah pun...macam baby haikal, dia yg suruh saya dukung supaya dia boleh main dan kiss2 baby haikal...takde la saya risau takut2 dia jeles dgn adik dia pulak nanti


tiap2 malam sebelum tido si irfan akan kiss2 perut saya..nak kiss adik katanye...lepas kiss adik kiss mama dan abah pulak...yg kelakar, siap kiss perut abah lagi..ade baby cat dalam perut abah kata nye..ahaksss


itulah gelagat si irfan kebelakangan ni...sejak saya pregnant, dia super duper manja...dan irfan jgn risau, mama akan sentiasa memanjakan irfan macam selalu walaupun irfan dah ade adik nanti....





written by,

13 comments:

r33n said...

alololo..how sweet la irfan..

mrsjaddo said...

:)

sweet betol irfan.
x lama lagi dpt adik,xleh dah manja2 sgt.sian mama nnti.

zai@umiaiman said...

bc n3 wanie ni tinggat kat my aiman zulfaqar.. alahaii..

~~ciklinn~~ said...

alahaiii sweetnyer...

itulah yg akak rasa tiap2 hari dik..kalu dorang bising tu kan rasa.. ggrrrr jerk... tapi kalo dorangg senyapp rasa sunyilah pulak..

anese said...

lina..mmg cam tu tabii org nak dpt adik kot...sy dulu pun cam tu.anak sulung sy jadik extra manja..tapi bila dah ada baby kena pepandai ambik hati dia..ajak dia siap2kan brg baby masa nak mandikan baby..buat2 mintak hulurkan brg ke..pastu masa baby tidur ajak dia main..insyallah nnt dia pun tak rasa terpinggir.

hehe..kelakar dlm perut ayah ada baby cat...kiki...

eija28 said...

wanie...tu perkara biasa akan berlaku bila dia tahu nak dpt adik...akan terlebih2 manjanyer.....apa2 pun...irfan tetap kesayangan mama ok!!!

Mimi said...

bertuah adik nnt dpt abang irfan yg penyayang..

kelakar pulak baca part yg dia kiss perut abah ckp ada bb cat dlm tu..hihi

neezareef said...

biasa la tu wani mmg dia nk manja semanja2nya time kita prggy nih...

☆ lieya latif ☆ said...

cam tu le wanie peel budak kalo tau nak dpt adik...heheheheh....

kelako irfan kiss perut abah gak heheeh

Puan Iza said...

ha ah wanie....haikal pun manja gak....tak kena skit jer majuk...pastu siap campak2 barang ke bawah lagi....kdg2 geram gak nak marahkan....:-) sabar je lah...

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

bgk2 yg nak dpt adik mmg akan terlebih manja & sensitif...dia mcm tau2 je akan ada saingan nanti...

yantz-yeem said...

alahai irfan nak perhatian lebih la tu...sama la ngan aqil pon kuat majukkkk gaks...

Sham Ummi Echa said...

org kata bdk kalo nk dpt adik dia mmg akan otomatik manja lebih.. pas2 akan jd sensitif..sket2 nk majuk kan.. tp kena la sbr byk2..kang kalo kita marah kang.. tkt dia kecik ati n xmo syg kt adik dia plak nnti...